*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Waar is visolie eigenlijk goed voor?
juni 6, 2019 2103 Views

Waar is visolie eigenlijk goed voor?

Tal van vitaminen en supplementen zijn in de menigte te vinden met verschillende gezondheids- en welzijnsclaims. Visoliesupplementen zijn populair – maar waar is visolie goed voor? Hier is alles wat u moet weten over het supplement.

Wat is visolie?

Visolie is visvet-extract, vertelt Alyssa Pike, RD, manager van Nutrition Communications voor de International Food Information Council Foundation. Deze olie is rijk aan omega-3 vetzuren, waaronder eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Essentiële vetzuren, zoals EPA en DHA, komen alleen van voedingsmiddelen zoals vis of voedingssupplementen. Ze zijn aanwezig in verschillende supplementen waaronder visolie, levertraan, krillolie en vegetarische producten die algenolie bevatten, zegt Pike. Dat is de reden waarom omega-3’s een van de 7 supplementen zijn die artsen elke dag gebruiken.

Waar is visolie goed voor?

Een van de redenen waarom vis deel uitmaakt van een gezond dieet is vanwege hun olie. De omega-3’s zijn met name belangrijk omdat ze een speciale rol spelen in onze cellen, zegt Pike. EPA en DHA ondersteunen specifiek de gezondheid van ogen, hersenen en het hart, voegt ze eraan toe. Malina Malkani, MS, RDN, CDN merkt op dat enig bewijs ook aantoont dat visolie verlichting biedt voor symptomen van reumatoïde artritis. Andere studies suggereren dat visolie-supplementen de symptomen van psychische aandoeningen of aandoeningen zoals depressie, bipolaire stoornis en schizofrenie kunnen verbeteren, zegt Malkani, de maker van de Wholitarian Lifestyle.

Zijn visoliesupplementen hetzelfde als het eten van vis?

Visolie en omega-3’s zijn slechts een deel van de reden waarom vis zelf zo gezond is. In tegenstelling tot de supplementen bevatten hele vissen meer vitaminen en mineralen dan alleen EPA en DHA, volgens de Harvard Medical School. Zowel Pike als Malkani pleiten ervoor om voedingsstoffen uit voedsel te halen. Toch, als dat niet mogelijk is, kunnen visolie-supplementen een goed alternatief zijn voor het voldoen aan je omega-3 behoeften, zegt Malkani. Merk op dat het eten van de hele vis meer, qua voedingswaarde, biedt dan alleen het supplement.

Wat moet ik doen voordat ik visolie-pillen neem?

Als u besluit dat visolie een uitstekende aanvulling op uw dieet is, raadpleeg dan uw arts voordat u supplementen koopt of probeert. Bij sommige mensen werkt het samen met geneesmiddelen die de bloedstolling beïnvloeden, zegt Malkani. Sommige visleversupplementen bevatten ook veel vitamine A. In de loop van de tijd kan volgens Malkani onder grote hoeveelheden vitamine A gezondheidsklachten ontstaan, zoals leverbeschadiging en botpijn.

Zodra uw arts het goedkeurt, is het tijd om de vele visoliesupplementen op de markt te doorlopen. Zowel Malkani en Pike zeggen dat de kwaliteit van supplementen sterk varieert, dus het is belangrijk om de labels te controleren. Zoek naar visoliepillen die door derden zijn getest op zuiverheid, of die een zegel van zuiverheid dragen van de wereldwijde organisatie voor EPA en DHA omega-3’s. Zodra je een goede aanvulling hebt, bewaar ze op kamertemperatuur.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 6 Briljante toepassingen voor eierschalen in uw tuin
Next Hoe maak je een 3 ingrediënten Anti-veroudering oogcrème in 1 minuut

About author

You might also like