*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Symptomen van faryngitis en remedies

Symptomen van faryngitis en remedies

Faryngitis is een ontsteking van de slijmvliezen langs de achterkant van de keel of keelholte. Het veroorzaakt ongemak, droogte en slikproblemen. De symptomen van faryngitis kunnen variëren van koorts en keelpijn tot malaise en algemene pijn.

Deze aandoening omvat virale infecties, zoals verkoudheid, en bacteriële infecties, zoals groep A Streptokokken. De belangrijkste behandeling is om antibiotica in te nemen, wat je huisarts kan voorschrijven.

Afhankelijk van je symptomen kan een bezoek aan je arts noodzakelijk zijn. Leren hoe je je symptomen door middel van een aantal natuurlijke remedies kunt verbeteren zal echter zeker helpen.

6 natuurlijke remedies om de symptomen van faryngitis te verlichten

 

Het Merriam-Webster woordenboek definieert faryngitis als ‘ontsteking van de keelholte.’ De keelholte, algemeen bekend als de keel, is de holte die zich van de achterkant van de neus en mond tot het begin van het strottenhoofd en de slokdarm uitstrekt.
Vaak genereren we resistentie of tolerantie voor antibiotica en dan werken ze niet meer in ons lichaam. Dit gebeurt meestal wanneer we deze medicijnen vaker of gedurende een lange periode hebben gebruikt. Om deze reden zullen de volgende natuurlijke remedies helpen om de meeste symptomen van faryngitis snel te verlichten.

1. Verlichten van de symptomen van faryngitis met baking soda

Natriumbicarbonaat, beter bekend als baking soda, is een natuurlijk antisepticum met kalmerende eigenschappen. Het is voor de amandelen en keel een geweldige ontstekingsremmer. Het is gemakkelijk te gebruiken:

Ingrediënten

 • 1 eetlepel baking soda
 • 1 kopje water
 • Fles met dop

Bereiding

 • Doe de baking soda en het water in de fles.
 • Schudt het vervolgens goed.
 • Gorgel daarna gedurende 1 minuut met dit mengsel.
 • Spuug het daarna uit en herhaal het nog een keer.

2. Citroen en honing

Dit is misschien wel de beste natuurlijke combinatie om verkoudheid en infecties te bestrijden. Deze remedie is een geweldige manier om te desinfecteren en ontstekingen in elk getroffen gebied iets te verminderen.

Bovendien is honing een krachtig slijmoplossend middel, dus het wordt sterk aanbevolen om droge hoest, slijm en vele andere soorten ademhalingsaandoeningen te elimineren.

Ingrediënten

 • 2 citroenen
 • 1 eetlepel honing

Bereiding

 • Knijp eerst in een kopje het sap van de citroenen en voeg de honing toe.
 • Roer het vervolgens goed.
 • Drink het vervolgens twee keer per dag: ’s ochtends nadat je opstaat en in de avond voordat je naar bed gaat.

3. Een vloeibaar dieet

Een van de meest bekende symptomen van faryngitis is slikproblemen. Dit omvat het helemaal niet kunnen slikken of moeite hebben met het doorslikken van vast voedsel. Om deze reden moet je misschien een vloeibaar dieet volgen. Met ‘vloeibaar’ bedoelen we soepen, sappen en smoothies.

Romige soepen zijn uitstekend om je goed gevoed te houden en tegelijkertijd het slikken te vergemakkelijken. Je kunt ze ook met elke groente maken die je op dat moment in je koelkast hebt liggen.

Als je koorts hebt, is het dus noodzakelijk dat je gehydrateerd blijft. Warme soepen en vleesbouillons zijn hier geweldig voor. Raadpleeg zoals altijd je arts als je lichaamstemperatuur te hoog is.

Bovendien kunnen koude shakes een pijnlijke, jeukende keel verlichten. Probeer ze dan wel met vers biologisch fruit te maken. Citrusvruchten zijn bijzonder geschikt vanwege het hoge gehalte aan vitamine C.

4. Bosbessen en veenbessen

Dit soort bessen hebben ontstekingsremmende eigenschappen die de pijn bij het slikken verlichten wanneer je faryngitis hebt. Je kunt ze aan pap, sap en smoothies toevoegen.

Ingrediënten

Bereiding

 • Meng eerst de bessen met een klein beetje water in de blender.
 • Drink dan de shake op.

Probeer geen extra suiker of zoetstoffen toe te voegen. Voeg eventueel een beetje 100% pure rauwe honing toe, die ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

5. Appelazijn

Appelazijn is een fantastische optie voor degenen die de smaak van gewone witte azijn niet kunnen verdragen. Het lijkt misschien onaangenaam, maar je kunt het altijd eens proberen.

Appelazijn heeft antiseptische en antibacteriële eigenschappen die het zeer effectief maken bij de behandeling van keelinfecties. Dit geldt met name voor tonsilitis, die samengaat met pus gevulde plekken.

Ingrediënten

 • 1 glas water
 • 4 eetlepels appelazijn

Bereiding

 • Meng eerst het water en de appelazijn.
 • Gorgel hier vervolgens gedurende een halve minuut mee en spuug het dan uit.

6. Reiniging van de amandelen met waterstofperoxide

Dit is een van de meest effectieve remedies tegen tonsilitis. Wanneer er echter sprake is van pus, dan moet er speciale zorg en aandacht worden besteed, omdat de aanwezigheid ervan aangeeft dat de infectie zich verspreidt.

 • Week eerst een wattenstaafje met waterstofperoxide.
 • Gebruik het vervolgens om het met pus gevulde gebied schoon te maken (let vooral op dat je jezelf niet prikt of kokhalzen veroorzaakt).
 • Verwijder vervolgens zoveel mogelijk pus en gooi het wattenstaafje weg.
 • Herhaal dit proces ten slotte zo vaak als je nodig hebt totdat het grootste deel van de pus verdwenen is.
Previous Deze siroop zal hoest stoppen: Gember Tijm Hoestsiroop
Next Hoe zakelijke retoriek de publieke opinie zand in de ogen strooit over het milieu

You might also like

Natuurlijk genezen

5 manieren om je pijnappelklier te ontkalken, ongeacht je leeftijd

De pijnappelklier is een heel kliertje, ter grote van een gedroogde erwt. Hij zit in je hoofd, ter hoogte van en achter je ogen. Vandaar zijn bijnaam ‘het derde oog’.

Natuurlijk genezen

Ze Doopt Haar Voet In Appelazijn. Dit Klinkt Misschien Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Appelazijn (ook wel appelcider azijn genoemd) wordt steeds populairder, en dat is ook niet zo gek. Want wist je dat je deze azijn voor veel verschillende doeleinden kan gebruiken? Appel

Natuurlijk genezen

Voedingstips bij wagenziekte

Wist je dat wagenziekte, net zoals zee- of luchtziekte een vorm is van bewegingsziekte? Wist je ook dat niet enkel aanpassingen in de rijstijl dit onaangenaam gevoel kunnen voorkomen? Lees