Zwart komijnzaad, een traditionele folkremedie, wordt populair vanwege de gezondheidsvoordelen en synergetische effecten

Zwart komijnzaad, een traditionele folkremedie, wordt populair vanwege de gezondheidsvoordelen en synergetische effecten

Luister naar dit artikel

Zwart komijnzaad is afgeleid van de Nigella sativa plant, een kleine bloeiende struik afkomstig uit Oost-Europa, West-Azië en het Midden-Oosten. Hoewel ze er misschien niet als veel uitzien, zijn deze kleine zwarte zaden al duizenden jaren in medicinale remedies gebruikt om een ​​breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder bepaalde immuun- en ontstekingsaandoeningen. Tegenwoordig wordt dit zaad vaak gevonden in de vorm van olie en groeit het uit tot een populair gezondheidsvoedsel vanwege de fantastische voordelen en synergetische effecten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zwarte zaadolie zit in de lift

Zwart komijnzaad (en zijn olievorm) bieden ongelooflijk diverse voordelen, variërend van het verminderen van ontstekingen, helpen bij gewichtsverlies, het versterken van het immuunsysteem en zelfs het verlagen van de bloeddruk. Uit een recent artikel in het Journal of Nutrition & Food Sciences bleek zelfs dat zwarte zaadolie een breed scala aan positieve effecten op zwaarlijvige muizen vertoonde.

Om de werkzaamheid van zwart komijnzaad op de bloeddruk van zwaarlijvige muizen te testen, voedden onderzoekers uit de VS, Italië en Israël een vetrijk dieet aan een groep mannelijke muizen in de loop van 20 weken.

De muizen werden verdeeld in drie groepen van elk vijf dieren. De eerste groep was de “mager” en de tweede groep was de groep met hoog vetgehalte (HFD). De derde groep bestond uit muizen die HFD kregen en vervolgens gedurende de laatste acht weken werden aangevuld met doses zwart zaadolie. De onderzoekers analyseerden antioxidant biomarkers, inflammatoire biomarkers, hepatische steatosis, mitochondriale biogenese en accumulatie van weefselvet.

De onderzoekers zagen dat de HFD met zwarte zaadoliegroep lagere bloeddruk en lagere nuchtere glucose vertoonde in vergelijking met de reguliere HFD-groep. De behandeling van zwarte zaadolie bleek ook de metabole functie en de gezondheid van de lever te verbeteren, gezien het verminderde risico op niet-alcoholische leververvetting.

De onderzoekers concludeerden dat hun bevindingen een weg konden openen naar nieuwe therapeutische benaderingen om aan obesitas gerelateerde ziekten te behandelen.

Andere fantastische voordelen van zwarte zaadolie

Zwarte zaadolie is veelbelovend gebleken bij de behandeling van een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en zelfs astma. Hier is een lijst van de verschillende gezondheidsvoordelen waarvan u kunt genieten als u begint met het opnemen van dit superfood in uw dieet.

Verlaagt hypertensie. De aanwezigheid van gezonde vetzuren zoals oliezuren in de olie kan het lichaam helpen zijn cholesterolgehalte in evenwicht te houden, wat de bloedcirculatie kan verbeteren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fundamental and Clinical Pharmacology evalueerde de werkzaamheid van extract van zwarte komijnzaad bij patiënten met milde hypertensie. De onderzoekers merkten op dat de deelnemers lagere systolische bloeddrukwaarden ervoeren na slechts acht weken suppletie. Bovendien veroorzaakte zwarte komijnzaadextract een significante daling van het niveau van totaal cholesterol en lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) of “slechte” cholesterol.
Helpt diabetes te beheersen. Een studie gepubliceerd in het Indian Journal of Physiology and Pharmacology onderzocht het potentieel van zwarte komijnzaad als adjuvante therapie bij patiënten met diabetes type 2. De onderzoekers ontdekten dat een dosis van 2 gram zwart komijnzaadextract elke dag zou kunnen werken als een gunstig hulpmiddel voor orale hypoglycemische middelen voor diabetici.
Voorkomt astma-aanvallen. Studies hebben een verband aangetoond tussen verminderde astma-aanvallen en regelmatig gebruik van zwarte zaadolie. In feite heeft een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fundamental and Clinical Pharmacology geconstateerd dat zwarte zaadolie een profylactisch effect heeft op astmatische ziekten, maar rechtvaardigt verder onderzoek naar dit effect.

Naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar de gezondheidseffecten van zwarte zaadolie, zullen meer en meer mensen ervan kunnen genieten.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Deze prachtige bloem heeft kankerbestrijdende eigenschappen
Next Dit Japanse boshuis is als iets uit een sprookje

You might also like

Natuurlijk genezen

Weet jij wat er zal gebeuren als je Kokoswater drinkt gedurende 7 dagen?

Luister naar dit artikel Kokoswater is rijk aan tal van voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Natuurlijk genezen

Dit zijn DE beste redenen waarom je appelazijn elke avond voor het slapen gaan moet drinken!

Luister naar dit artikel Heb jij de vele voordelen van appelazijn al ontdekt? Het klinkt misschien raar, maar appelazijn is één van mijn favoriete keuken must-haves. Je kunt het op

Natuurlijk genezen

Stop het bloeden binnen 10 seconden met dit algemene kruid!

Luister naar dit artikel Als u een ouder bent van kleine kinderen, bevindt u zich vaak vaak in een situatie om een ​​manier te vinden en het bloeden van hun