5 Yoga oefeningen voor een mooie huid
maart 19, 2016 5981 Views

5 Yoga oefeningen voor een mooie huid

Luister naar dit artikel

Een prachtige, soepele, stralende huid. Ooit afgevraagd hoe de schoonheden het doen om er stralend uit te zien? Een voorbeeld van zo’n schoonheid met een constante gloed op haar gezicht is de prachtige Shilpa Shetty. Haar geheim voor een vlekkeloze huid? Yoga! Ze houdt absoluut van yoga en zegt dat het “een management systeem voor het leven” is, en het is de meest holistische benadering van het leven dat ik ooit ben tegengekomen. Het versterkt en het werkt op het lichaam, geest en de ziel. Yoga heeft een spectaculair effect op mijn leven gehad. ‘Shilpa gelooft dat yoga een goede bloedsomloop bevordert , die op zijn beurt, de huid verbetert en voedt en de cellen ontdoet van gifstoffen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1. Padmasana

Padmasana-for-skin_1458387711Bekend als de Lotus houding, is dit in kleermakerszit een houding die helpt door het kalmeren van de geest. Er wordt gezegd dat als je door deze pose regelmatig te oefenen, u zeker bent om te bloeien net als de lotus. Dit is niet alleen een effectieve pose in yoga voor de huid gloed, maar zorgt ook voor minder spierspanning en ontspant ook de geest.

Hoe je dat doet

-Ga zitten op een mat, zorg ervoor dat je benen gestrekt zijn en je rug recht.

-Buig je rechterbeen op de knie. Plaats uw voet op de linker dij, zodat de voet naar boven wijst, en de hiel dicht bij uw maag.

-Doe hetzelfde met je linkerbeen.

-Plaats je handen in een mudra positie boven je knieën.

-Zorg ervoor dat je rug is recht en je hoofd is recht in.

-Houd de pose voor ongeveer 100 tellingen terwijl je diep ademhaalt.

Voorzichtigheid is geboden als je knieproblemen of pijn in je enkels hebt, dan kun je het best doen onder toezicht.

2. Marichyasana

Marichyasana-for-skin_1458387771Mariachi betekent letterlijk een lichtstraal, en ze verbetert de bloedsomloop en masseert de inwendige organen, met name de buikorganen. Dit helpt bij het ontgiften van je systeem, dus het verbeteren van uw teint. Het kalmeert ook de geest en verlicht stress, die, natuurlijk, leidt tot een stralende huid.
Hoe je dat doet
-Ga zitten op een vlakke ondergrond met je benen gestrekt en je rug recht.
-Buig je rechterknie zodanig dat je tenen plat op de grond zijn, in de buurt van je bekken en je knieën dicht bij je borst. Zorg ervoor dat de tenen van je linkervoet naar boven gericht zijn.
-Zorg ervoor dat uw rug is recht, strek je armen aan beide zijden. Adem diep in en draai aan de linkerkant van de taille.
-Wikkel je armen om je gebogen knie en greep ze stevig vast.
-Adem normaal en houd tegelijkertijd je rug recht, je hoofd wordt geconfronteerd met de linker schouder, je schouderbladen naar elkaar toe getrokken, en je borst is breed.
-Houd de positie voor ongeveer een minuut en herhaal aan de andere kant.
Voorzichtigheid, vermijd deze positie als u een ernstige rugblessure hebt geleden, of een voorgeschiedenis van hoofdpijn en migraine. Als u een hoge of lage bloeddruk hebt, is het het beste om u van deze oefening te onthouden.

3. Dhanurasana

Dhanurasana-for-skin_1458389130Vernoemd naar de nauwe gelijkenis met een boog, de Dhanurasana is een van de meest gunstige yoga-oefeningen voor stralende huid. Het werkt op het hele lichaam en bevordert de bloedsomloop. Het helpt ook bij het ontgiften van het lichaam, omdat het drukt op de buik. Deze asana is een grote stress-buster, en je zult je versterkte teint vrijwel direct opmerken.

Hoe je dat doet

-Lig plat op je buik met je voeten uit elkaar en je armen geplaatst naast je lichaam.

-Vouw je knieën naar binnen en houd je enkels.

-Adem in, til je borst van de grond, en trek je benen door je enkels, zodanig dat het gewicht van je lichaam op je buik is.

-Strek je nek en kijk recht voor je uit. Zorg ervoor dat uw gezichtsspieren ontspannen zijn. Glimlachen zou helpen.

-Focus op de ademhaling en het stabiliseren van je lichaam.

Houd de pose voor ongeveer 20 seconden, en laat los terwijl je uitademt. Ontspannen!

Voorzichtigheid!

