*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Zwart komijnzaad, een traditionele folkremedie, wordt populair vanwege de gezondheidsvoordelen en synergetische effecten

Zwart komijnzaad, een traditionele folkremedie, wordt populair vanwege de gezondheidsvoordelen en synergetische effecten

Zwart komijnzaad is afgeleid van de Nigella sativa plant, een kleine bloeiende struik afkomstig uit Oost-Europa, West-Azië en het Midden-Oosten. Hoewel ze er misschien niet als veel uitzien, zijn deze kleine zwarte zaden al duizenden jaren in medicinale remedies gebruikt om een ​​breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder bepaalde immuun- en ontstekingsaandoeningen. Tegenwoordig wordt dit zaad vaak gevonden in de vorm van olie en groeit het uit tot een populair gezondheidsvoedsel vanwege de fantastische voordelen en synergetische effecten.

Zwarte zaadolie zit in de lift

Zwart komijnzaad (en zijn olievorm) bieden ongelooflijk diverse voordelen, variërend van het verminderen van ontstekingen, helpen bij gewichtsverlies, het versterken van het immuunsysteem en zelfs het verlagen van de bloeddruk. Uit een recent artikel in het Journal of Nutrition & Food Sciences bleek zelfs dat zwarte zaadolie een breed scala aan positieve effecten op zwaarlijvige muizen vertoonde.

Om de werkzaamheid van zwart komijnzaad op de bloeddruk van zwaarlijvige muizen te testen, voedden onderzoekers uit de VS, Italië en Israël een vetrijk dieet aan een groep mannelijke muizen in de loop van 20 weken.

De muizen werden verdeeld in drie groepen van elk vijf dieren. De eerste groep was de “mager” en de tweede groep was de groep met hoog vetgehalte (HFD). De derde groep bestond uit muizen die HFD kregen en vervolgens gedurende de laatste acht weken werden aangevuld met doses zwart zaadolie. De onderzoekers analyseerden antioxidant biomarkers, inflammatoire biomarkers, hepatische steatosis, mitochondriale biogenese en accumulatie van weefselvet.

De onderzoekers zagen dat de HFD met zwarte zaadoliegroep lagere bloeddruk en lagere nuchtere glucose vertoonde in vergelijking met de reguliere HFD-groep. De behandeling van zwarte zaadolie bleek ook de metabole functie en de gezondheid van de lever te verbeteren, gezien het verminderde risico op niet-alcoholische leververvetting.

De onderzoekers concludeerden dat hun bevindingen een weg konden openen naar nieuwe therapeutische benaderingen om aan obesitas gerelateerde ziekten te behandelen.

Andere fantastische voordelen van zwarte zaadolie

Zwarte zaadolie is veelbelovend gebleken bij de behandeling van een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en zelfs astma. Hier is een lijst van de verschillende gezondheidsvoordelen waarvan u kunt genieten als u begint met het opnemen van dit superfood in uw dieet.

Verlaagt hypertensie. De aanwezigheid van gezonde vetzuren zoals oliezuren in de olie kan het lichaam helpen zijn cholesterolgehalte in evenwicht te houden, wat de bloedcirculatie kan verbeteren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fundamental and Clinical Pharmacology evalueerde de werkzaamheid van extract van zwarte komijnzaad bij patiënten met milde hypertensie. De onderzoekers merkten op dat de deelnemers lagere systolische bloeddrukwaarden ervoeren na slechts acht weken suppletie. Bovendien veroorzaakte zwarte komijnzaadextract een significante daling van het niveau van totaal cholesterol en lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) of “slechte” cholesterol.
Helpt diabetes te beheersen. Een studie gepubliceerd in het Indian Journal of Physiology and Pharmacology onderzocht het potentieel van zwarte komijnzaad als adjuvante therapie bij patiënten met diabetes type 2. De onderzoekers ontdekten dat een dosis van 2 gram zwart komijnzaadextract elke dag zou kunnen werken als een gunstig hulpmiddel voor orale hypoglycemische middelen voor diabetici.
Voorkomt astma-aanvallen. Studies hebben een verband aangetoond tussen verminderde astma-aanvallen en regelmatig gebruik van zwarte zaadolie. In feite heeft een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fundamental and Clinical Pharmacology geconstateerd dat zwarte zaadolie een profylactisch effect heeft op astmatische ziekten, maar rechtvaardigt verder onderzoek naar dit effect.

Naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar de gezondheidseffecten van zwarte zaadolie, zullen meer en meer mensen ervan kunnen genieten.

Bronnen:

Previous Deze prachtige bloem heeft kankerbestrijdende eigenschappen
Next Dit Japanse boshuis is als iets uit een sprookje

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze Doopt Haar Voet In Appelazijn. Dit Klinkt Misschien Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Appelazijn (ook wel appelcider azijn genoemd) wordt steeds populairder, en dat is ook niet zo gek. Want wist je dat je deze azijn voor veel verschillende doeleinden kan gebruiken? Appel

Natuurlijk genezen

Zij legde een IJSBLOKJE in haar nek en het resultaat was GEWELDIG!

We leven in een tijd waarin veel depressie heerst. Iedereen is op zoek naar geluk maar niet iedereen vindt het uiteindelijk. Maar wist je dat er een nog makkelijkere manier

Natuurlijk genezen

Het middel om voor altijd van gewrichtspijn af te komen ligt voor nog geen euro in de supermarkt!

Citroenen zijn een van de gezondere fruitsoorten. Citroen bevat vitamine C, A, B1, B6, magnesium, bioflavonoïden, foliumzuur, pectine, fosfor, kalium, calcium en ga zo maar door. Samen bestrijden ze verschillende