*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Geef je koelkast nu een grote schoonmaakbeurt met deze snelle maar grondige schoonmaak tip!

Geef je koelkast nu een grote schoonmaakbeurt met deze snelle maar grondige schoonmaak tip!

Heb jij dat ook wel eens? Je trekt de koelkast open en er komt een hele nare geur uit. Er ligt natuurlijk eten opgeslagen in de koelkast. Hierdoor komen er nare geuren in maar ook eten/drinkresten en bacteriën zijn bijna niet te voorkomen.

De koelkast schoonmaken wordt door veel mensen gezien als een bijzaak, maar dit is incorrect. Je koelkast komt namelijk dagelijks in contact met allerlei soorten voedsel, variërend van groente tot vlees en kaas tot tomatensaus. Hierbij wordt er regelmatig geknoeid met als gevolg dat onze koelkast vol raakt met allerlei soorten vlekken, vervuiling en bacteriën.

stap 1.
Als je je koelkast grondig onder handen wil nemen, kan je best alles eruit halen. Dat biedt je meteen de kans om de vervallen spullen weg te gooien.

Om acrobatische hoogstandjes te voorkomen is het handig om eerst de losse onderdelen in je koelkast te verwijderen. Was deze vervolgens met warm water en een klein beetje afwasmiddel. Gebruik niet te veel afwasmiddel, anders loop je het risico dat de geur zal blijven hangen en later het eten in de koelkast aantast. Droog goed na. Vuil in de randjes van de rubbers verwijder je simpel met een wattenstaafje.

Wees ook voorzichtig met glazen onderdelen. Een plotselinge verandering in de temperatuur kan ervoor zorgen dat het glas gaat barsten. Zorg er dus voor dat glazen onderdelen eerst op kamertemperatuur komen al volgens je deze met warm water gaat wassen.

Stap 2.
Besteed extra aandacht aan het afvoergaatje in de achterwand. Dat kan vol gaan zitten met stinkende prut. Goed schoonmaken dus, eventueel met behulp van een satéprikker. Is de koelkast van z’n plek, pak dan meteen de stofzuiger om de achterkant stofvrij te maken.

Stap 3.
Kies om je vrieskist of -vak te ontdooien bij voorkeur een dag dat ’t vriest dat het kraakt. Dan kan de inhoud probleemloos buiten liggen. Als je een plantenspuit vult met heet water en een beetje allesreiniger en daarmee de wanden inspuit, gaat het ontdooien vrij snel. Of zet er een ventilator naast, dan gaat het ook vlugger. En hoef je niet met een krabber in de weer om de laatste ijsrestjes te verwijderen.

stap 4.
Als de koelkast schoon en droog is kun je de spullen weer terugzetten. Hoe voller je koelkast is, hoe meer tijd het kost om alles op de juiste temperatuur te krijgen en te houden. Je kunt dit opvangen door de temperatuurknop tijdelijk een tandje hoger te draaien. Hoe hoger de waarde op de temperatuurknop, hoe hoger de koelstand dus hoe lager de temperatuur. Tussen de 4 en 7 Celsius wordt de groei van bacteriën en schimmels het best geremd: vier graden is ideaal. Je kunt de temperatuur nauwkeurig meten door een speciale koelkastthermometer 24 uur in een bakje water in de koelkast te zetten.

Vind jij deze tip handig en ga jij van de week je koelkast schoonmaken? Vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Heb je veel lopen klussen of wezen sporten en nu last van spierpijn? Verlicht je spierpijn door dit!
Next Kom er achter of je teveel suiker eet door deze 10 waarschuwingstekens!

About author

You might also like