Het beste is om deze positie te vermijden als u last heeft van een hoge of lage bloeddruk. Als u last hebt van hernia, nekletsel, of enige vorm van rug of hoofd pijn hebt, is het het beste om u te onthouden van deze oefening. Niet geschikt voor zwangere vrouwen!

4. Halasana

Halasana-for-skin_1458389213Hal is een Sanskriet woord dat betekent ploegen. Er wordt gezegd dat, zoals de naam al doet vermoeden, deze pose het veld (lichaam en geest) voorbereid voor een diepe verjonging. Deze houding is bekend om zijn versterking van het lichaam. Het is een geweldige ontspannende oefening evenals goed, en kalmeert het hele zenuwstelsel. Dit weerspiegelt zeker op het gezicht en de huid.

Hoe je dat doet
-Lig plat op je rug met je armen geplaatst naast je lichaam en je handpalmen naar beneden.
-Adem in en til je voeten van de grond met behulp van uw buikspieren. Je benen moet op een hoek van 90 graden komen.
-Gebruik je handen om je heupen te ondersteunen en laat ze los van de vloer.
-Breng je benen in een hoek van 180 °, zodat je tenen boven je hoofd zijn geplaatst.
-Zorg ervoor dat uw rug loodrecht op de grond is .
-Houd de positie voor een minuut, terwijl u zich te concentreert op je ademhaling. Adem uit, en breng voorzichtig uw benen terug in de startpositie.
Voorzichtigheid
Als je ooit problemen had met de wervelkolom en rugpijn heeft gehad, raadpleeg dan uw arts of yoga-instructeur voordat je deze pose doen. Dames die zwanger zijn, of op hun periode moet voorkomen doen deze positie beter niet.

5. Sarvangasana

Sarvangasana-for-skin_1458389565Sarvangasana of schouder staan, in termen van de leek, is een geavanceerde yoga houding die een heleboel voordelen biedt voor de gezondheid. In essentie werkt het hele lichaam en helpt toon het. Het verbetert de bloedsomloop en helpt om het bloed te zuiveren, waardoor de teint verbetert. Het beoefenen van deze pose verbetert ook de elasticiteit van de huid en vermindert rimpels, waardoor uw huid verfrist en verjongd.

Hoe je dat doet

-Ga liggen op een vlakke ondergrond, zodat je lichaam is absoluut recht.
-Hef je benen in een hoek van 90 graden. Druk je handpalmen naar de grond en til je taille, zodat je benen vooruit komen.
-Steun uw taille met je handpalmen en hef je benen, zodat ze loodrecht op de vloer zijn.
-Nu til je je hele lichaam, zodanig dat de gehele gewicht op je schouderbladen ligt . Met deze praktijk, moet je uiteindelijk in staat zijn om uw ellebogen te laten rusten op de vloer, zodat alleen je handpalmen de rest van je lichaam te ondersteunen.
-Houd de pose voor ongeveer 50 tot 100 tellen vast, tijdens het kijken naar je teennagels. Zorg ervoor dat uw benen stabiel zijn .
-Zodra u klaar bent, eerst de benen verlagen. Dan, langzaam verwijderen van uw handen en plaats ze terug op de vloer. Nu, breng je zijn je lichaam terug naar de grond, om te gaan liggen. Ontspannen!

Opmerking: Sarvangasana gebeurt meestal aan het einde van uw praktijk net voor de Shavasana.

Geniet ervan en zorg voor een veilige omgeving waarin je oefent en indien nodig vraag raad aan een deskundige, of arts.

Bron: stylecraze.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het andere zout: Voedsel met veel Potassium
Next Ook nieuwsgierig naar Quinoa?

You might also like

Algemeen

Verkeerd voedingsadvies overheid en hartstichting grotendeels verantwoordelijk voor forse stijging hartproblemen

Luister naar dit artikel Het RIVM en de hartstichting waarschuwen voor een tsunami aan hart- en vaatziekten vanwege rookgedrag, gebrek aan beweging, hoge bloeddruk en overgewicht. Onderzoek wijst echter uit dat

Algemeen

‘Verantwoorde’ soja zit vol gevaarlijke chemicaliën

Luister naar dit artikel Uit Noors onderzoek blijkt dat de gentech-soja van Monsanto nog schadelijker is dan tot nu toe werd aangenomen. Consumenten komen vaak niet rechtstreeks in aanraking met

Algemeen

Wat eierdooier kleur kan onthullen over de kip waar hij vandaan kwam

Luister naar dit artikel Soms is het niet te voorspellen wat je zult vinden als je een ei opent. Het is de algemene hoop van iedereen dat er niets ongewoons