*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Miljoenen mensen hebben wimper mijten en weten het niet. Dit zijn de symptomen

Miljoenen mensen hebben wimper mijten en weten het niet. Dit zijn de symptomen

Niets is zo smerig als het leren van eenvoudige statistieken over walgelijke insecten en hun relatie met mensen.

De wimpermijt, bijvoorbeeld de Demodex folliculitis of Demodex-mijt, is een parasiet die voorkomt in gezichtshaarzakjes en komt maar al te vaak voor. Ze zijn te ontdekken op miljoenen verschillende mensen in de neus, op de wangen en in het wimpergebied, de laatste is de meest voorkomende. Hoewel je het misschien niet weet, is het mogelijk dat je er een hebt! Hier is hoe het te weten en hoe ze te verwijderen. (1)

Wat zijn wimpermijten (Demodex-mijten)?

Demodex-mijten zijn een uniek geslacht dat in de huid woont – of meer specifiek, ze bewonen de olieklieren en haarzakjes. Er zijn tientallen bekende soorten en het is waarschijnlijk dat ze een verscheidenheid aan verschillende zoogdieren als gastheren gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot honden en mensen. Deze mijten overleven van de consumptie van bacteriën op de huid. Ze paren en leggen eieren, maar gelukkig is hun algehele levenscyclus slank. Wimpermijten leven zo’n kort leven dat hun lichaam niet eens is uitgerust met een goed proces of zelfs orgaan om te helpen bij het verwijderen van afvalproducten. Ze sterven meestal binnen twee weken na het uitkomen. (1, 2)

Over het algemeen leven wimper mijten en hun gastheer meestal vredig samen zonder enige irritatie. Dit draagt ​​enorm bij aan de moeilijkheid om ze te ontdekken. Zelfs als het aantal wimpers groeit, kan een plaag beginnen, waarna meerdere ongewenste en volledig onaangename bijwerkingen voor de gastheer kunnen optreden. (1, 2)

Waarschuwingssignalen voor een besmetting met wimpermijt

Hoewel er niet veel bekend is over wimpers, wordt aangenomen dat ze de oorzaak zijn van rosacea-opflakkeringen en zelfs schimmelinfecties zoals ringworm. Er wordt aangenomen dat veel huidproblemen optreden wanneer er een teveel aan mijten in de huid bestaat die te veel eieren legt en lijken achterlaat, waardoor poriën verstopt raken en het vermogen van de huid om zichzelf te reinigen belemmert. Hoewel niet al deze tekenen garanderen dat er een Demodex-mijtinfestatie aan de gang is, kunnen de volgende nog steeds tekenen zijn: (1)

Haaruitval
Jeuk of branderig gevoel
Verstopte poriën, zoals acne of mee-eters
Een huiduitslagachtig uiterlijk
Blozende of zwellende huid

Hoe u te ontdoen van wimpermijten

Een Demodex-mijtinfectie behandelen en herhaling voorkomen is een begrijpelijke wens. Het is dus goed nieuws dat er veel natuurlijke, huismiddeltjes zijn om een ​​wimperinfectie te genezen! Velen van hen worden ondersteund door empirisch onderzoek en zijn ongelooflijk eenvoudig te doen: (1, 2)

Babyshampoo (voor de ogen). Je ogen wassen met babyshampoo die zorgvuldig tweemaal daags met een gelijke hoeveelheid water wordt verdund, helpt de wimpermijten te verwijderen (probeer een natuurlijke shampoo die geschikt is voor de gevoelige huid om problemen met de huidirritatie te voorkomen).

Tea Tree Olie (NIET op de ogen). Tea tree olie is een van de meest effectieve natuurlijke remedies om Demodex-mijten te bestrijden, maar het is belangrijk om het niet in de buurt van de ogen aan te brengen, omdat het ernstige irritatie kan veroorzaken. Breng tea tree olie aan op andere delen van het lichaam of gezicht waarvan men denkt dat ze zijn geïnfecteerd met Demodex-mijten, omdat de overlevingstijd van de mijten minder dan 15 minuten is wanneer pure tea tree-olie wordt toegepast (je kunt proberen tea tree-olie aan een fles shampoo of body wash toe te voegen en zoals normaal te gebruiken).

Het voorkomen

De beste manier om wimpermijten te behandelen, is door ze in de eerste plaats niet te krijgen. Deze tips geven je een kans om wimpersmijten helemaal te vermijden (1):

Was je gezicht twee keer per dag, ‘s morgens en’ s avonds, en reinig het ooggebied voorzichtig met alleen water
Deel nooit make-up, vooral mascara
Draag alleen niet-vette make-up en cosmetica.
Gebruik dagelijks wimperdoekjes als je make-up draagt ​​of als je overtollig vuil of olie in de buurt hebt
Het komt erop neer dat het beter is dan genezen, dus als uw huid er geïrriteerd uitziet en jeukt, probeer dan uw wimpers te reinigen en preventiemethoden voor de toekomst te implementeren. (1)

Bronnen:

(1) https://www.healthline.com/health/eyelash-mites
(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2906820

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Los slaapproblemen op met de voordelen van citroenmelisse
Next Hoe biologisch afbreekbaar ‘Plastic’ van cactussap te maken

About author

You might also like