*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


200 Miljoen Mensen Zouden Kunnen Worden Gevoed Met De Nieuwe Soort Zoutwater Rijst Uit China.

200 Miljoen Mensen Zouden Kunnen Worden Gevoed Met De Nieuwe Soort Zoutwater Rijst Uit China.

Chinese wetenschappers hebben een soort superkrachtige ‘zee-rijst’ ontwikkeld die boeren in zout water kunnen laten groeien en die een rijstrevolutie kunnen veroorzaken die meer dan 200 miljoen mensen kan voeden.

De rijst is ontwikkeld door de godfather van rijst, Yuan Longping, in het Qingdao Saline-Alkali Tolerant Rice Research and Development Centre in Qingdao aan de oostkust van China, meldde de Chinese staatsmedia.

In de jaren 1970 was Yuan een van de eerste wetenschappers die hybride rijstvariëteiten ontwikkelde. Uit vrees dat de Chinese bevolking de komende decennia flink op gang zou komen, hielp zijn team talloze rijstvariëteiten te maken die sneller groeien, meer opleveren en meer stress weerstaan. Tegenwoordig is maximaal 20 procent van de rijst in de wereld afkomstig van rijstsoorten die zijn gemaakt door zijn pionierswerk.

“Als een boer nu een aantal soorten zouttolerante rijst probeert te kweken, krijgt hij waarschijnlijk 1500 kilogram per hectare [1,322 pounds per acre]. Dat is gewoon niet rendabel en zelfs niet de moeite waard”, zei Yuan, volgens Chinese staatsmedia.

“Boeren zullen genoeg stimulans hebben om de rijst te laten groeien als we de opbrengst verdubbelen.”

De rijst is ontwikkeld door jarenlange selectie van eigenschappen, kruising en genetische analyse. In de afgelopen zomer voltooiden de onderzoekers hun eerste volledige proeven van het verbouwen van het gewas in rijstvelden gepompt met verdund zeewater uit de Gele Zee, het water tussen het vasteland van China en het Koreaanse schiereiland.

Volgend op het succes van deze experimenten, is de rijst al bezig met het vullen van borden. Het bedrijf dat de rijst verdeelt, zegt dat ze al 6 ton (6,6 ton) hebben verkocht. Momenteel is het behoorlijk duur, ongeveer acht keer zo duur als standaard rijst. Verwacht wordt echter dat de prijs zal dalen na verdere commercialisering. Het vermindert ook de behoefte aan pesticiden omdat pathogenen en insecten het moeilijker vinden om in deze hogere concentraties van zoutgehalte te leven.

Enorme delen van het Chinese platteland zijn leeg gelaten omdat de grond en de watervoorziening te zout en te alkalisch zijn. Er zijn bepaalde vormen van wilde rijst die het zoutgehalte al kunnen overleven, maar ze hebben meestal een vrij slechte opbrengst van 1.125 tot 2.25 ton per hectare (1.12 tot 2.24 US ton per acre). Deze nieuwe hybride soort kan echter tussen 6,5 en 9,3 ton per hectare opleveren (2,9 en 4 US ton per acre). Deze toename van de opbrengst kan 50 miljoen ton (55 miljoen VS ton) voedsel produceren, genoeg om 200 miljoen mensen te voeden, vertelde Yuan aan de  South China Morning Post.

Het beste van alles is dat het ook de testsmaak doorstaat.

“Mijn vriend zei dat het was zoals de rijst die hij in zijn dorp had. Het is heel goed, “vertelde een Chinese consument aan de South China Morning Post.

 

Meerdere Bronnen – http://www.blogaap.nl/blog/2722/Wetenschapper-op-jacht-naar-bruikbare-zee-rijst, Wikipedia – https://nl.wikipedia.org/wiki/Yuan_Longping

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous WAT ALOË VERA IN JE LICHAAM DOET: WAAROM EGYPTENAREN HET DE PLANT VAN ONSTERFELIJKHEID NOEMDEN
Next Frankrijk verklaart dat alle nieuwe daken moeten worden bedekt met planten of zonnepanelen …

About author

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Basisbeginselen: Hoe calendula te kweken, een nuttige medicinale plant

Preppers weten dat bepaalde bloeiende planten ruimte verdienen in hun eigen moestuin, vooral die met medicinale toepassingen zoals calendula (Calendula officinalis). Het bloeiende kruid heeft felgekleurde gele bloemen die kunnen

Bouwen en Verbouwen

We bedekten de helft van de tuin met houtsnippers en dit gebeurde er…

Door: Melissa K Norris Een jaar geleden hebben we besloten om de helft van onze moestuin met houtsnippers te bedekken met de Back to Eden-methode van tuinieren. We proberen zoveel

Bouwen en Verbouwen

HANDIG: Op deze manier verpak je eten zonder een dure vacuumeermachine!

Heb je veel eten ingeslagen voor de feestdagen? Dan is een vacumeermachine een geweldig apparaat om je eten vers te houden. Als je veel restjes hebt is het ideaal. Helaas