10 Handige schoonmaak tips om jou huishouden sneller schoon te krijgen!

10 Handige schoonmaak tips om jou huishouden sneller schoon te krijgen!

Luister naar dit artikel

Wie heeft er tegenwoordig nog tijd en zin om net als oma centimeter voor centimeter het huis te schrobben? Daarom geven wij je een paar handige schoonmaak- en huishoudtips. Wist je dat je met olijfolie binnen no time vlekken van roestvrij staal krijgt en waarom zou je de douche eigenlijk niet schoonmaken terwijl je eronder staat?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het huis schoonmaken is helaas niet iets wat je even doet. Het kost veel tijd om het huis te poetsen. Echter door enkele tips en trucjes te gebruiken zal het je wel lukken om in record tijd een lekker schoon huis te hebben.

Kreukvrije was
Haal de was meteen uit de machine en hang de kleding op hangertjes of leg ze languit te drogen. Op die manier krijg je geen kreukels en hoef je niet meer te strijken.

Wegwerpdoekjes
Maak volop gebruik van wegwerpdoekjes. Je hebt ze voor het toilet, de keuken, badkamer en voor meubels. Zonder enige moeite veeg je zo de viezigheid van de kinderstoel en het stof van de tafel.

Vette vingers
Met kleine kinderen heb je vaak last van vette vingers. Om deze weg te halen kun je allesreiniger in een spuitflacon doen. Loop de vette vingers na met een doekje en je flacon, dan is alles zo weer schoon.

Vlekken op de bank
Kinderen knoeien nogal eens op de bank. Het wondermiddel? Ossengalzeep doet wonderen voor alle vlekken op de bank: melk, poep, groente/fruit. Zelfs chocolade gaat vaak uit de bank met ossengalzeep. Je kunt ossengalzeep kopen bij de drogist.

Een vlek in het tapijt of vloerkleed?
Giet er een beetje koolzuurhoudend water op en de vlek zal grotendeels door de bubbels naar boven toe. Daarna direct (droog)deppen met een oude theedoek of een stuk papier.

Vloeibare zeep versus een stuk vaste zeep.
Gebruik voor je eigen hygiëne liever vloeibare zeep, omdat aan de vaste zeep bacteriën blijven plakken.

Gebruik een plantenspuit in plaats van een emmer met sop.
Giet in een plantenspuit wat allesreiniger en vul het aan met water. Het enige wat nu nog nodig is is een vaatdoekje of een stuk papier en het schoonmaken kan beginnen.

Gaspitten
De gaspitten worden vaak slecht schoon bij de normale schoonmaakbeurt van het fornuis. Een goed alternatief voor de gaspitten is het gebruiken van ‘brillo’ sponsjes. Heel voorzichtig wrijven en gegarandeerd dat ze daarna weer volop zullen glimmen.

Vriezer ontdooien
Het ontdooien van de vriezer is altijd een flinke klus. Om het ontdooi proces te versnellen kun je er een föhn voor houden. Zorg wel dat je vriezer al tien minuten uitstaat en zet je föhn niet op de heetste stand. Binnen een half uurtje is het klusje geklaard.

Leg eens een halve citroen in het bovenste gedeelte van de vaatwasser.
Het gaat heerlijk ruiken en de glazen worden glanzend schoon.

Heb jij wat aan deze 10 super handige tips? Vergeet ze dan niet te delen met al je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous GENIAAL! Zo krijg je die enorme knoflookwalm onmiddellijk weg door DIT te eten.
Next DIT VERGIF LAAT ZIJN ‘LEUTER’ KRIMPEN. MAAR IEDEREEN DRINKT HET. SOMMIGEN ZELFS DAGELIJKS!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

ALS JE DEZE OOIT IN JE WONING ZIET, KAN DAT DIT EEN ERNSTIG PROBLEEM BETEKENEN…

Luister naar dit artikel lakken zijn interessante creaturen. Sommigen beschouwen ze misschien als ongedierte, terwijl anderen ze ronduit intrigerend vinden. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen

Bouwen en Verbouwen

Stinkt je afvoerputje heel erg? Dit middeltje werkt meteen!

Luister naar dit artikel Een stinkend afvoerputje in de keuken of misschien zelfs wel in de badkamer, kan echt een ergernis zijn. Je wordt namelijk niet heel vrolijk van zo’n

Bouwen en Verbouwen

Je matras heeft meer ziektekiemen dan je denkt. Hier zijn 7 tips om het schoon te maken

Luister naar dit artikel Er gaat niets boven in een vers opgemaakt bed gaan liggen met schone lakens en zachte kussens. Heb je echter veel nagedacht over de matras onder