*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


7 genezende kruiden die super eenvoudig binnen groeien (en hoe je ze kunt laten groeien)
april 7, 2018 5392 Views

7 genezende kruiden die super eenvoudig binnen groeien (en hoe je ze kunt laten groeien)

Afgezien van het verrijken van de smaak van uw maaltijden, bieden kruiden u ook tal van gezondheidsvoordelen. Dit artikel zal 7 heilzame kruiden presenteren die enkele van de gemakkelijkste zijn om thuis te laten groeien.

Deze kruiden zijn rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmers die een aantal ziekten kunnen bestrijden, van halitosis tot de ziekte van Alzheimer. Ondanks hun helende eigenschappen, is het thuis kweken van kruiden ook een kosteneffectieve praktijk, omdat je niet langer geld hoeft uit te geven aan winkelgekochte kruiden en specerijen.

Hier zijn deze 7 heilzame kruiden en enkele van hun geneeskrachtige eigenschappen:

Gember – stimuleert de spijsvertering en de cardiovasculaire gezondheid, ontstekingsremmend, voorkomt verkoudheid en griep

Citroenmelisse – antibacterieel, voorkomt verkoudheid en koorts, angstgevoelens, vecht slapeloosheid en indigestie,

Peterselie – antibacterieel, stimuleert de spijsvertering, ontstekingsremmend, stopt de blaasontsteking

Basilicum – antibacterieel, antistress, efficiënt tegen verkoudheid en infecties, verlicht keel en slijm

Bieslook – verlaagt cholesterol- en bloeddrukniveaus

Munt – body cleanser, stimuleert gewichtsverlies en spijsvertering, anti-kanker, antibacteriële en wittere tanden

Koriander – body cleanser, verbetert de gezondheid van het hart, reguleert bloedsuiker, antioxidanten, antibacteriële, schimmelwerende,

Omdat alle planten afhankelijk zijn van de zon om chlorofyl te produceren, is het belangrijk om al deze kruiden wat zonlicht te geven. Anderen kunnen zelfs gedijen in schaduwrijke omstandigheden, maar basilicum is degene die de meeste zon nodig heeft.

Hoewel hun behoefte aan zonlicht verschilt, vragen ze allemaal om een goede plantenbak, dus je moet een plantenbak krijgen die water vasthoudt maar juist afvoert.

Gember

Gember is ideaal voor kamerplanten, omdat het geen vorst, directe zon of harde wind tolereert. Om het binnenshuis te laten groeien, heb je een beschutte plek, gefilterd zonlicht, warm weer, vocht en rijke, vochtige grond nodig.

De gemakkelijkste manier om met het kweken van gemberwortel te beginnen is door een paar verse wortelstokken te krijgen van iemand die gember laat groeien, in het vroege voorjaar, wanneer de plant toch opnieuw plant.

Plant vervolgens de wortelstok (of wortel) een paar centimeter diep in een mix van compost en potgrond. Het is van vitaal belang om het vrij te houden van koude tochtjes, zoals open deuren of ramen. Benevel de plant om de luchtvochtigheid te handhaven.

Je moet waarschijnlijk 10 maanden wachten, want de beste oogsttijd is als de bladeren zijn afgestorven.

Citroennelisse

Citroenmelisse is niet veel afhankelijk van zonlicht, maar kan goed groeien met slechts 5 uur direct zonlicht per dag. Dit kruid heeft een constante toevoer van water nodig, ongeveer drie keer per week, maar een goede afwatering is een must.

De plant herstelt snel van een verwelking, dus je moet voorkomen dat hij te nat wordt, wat wortelrot zal stimuleren.

Verwijder nooit meer dan ongeveer 25% van de bladeren van de plant op elk willekeurig moment in de oogsttijd. Bruine bladeren kunnen op tal van problemen duiden, variërend van tochtige en koude lucht tot een tekort aan water tot overmatige zon.

Peterselie

Peterselie is een kruid dat rijk is aan vitamine A, C en ijzer. Peterselie gedijt in gewone grond met een aanzienlijke hoeveelheid zonlicht, ongeveer 6-8 uur zonlicht per dag, dus het is een van de gemakkelijkste zoete kruiden om te groeien. Draai de pot om de paar dagen om te voorkomen dat het kruid naar de zon neigt.

De beste aarde voor peterselie is die met humus, bij voorkeur van rottende peulvruchten (bonen, erwten, klaver, alfalfa en andere). Het is niet water-tolerant, maar het kan gemakkelijk worden vermeden met een zonnige plek.

