Waar is visolie eigenlijk goed voor?
juni 6, 2019 3201 Views

Waar is visolie eigenlijk goed voor?


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Tal van vitaminen en supplementen zijn in de menigte te vinden met verschillende gezondheids- en welzijnsclaims. Visoliesupplementen zijn populair – maar waar is visolie goed voor? Hier is alles wat u moet weten over het supplement.

Wat is visolie?

Visolie is visvet-extract, vertelt Alyssa Pike, RD, manager van Nutrition Communications voor de International Food Information Council Foundation. Deze olie is rijk aan omega-3 vetzuren, waaronder eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Essentiële vetzuren, zoals EPA en DHA, komen alleen van voedingsmiddelen zoals vis of voedingssupplementen. Ze zijn aanwezig in verschillende supplementen waaronder visolie, levertraan, krillolie en vegetarische producten die algenolie bevatten, zegt Pike. Dat is de reden waarom omega-3’s een van de 7 supplementen zijn die artsen elke dag gebruiken.

Waar is visolie goed voor?

Een van de redenen waarom vis deel uitmaakt van een gezond dieet is vanwege hun olie. De omega-3’s zijn met name belangrijk omdat ze een speciale rol spelen in onze cellen, zegt Pike. EPA en DHA ondersteunen specifiek de gezondheid van ogen, hersenen en het hart, voegt ze eraan toe. Malina Malkani, MS, RDN, CDN merkt op dat enig bewijs ook aantoont dat visolie verlichting biedt voor symptomen van reumatoïde artritis. Andere studies suggereren dat visolie-supplementen de symptomen van psychische aandoeningen of aandoeningen zoals depressie, bipolaire stoornis en schizofrenie kunnen verbeteren, zegt Malkani, de maker van de Wholitarian Lifestyle.

Zijn visoliesupplementen hetzelfde als het eten van vis?

Visolie en omega-3’s zijn slechts een deel van de reden waarom vis zelf zo gezond is. In tegenstelling tot de supplementen bevatten hele vissen meer vitaminen en mineralen dan alleen EPA en DHA, volgens de Harvard Medical School. Zowel Pike als Malkani pleiten ervoor om voedingsstoffen uit voedsel te halen. Toch, als dat niet mogelijk is, kunnen visolie-supplementen een goed alternatief zijn voor het voldoen aan je omega-3 behoeften, zegt Malkani. Merk op dat het eten van de hele vis meer, qua voedingswaarde, biedt dan alleen het supplement.

Wat moet ik doen voordat ik visolie-pillen neem?

Als u besluit dat visolie een uitstekende aanvulling op uw dieet is, raadpleeg dan uw arts voordat u supplementen koopt of probeert. Bij sommige mensen werkt het samen met geneesmiddelen die de bloedstolling beïnvloeden, zegt Malkani. Sommige visleversupplementen bevatten ook veel vitamine A. In de loop van de tijd kan volgens Malkani onder grote hoeveelheden vitamine A gezondheidsklachten ontstaan, zoals leverbeschadiging en botpijn.

Zodra uw arts het goedkeurt, is het tijd om de vele visoliesupplementen op de markt te doorlopen. Zowel Malkani en Pike zeggen dat de kwaliteit van supplementen sterk varieert, dus het is belangrijk om de labels te controleren. Zoek naar visoliepillen die door derden zijn getest op zuiverheid, of die een zegel van zuiverheid dragen van de wereldwijde organisatie voor EPA en DHA omega-3’s. Zodra je een goede aanvulling hebt, bewaar ze op kamertemperatuur.

Bronnen:

Previous 6 Briljante toepassingen voor eierschalen in uw tuin
Next Hoe maak je een 3 ingrediënten Anti-veroudering oogcrème in 1 minuut

You might also like

Algemeen

Boter maakt van koffie een toverdrank

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Dit is waarom je altijd een kippenborst moet inspecteren voordat je het koopt. Dit moet iedereen weten!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Positief Denken in Moeilijke Tijden

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Positief Denken