10 voedingsmiddelen die de slagaderen schoonmaken
oktober 16, 2016 12437 Views

10 voedingsmiddelen die de slagaderen schoonmaken

Luister naar dit artikel

De aandoening waarbij de slagaderen steeds meer worden afgesloten staat bekend als atherosclerose en is over de hele wereld de voornaamste doodsoorzaak. Het aantal mensen dat jaarlijks overlijd aan atherosclerose neemt alsmaar toe.Gezondheidsdeskundigen maken zich dan ook ernstig zorgen, want atherosclerose is namelijk een aandoening die goed te voorkomen is en toch blijft het aantal mensen dat er last van heeft maar toenemen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een verstopping van de slagaderen kan gepaard gaan met auto-immuunproblemen, infecties, onverenigbaarheid van voedsel en tal van andere problemen die de ziekte kunnen verergeren. Het goede nieuws is dat atherosclerose in de meeste gevallen omkeerbaar is en dat je dus door de juiste stappen te volgen op de lange termijn van een goede levenskwaliteit kunt genieten.

Hoewel mensen die last hebben van verstopte aderen regelmatig op controle zouden moeten bij de dokter, bestaan er ook een aantalvoedingsmiddelen die kunnen helpen de aderen weer schoon te maken. Deze voedingsmiddelen versterken tegelijkertijd het immuunsysteem, waardoor je lichaam beschermd wordt tegen andere ziektes die het probleem alleen maar erger kunnen maken. In dit artikel bespreken we dus de tien voedingsmiddelen die het beste in staat zijn je slagaderen schoon te maken en tegelijkertijd je immuunsysteem een boost te geven.

Knoflook

Knoflook is ongetwijfeld het beste voedingsmiddel om de aderen schoon te maken en gehaltes slecht cholesterol te verlagen.Knoflook heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen en het bolgewas wordt al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid van mensen op verschillende manieren te verbeteren. Knoflook is rijk aan antioxidanten, het is een natuurlijk antibioticum dat antivirale eigenschappen heeft en het bevat vitamines en mineralen en daarnaast nog andere voedingsstoffen die het immuunsysteem sterker en de aderen schoon maken. Knoflook gaat vrije radicalen tegen, waardoor het een essentieel product is om kanker te voorkomen.Door regelmatig knoflook te consumeren zullen gehaltes goed cholesterol stijgen en zullen de gehaltes slecht cholesterol in je bloedbaan dalen.

Haver

Een van de grootste voordelen die havermout biedt is het hoge vezelgehalte en het vermogen dat vezels hebben om tot wel zeven keer hun gewicht in water te absorberen. Uit een studie gepubliceerd door de onderzoekers van de Tufts Universiteit in Boston (VS) blijkt dat havermout ervoor kan zorgen dat cholesterol minder aan de slagaderenwanden zal kleven. Hierdoor kan havermout dus de kans op hartziekte verkleinen.

Granaatappelsap

Granaatappelsap bevat per portie meer antioxidanten dan elk ander natuurlijk sap. Hierdoor is granaatappel een essentieel onderdeel in de strijd tegen vrije radicalen. Daarnaast kan granaatappel ook vetafzetting in de aderen verminderen, waardoor het ernstige problemen in de toekomst, zoals atherosclerose, kan helpen voorkomen.

Appels

Appels bevatten een bepaald soort vezel, die pectine genoemd wordt. Deze vezelsoort is vooral goed voor het verlagen van de gehaltes slecht cholesterol in de bloedbaan. Daarnaast bevatten appels grote hoeveelheden flavanoïden, die het risico op hartziekte en andere cardiovasculaire ziektes verkleinen.

Vis

Vissoorten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren zijn geweldig om de gezondheid van je slagaderen te verbeteren. Deze vissoorten zorgen er namelijk voor dat vet dat zich heeft opgehoopt in de aderen doorgespoeld wordt, waardoor ernstigere hartproblemen kunnen worden voorkomen. Vissoorten die sterk worden aanbevolen zijn onder andere zalm, makreel, tonijn, forel, haring en sardines.

Kurkuma

Kurkuma bevat een bestanddeel dat curcumine genoemd wordt. Dit bestanddeel bestaat uit polyfenolen, die voor het grootste gedeelte verantwoordelijk zijn voor de sterke geneeskracht van dit specerij. Uit meer dan 30 studies uitgevoerd over de hele wereld blijkt dat curcumine kan helpen het cardiovasculaire systeem te beschermen tegen beschadiging. Dit bestanddeel kan ervoor zorgen dat verstoppingen in de slagaderen kleiner worden of voorkomen kunnen worden.

Olijfolie

Olijfolie is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur, dat kan helpen de gehaltes slecht cholesterol in de bloedbaan te verlagen en daarmee ook de kans op verstopte slagaderen kan verkleinen.Olijfolie is een gezonde toevoeging aan ieder recept en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan hoofdmaaltijden, salades, soepen en zelfs desserts.

Avocado

Avocado’s bevatten grote hoeveelheden gezonde vetten en andere voedingsstoffen die kunnen helpen de gehaltes slecht cholesterol te verlagen. De vrucht bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die, zoals we hierboven aangeven, het risico op verstopte aderen niet vergroten.

Tomaten

Je kunt tomaten gemakkelijk toevoegen aan bijna elke maaltijd of gewoon rauw eten. De voordelen die tomaten bieden zijn grotendeels te danken aan de grote hoeveelheden antioxidanten, ook wel lycopenen genoemd, die ze bevatten. Lycopenen maken het moeilijker voor slecht cholesterol om aan de slagaderwanden te blijven kleven. Door regelmatig tomaten te eten zal je je lichaam werkelijk voorzien van een grote bom van antioxidanten.

Spinazie

Deze groene bladgroente is erg populair vanwege de vele gezondheidsvoordelen die hij biedt: spinazie geeft energie, bevat weinig calorieën en kan gemakkelijk worden opgenomen in bijna alle soorten diëten.Daarnaast bevat spinazie grote hoeveelheden vitamine A en C, die voorkomen dat slecht cholesterol aan de slagaderwanden blijft kleven en daardoor de kans op atherosclerose verkleinen.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Deze 5 dingen gebeuren er als je stopt met koffie drinken!
Next 20 gebruikte toepassingen met Coca Cola.. Dit bewijst dat het niet thuis hoort in het menselijk lichaam

You might also like

Kolommen

Wat eten we vandaag ?

Luister naar dit artikel De dagelijks terugkerende vraag. Niet iedereen heeft het geluk deze keuze te krijgen. Voor veel mensen aan de onderkant van de samenleving is er geen keuze. Deze mensen

Over ons

Eet jij dit wel eens? Vanaf nu niet meer.. Pas op voor deze kaas!

Luister naar dit artikel Smeltkaas die al is gesneden en voorbereid is niet de gezondste keuze van een persoon kan maken.Het is logisch dat echte kaas moet smelten en druppelen

Over ons

Het geheime recept van professor Mermerski: het vernietigt kankercellen en geneest het hele lichaam!

Luister naar dit artikel Dit is een recept voor de behandeling van het hele lichaam: pure bloedvaten, hart, alles! Het geneest en herstelt het immuunsysteem, reinigt de lever, de nieren,