Voedingsmiddelen om de gezondheid van de schildklier te verbeteren

Voedingsmiddelen om de gezondheid van de schildklier te verbeteren

Luister naar dit artikel

Als u de beste producten probeert te kiezen die de functie van de schildklier ondersteunen, moet u uw inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan goitrogen beperken ten gunste van voedingsmiddelen die de functie van de schildklier ondersteunen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is voedsel dat vooral rijk is aan vitamine B en ijzer, fruit en groenten die rijk zijn aan antioxidanten, zeewier, mager vlees, vis, bonen, olijfolie en plantaardige olie.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan B-vitamines ondersteunen de functie van de schildklier. Dit soort voedsel omvat lever, kalkoen, rundvlees, paranoten, aardappelen, linzen, zwarte bonen en kefir.

Verse groenten die rijk zijn aan ijzer zijn ook gunstig voor de werking van de schildklier. Deze groenten omvatten bieten en peterselie.

Volle granen zijn ook gunstig voor de schildklier, dat wil zeggen linzen, bruine rijst, gerst, gierst, popcorn, wilde rijst, haver en tarwemeel.  Dr. Edward Bauman van de Universiteit voor Natuurlijke Geneeskunde in Santa Fe, New Mexico raadt het consumeren van zeewier aan.

Schildklierproblemen worden vaak veroorzaakt door vrije radicalen. Aan de andere kant beschermen voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten ons, dat wil zeggen de productie van schildklierhormoon – belangrijk voor veel lichaamsfuncties.

Het hebben van een gezonde schildklier betekent het consumeren van vers fruit en groenten, zoals bosbessen, tomaten, kersen, courgettes en paprika’s. Maar broccoli, bloemkool, kool, koolzaad, boerenkool, rapen, koolrabi en spruitjes kunnen een goitrogene werking hebben.

Hoewel deze planten in veel andere opzichten als gezond worden beschouwd, bevatten ze bepaalde ingrediënten die mogelijk de functie van de schildklier kunnen belemmeren.

Als u dit voedsel in grote hoeveelheden consumeert, kan het zelfs de opname van schildklierhormoon verminderen. Als u deze voedingsmiddelen echter gekookt, indien mogelijk met stoom gekookt, en niet rauw consumeert, neemt het goitrogene effect af of verdwijnt zelfs. Mager vlees, koudwaterzeevis, vlas en bonen leveren eiwitten en helpen de schildklier gezond te houden.

Biologisch voedsel is vooral een goede keuze omdat deze producten geen bepaalde steroïden en hormonen bevatten die de natuurlijke productie van schildklierhormonen kunnen verminderen.

Omega – 3 vetzuren zijn belangrijk voor de schildklier. Tonijn en zalm zijn goede bronnen als het gaat om zeevis, in plaats van vis gekweekt in vijvers. In feite is vis gevoed met zeewier een betere bron van omega-3-vetzuren.

Lijnzaad ondersteunt de werking van de schildklier (vermaal het in een koffiemolen en doe het in je yoghurt, salades en soepen). Als u lijnzaad toevoegt aan gekookte gerechten, voeg dit dan toe nadat u uw maaltijd heeft bereid, en niet eerder.

Volgens het advies van de Universiteit van Maryland is het kiezen van gezonde bakolie essentieel voor de schildklier. Olijfolie en kokosolie zijn goede keuzes.

Als u al een probleem heeft met de schildklier, raadpleeg dan uw arts of specialist voordat u een van deze voedingsmiddelen kiest.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Natuurlijke zelfgemaakte remedie om uw immuunsysteem te versterken

You might also like

Natuurlijk genezen

Late stekelnoot, een volksgeneesmiddel dat bronchitis, artritis en andere ontstekingsziekten kan behandelen

Luister naar dit artikel Ontsteking is een dubbelzijdig zwaard. Hoewel het een onderdeel is van de normale immuunrespons, is chronische ontsteking de oorzaak van verschillende gezondheidsproblemen. De behandeling van deze

Natuurlijk genezen

Knoflook: de meest effectieve remedie voor longontsteking, hoest, verkoudheid, oorinfecties

Luister naar dit artikel Er was geen effectieve remedie voor infecties zoals longontsteking vóór de ontdekking van penicilline in 1928 toen Alexander Fleming opmerkte dat de “schimmel” die in zijn

Natuurlijk genezen

Kurkuma Smoothie – zo lekker, Je zult het niet geloven maar het een van de meest krachtige anti-oxidanten uit de Wereld

Luister naar dit artikel De Indiase keuken maakt vaak gebruik van de krachtige kurkuma specerijen en de Indische mensen zijn al lange tijd met behulp van kurkuma in de behandeling