Houd er rekening mee dat onjuiste potafvoer een probleem kan zijn, dus als u merkt dat de bladeren van het kruid droog worden, voert u de volgende truc uit: plaats de planten op een paar steentjes om er zeker van te zijn dat er water op wordt afgevoerd. Ze houden de warmte goed vast, maar in combinatie met water kunnen ze ook vocht creëren, van vitaal belang voor peterselie om te gedijen. Door de stoom en de vochtigheid van het koken kan het kweken van peterselie in de keuken echt effectief zijn.

Basilicum

Als je genoeg licht hebt, is basilicum een van de makkelijkere kruiden om binnen te kweken. Dit kruid is een echte zonneliefhebber, geef het vier uur licht per dag en het zal gedijen. Plant het in goed gedraineerde, voedselrijke grond. Zorg er ook voor dat potten voldoende drainage bieden, omdat het niet watertolerant is.

Om basilicum binnen te kweken, moet je bemesten, snoeien, insecten weghouden en water geven. Het kweken van basilicum uit zaden duurt langer, dus als je begint met een startersplant, zul je het eerder cultiveren.

Bieslook

Als het wordt voorzien van de juiste omstandigheden, kan uw bieslook het hele jaar door groeien en het biedt een handige en gemakkelijke manier om uw eten op smaak te brengen en uw ruimte op te fleuren. Het cultiveren van bieslook uit zaad kan zowel irriterend als tijdrovend zijn voor beginners, omdat het lang duurt voordat de spruiten tot een plant uitgroeien.

Geef het kruid water als de grond droog aanvoelt. Verspreid de zaden in een 6-inch kleipot gevuld met vooraf bevochtigde goed doorlatende potgrond. Dek af met een ¼ inch van de voorbevochtigde grond en plaats deze op een zonnige plek.

Het zou zeer effectief zijn als je de zaden af en toe bevochtigt met een watermist totdat ze beginnen te ontspruiten.

Munt

Thuis kweken van munt is heel eenvoudig, je kunt ze in een pot met aarde laten groeien of zelfs in een fles water. Als u een beginner bent, zoek dan een container met voldoende drainage voor een gezonde plantengroei. Omdat munt houdt van gewoon water, goed water geven na het planten en plaats het in een gebied met indirect licht.

U kunt muntblaadjes op elke gewenste grootte oogsten door de stelen af te knijpen. Voor een grote oogst, wacht tot net voordat de plant bloeit, wanneer de smaak het meest intens is, en snij dan de hele plant tot net boven de eerste of tweede set bladeren. Verwijder hierbij de vergelende onderste bladeren en bevorder de bossige groei. Drie van dergelijke oogsten per seizoen zijn typisch voor munt.

Koriander

Koriander is meer afhankelijk van water dan van de zon. Het gedijt namelijk op een koelere temperatuur. Daarom, water uw koriander alleen als de bodem droog is om aan te raken, wat vaker is in de zomermaanden. Zorg ervoor dat het water bij elke keer water weglekt, omdat het belangrijker is om het grondig water te geven dan vaak.

Koriandekruiden hebben lange taproots en houden er niet van gerapporteerd of gestoord te worden. Kies daarom een vrij dragende potgrond voor uw kruid.

https://www.youtube.com/watch?v=t7pAQH_Er8s

Previous Dit mondwater verwijdert tandplak van tanden in 2 minuten
Next Dit recept gaat als een gek rond in de wereld! Genees je knieën en herbouwt botten en gewrichten onmiddellijk

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Hoe u snel en gemakkelijk een olielamp kunt maken

Tijdens een plotselinge ramp kan het moeilijk zijn in het donker om geen toegang te hebben tot noodverlichting zoals zaklampen en kaarsen. In de blauwdruk van The Prepper schreven we

Bouwen en Verbouwen

4 handige trucjes die ervoor zullen zorgen dat je tomatenplanten dit jaar perfect zullen groeien!

Naarmate het weer steeds warmer wordt, zijn er steeds meer tuiniers die overal groenten, fruit en bloemen planten. En op social media stroomt het vol met handige tips om een

Bouwen en Verbouwen

Hoe alle fruitvliegen en muggen zonder gif te elimineren

Misschien heb je wat verse producten die je hebt geoogst of gekocht van de markt en heb je wat kleine fruitvliegjes opgemerkt die rond je keuken vliegen. Wacht niet tot