*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


200 Miljoen Mensen Zouden Kunnen Worden Gevoed Met De Nieuwe Soort Zoutwater Rijst Uit China.

200 Miljoen Mensen Zouden Kunnen Worden Gevoed Met De Nieuwe Soort Zoutwater Rijst Uit China.

Chinese wetenschappers hebben een soort superkrachtige ‘zee-rijst’ ontwikkeld die boeren in zout water kunnen laten groeien en die een rijstrevolutie kunnen veroorzaken die meer dan 200 miljoen mensen kan voeden.

De rijst is ontwikkeld door de godfather van rijst, Yuan Longping, in het Qingdao Saline-Alkali Tolerant Rice Research and Development Centre in Qingdao aan de oostkust van China, meldde de Chinese staatsmedia.

In de jaren 1970 was Yuan een van de eerste wetenschappers die hybride rijstvariëteiten ontwikkelde. Uit vrees dat de Chinese bevolking de komende decennia flink op gang zou komen, hielp zijn team talloze rijstvariëteiten te maken die sneller groeien, meer opleveren en meer stress weerstaan. Tegenwoordig is maximaal 20 procent van de rijst in de wereld afkomstig van rijstsoorten die zijn gemaakt door zijn pionierswerk.

“Als een boer nu een aantal soorten zouttolerante rijst probeert te kweken, krijgt hij waarschijnlijk 1500 kilogram per hectare [1,322 pounds per acre]. Dat is gewoon niet rendabel en zelfs niet de moeite waard”, zei Yuan, volgens Chinese staatsmedia.

“Boeren zullen genoeg stimulans hebben om de rijst te laten groeien als we de opbrengst verdubbelen.”

De rijst is ontwikkeld door jarenlange selectie van eigenschappen, kruising en genetische analyse. In de afgelopen zomer voltooiden de onderzoekers hun eerste volledige proeven van het verbouwen van het gewas in rijstvelden gepompt met verdund zeewater uit de Gele Zee, het water tussen het vasteland van China en het Koreaanse schiereiland.

Volgend op het succes van deze experimenten, is de rijst al bezig met het vullen van borden. Het bedrijf dat de rijst verdeelt, zegt dat ze al 6 ton (6,6 ton) hebben verkocht. Momenteel is het behoorlijk duur, ongeveer acht keer zo duur als standaard rijst. Verwacht wordt echter dat de prijs zal dalen na verdere commercialisering. Het vermindert ook de behoefte aan pesticiden omdat pathogenen en insecten het moeilijker vinden om in deze hogere concentraties van zoutgehalte te leven.

Enorme delen van het Chinese platteland zijn leeg gelaten omdat de grond en de watervoorziening te zout en te alkalisch zijn. Er zijn bepaalde vormen van wilde rijst die het zoutgehalte al kunnen overleven, maar ze hebben meestal een vrij slechte opbrengst van 1.125 tot 2.25 ton per hectare (1.12 tot 2.24 US ton per acre). Deze nieuwe hybride soort kan echter tussen 6,5 en 9,3 ton per hectare opleveren (2,9 en 4 US ton per acre). Deze toename van de opbrengst kan 50 miljoen ton (55 miljoen VS ton) voedsel produceren, genoeg om 200 miljoen mensen te voeden, vertelde Yuan aan de  South China Morning Post.

Het beste van alles is dat het ook de testsmaak doorstaat.

“Mijn vriend zei dat het was zoals de rijst die hij in zijn dorp had. Het is heel goed, “vertelde een Chinese consument aan de South China Morning Post.

 

Meerdere Bronnen – http://www.blogaap.nl/blog/2722/Wetenschapper-op-jacht-naar-bruikbare-zee-rijst, Wikipedia – https://nl.wikipedia.org/wiki/Yuan_Longping

Previous WAT ALOË VERA IN JE LICHAAM DOET: WAAROM EGYPTENAREN HET DE PLANT VAN ONSTERFELIJKHEID NOEMDEN
Next Frankrijk verklaart dat alle nieuwe daken moeten worden bedekt met planten of zonnepanelen …

You might also like

Bouwen en Verbouwen

U kunt uw scheetgeuren neutraliseren met deze magische op houtskool gebaseerde ondergoedpads

Winderigheid is normaal, maar een ‘scheetmachine’ worden genoemd is niet de grootste prestatie in het leven, toch? Laten we niet voorbijgaan aan het feit dat mensen zeker weglopen van de

Bouwen en Verbouwen

Bestrijd en voorkom maden in je container met deze handige tips!

Veel mensen worden al misselijk bij de gedachtes van maden. Nu het warm zomer weer is, zijn er weer veel vliegen wespen en fruitvliegjes. En ja die komen af op

Bouwen en Verbouwen

Goed bezig! Deze daktuin van het ziekenhuis levert jaarlijks 7000 pond organische groenten voor patiënten

Hoog boven het Boston Medical Center is er een biologische moestuin die patiënten, personeel en de armen voedt. Boston Medical Center (BMC) is een academisch medisch centrum zonder winstoogmerk met