Waar is visolie eigenlijk goed voor?
juni 6, 2019 3298 Views

Waar is visolie eigenlijk goed voor?

Luister naar dit artikel

Tal van vitaminen en supplementen zijn in de menigte te vinden met verschillende gezondheids- en welzijnsclaims. Visoliesupplementen zijn populair – maar waar is visolie goed voor? Hier is alles wat u moet weten over het supplement.

Wat is visolie?

Visolie is visvet-extract, vertelt Alyssa Pike, RD, manager van Nutrition Communications voor de International Food Information Council Foundation. Deze olie is rijk aan omega-3 vetzuren, waaronder eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Essentiële vetzuren, zoals EPA en DHA, komen alleen van voedingsmiddelen zoals vis of voedingssupplementen. Ze zijn aanwezig in verschillende supplementen waaronder visolie, levertraan, krillolie en vegetarische producten die algenolie bevatten, zegt Pike. Dat is de reden waarom omega-3’s een van de 7 supplementen zijn die artsen elke dag gebruiken.

Waar is visolie goed voor?

Een van de redenen waarom vis deel uitmaakt van een gezond dieet is vanwege hun olie. De omega-3’s zijn met name belangrijk omdat ze een speciale rol spelen in onze cellen, zegt Pike. EPA en DHA ondersteunen specifiek de gezondheid van ogen, hersenen en het hart, voegt ze eraan toe. Malina Malkani, MS, RDN, CDN merkt op dat enig bewijs ook aantoont dat visolie verlichting biedt voor symptomen van reumatoïde artritis. Andere studies suggereren dat visolie-supplementen de symptomen van psychische aandoeningen of aandoeningen zoals depressie, bipolaire stoornis en schizofrenie kunnen verbeteren, zegt Malkani, de maker van de Wholitarian Lifestyle.

Zijn visoliesupplementen hetzelfde als het eten van vis?

Visolie en omega-3’s zijn slechts een deel van de reden waarom vis zelf zo gezond is. In tegenstelling tot de supplementen bevatten hele vissen meer vitaminen en mineralen dan alleen EPA en DHA, volgens de Harvard Medical School. Zowel Pike als Malkani pleiten ervoor om voedingsstoffen uit voedsel te halen. Toch, als dat niet mogelijk is, kunnen visolie-supplementen een goed alternatief zijn voor het voldoen aan je omega-3 behoeften, zegt Malkani. Merk op dat het eten van de hele vis meer, qua voedingswaarde, biedt dan alleen het supplement.

Wat moet ik doen voordat ik visolie-pillen neem?

Als u besluit dat visolie een uitstekende aanvulling op uw dieet is, raadpleeg dan uw arts voordat u supplementen koopt of probeert. Bij sommige mensen werkt het samen met geneesmiddelen die de bloedstolling beïnvloeden, zegt Malkani. Sommige visleversupplementen bevatten ook veel vitamine A. In de loop van de tijd kan volgens Malkani onder grote hoeveelheden vitamine A gezondheidsklachten ontstaan, zoals leverbeschadiging en botpijn.

Zodra uw arts het goedkeurt, is het tijd om de vele visoliesupplementen op de markt te doorlopen. Zowel Malkani en Pike zeggen dat de kwaliteit van supplementen sterk varieert, dus het is belangrijk om de labels te controleren. Zoek naar visoliepillen die door derden zijn getest op zuiverheid, of die een zegel van zuiverheid dragen van de wereldwijde organisatie voor EPA en DHA omega-3’s. Zodra je een goede aanvulling hebt, bewaar ze op kamertemperatuur.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 6 Briljante toepassingen voor eierschalen in uw tuin
Next Hoe maak je een 3 ingrediënten Anti-veroudering oogcrème in 1 minuut

You might also like

Algemeen

DIT is waarom huidspecialisten niet willen dat je een peel-off gezichtsmasker gebruikt!

Luister naar dit artikel Je ziet ze veel voorbij komen op Facebook en Instagram: filmpjes van zwarte gezichtsmaskers, die alle mee-eters uit je huid zouden trekken. Maar huidspecialisten waarschuwen voor

Algemeen

Gewoon onkruid kan een “superplant” zijn die de sleutel vormt tot het creëren van droogtebestendige gewassen

Luister naar dit artikel Volgens een artikel dat op 5 augustus in het peer-reviewed tijdschrift Science Advances is gepubliceerd, is er een veelvoorkomend onkruid dat mogelijk de “superplant” is waarnaar

Natuurlijk genezen

Ze Giet Babyolie In Haar Oor. Dit Klinkt Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Luister naar dit artikel Babyolie is niet alleen handig voor baby’s. In feite kan je babyolie gebruiken door het hele huis en kun je er van alles mee schoonmaken. Babyolie