9 meest effectieve manieren om onkruid op natuurlijke wijze te doden
juni 3, 2019 6781 Views

9 meest effectieve manieren om onkruid op natuurlijke wijze te doden

Luister naar dit artikel

Als je urenlang hebt geknipt, getrimd en geplant om ervoor te zorgen dat je tuin er mooi en ontspannend uitziet, is het zien van onkruid dat opduikt genoeg om je gek te maken. Als je moeite hebt om van deze vervelende moordenaars van het tuinontwerp af te komen, bekijk dan een paar van de beste manieren om ze voorgoed uit te schakelen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Laat ons weten of je een van deze tactieken hebt gebruikt om de ongewenste gasten uit je tuin op te ruimen.

1. Gebruik Baking Soda: Zuiveringszout is een veilige optie die onkruid uit de scheuren in uw trottoirs en terrasoppervlakken zal houden zonder toxines in het milieu te brengen. Strooi eenvoudig een paar handenvol op het trottoir en veeg het in de scheuren, volgens Reader’s Digest.

2. Zout ze: kook twee delen water met een deel zout. Giet het mengsel direct op onkruid. Je kunt ook zout op het onkruid op je trottoir strooien en een beetje water erop sproeien.

3. Zorg dat ze dronken worden: alcohol kan uitdrogen (wat kan verklaren waarom je echt dorst hebt nadat je er een te veel hebt gehad). Dit uitdrogingseffect werkt uitstekend voor het verdoven van onkruid. Combineer 30ml wodka met 2 kopjes water en een beetje afwasmiddel. Meng het in een sproeiflacon en roer onkruid royaal. Raak het onkruid in het midden van de dag wanneer de zon hoog is voor het beste effect.

4. Voeg een beetje smaak toe: Breng je onkruid tot onderdompeling door 1 kop zout te mengen met 4 liter azijn, een beetje afwasmiddel en wat citrusolie. Spuit het mengsel op het onkruid.

5. Voorkomen dat ze ooit verschijnen: u kunt het voor onkruid veel moeilijker maken om te groeien door een beetje maïsmeel te verspreiden. Maïsmeel maakt het moeilijker voor onkruidzaden om zich te vermenigvuldigen. Het doodt eigenlijk niets, maar het is een goede preventieve maatregel.

6. Verstoor de sukkels: het klinkt niet humaan, maar onkruid dat opduikt en je prachtige tuin verwoest, krijgt wat hen overkomt. Om onkruid op natuurlijke wijze te nixen, brengt u minstens vier vellen krantenpapier op het gebied aan. Het papier houdt zonlicht tegen voor de vervelende onkruiden. Weeg de krant af met een laag compost.

7. Laat je gazon groeien: Vreemd genoeg is een van de beste manieren om onkruid tegen te houden, je gazon bemest te houden. Dik, gezond gras neemt tonnen ruimte in beslag op de grond en verhindert dat onkruid ontkiemt, volgens This Old House. Wees voorzichtig: te veel kunstmest (zelfs de natuurlijke soort) kan je gras doden.

8. Met de hand-wieden: het is niet leuk, maar het is effectief. De beste manier om onkruid te doden en te voorkomen dat ze uw tuin overnemen, is om het met de hand te doen. Je wilt het onkruid in de kinderschoenen vangen. Gebruik een scherp hulpmiddel en ruk de hele wiet (wortel inbegrepen)eruit. Voer het gebied opnieuw in met gras zodra je het onkruid trekt om de grasgroei te stimuleren en onkruid tegen te houden.

9. Kokend water: het is veilig. Het is makkelijk. Het werkt. Giet gewoon een pan met kokend water over een onkruid en zie het verdorren en afsterven.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Krijg hulp voor voet- en hielpijn met de behulpzame techniek van deze arts
Next Een remedie die zelfs de meest dodelijke ziekten vernietigt: honing en zuiveringszout (video)

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Geef je koelkast nu een grote schoonmaakbeurt met deze snelle maar grondige schoonmaak tip!

Luister naar dit artikel Heb jij dat ook wel eens? Je trekt de koelkast open en er komt een hele nare geur uit. Er ligt natuurlijk eten opgeslagen in de

Bouwen en Verbouwen

Ze ruiken lekker en deze zelf gemaakte geurkaars rekent af met de grootste irritatie in de zomer!

Luister naar dit artikel Wat ons betreft zijn muggen de grootste irritaties in de zomer. Je kan er nu zelfs bijna het hele jaar door last van hebben. Ook niet

Bouwen en Verbouwen

Hij wrijft een rauwe aardappel op de grill, slimme truc die iedere barbecue-fan moet kennen

Luister naar dit artikel Er zijn maar weinig dingen zo heerlijk als de geur van sissend vlees op de barbecue tijdens een warme zomeravond. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks