Geef je koelkast nu een grote schoonmaakbeurt met deze snelle maar grondige schoonmaak tip!

Geef je koelkast nu een grote schoonmaakbeurt met deze snelle maar grondige schoonmaak tip!

Luister naar dit artikel

Heb jij dat ook wel eens? Je trekt de koelkast open en er komt een hele nare geur uit. Er ligt natuurlijk eten opgeslagen in de koelkast. Hierdoor komen er nare geuren in maar ook eten/drinkresten en bacteriën zijn bijna niet te voorkomen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De koelkast schoonmaken wordt door veel mensen gezien als een bijzaak, maar dit is incorrect. Je koelkast komt namelijk dagelijks in contact met allerlei soorten voedsel, variërend van groente tot vlees en kaas tot tomatensaus. Hierbij wordt er regelmatig geknoeid met als gevolg dat onze koelkast vol raakt met allerlei soorten vlekken, vervuiling en bacteriën.

stap 1.
Als je je koelkast grondig onder handen wil nemen, kan je best alles eruit halen. Dat biedt je meteen de kans om de vervallen spullen weg te gooien.

Om acrobatische hoogstandjes te voorkomen is het handig om eerst de losse onderdelen in je koelkast te verwijderen. Was deze vervolgens met warm water en een klein beetje afwasmiddel. Gebruik niet te veel afwasmiddel, anders loop je het risico dat de geur zal blijven hangen en later het eten in de koelkast aantast. Droog goed na. Vuil in de randjes van de rubbers verwijder je simpel met een wattenstaafje.

Wees ook voorzichtig met glazen onderdelen. Een plotselinge verandering in de temperatuur kan ervoor zorgen dat het glas gaat barsten. Zorg er dus voor dat glazen onderdelen eerst op kamertemperatuur komen al volgens je deze met warm water gaat wassen.

Stap 2.
Besteed extra aandacht aan het afvoergaatje in de achterwand. Dat kan vol gaan zitten met stinkende prut. Goed schoonmaken dus, eventueel met behulp van een satéprikker. Is de koelkast van z’n plek, pak dan meteen de stofzuiger om de achterkant stofvrij te maken.

Stap 3.
Kies om je vrieskist of -vak te ontdooien bij voorkeur een dag dat ’t vriest dat het kraakt. Dan kan de inhoud probleemloos buiten liggen. Als je een plantenspuit vult met heet water en een beetje allesreiniger en daarmee de wanden inspuit, gaat het ontdooien vrij snel. Of zet er een ventilator naast, dan gaat het ook vlugger. En hoef je niet met een krabber in de weer om de laatste ijsrestjes te verwijderen.

stap 4.
Als de koelkast schoon en droog is kun je de spullen weer terugzetten. Hoe voller je koelkast is, hoe meer tijd het kost om alles op de juiste temperatuur te krijgen en te houden. Je kunt dit opvangen door de temperatuurknop tijdelijk een tandje hoger te draaien. Hoe hoger de waarde op de temperatuurknop, hoe hoger de koelstand dus hoe lager de temperatuur. Tussen de 4 en 7 Celsius wordt de groei van bacteriën en schimmels het best geremd: vier graden is ideaal. Je kunt de temperatuur nauwkeurig meten door een speciale koelkastthermometer 24 uur in een bakje water in de koelkast te zetten.

Vind jij deze tip handig en ga jij van de week je koelkast schoonmaken? Vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Heb je veel lopen klussen of wezen sporten en nu last van spierpijn? Verlicht je spierpijn door dit!
Next Kom er achter of je teveel suiker eet door deze 10 waarschuwingstekens!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Studie vindt azijn doodt bacteriën net zo goed of beter dan sommige commerciële schoonmakers

Luister naar dit artikel Het spijt ons u te moeten melden dat u al dat geld aan zoveel verschillende huishoudelijke schoonmaakmiddelen hebt verspild, terwijl u slechts twee dingen nodig hebt

Bouwen en Verbouwen

Ze ruiken lekker en deze zelf gemaakte geurkaars rekent af met de grootste irritatie in de zomer!

Luister naar dit artikel Wat ons betreft zijn muggen de grootste irritaties in de zomer. Je kan er nu zelfs bijna het hele jaar door last van hebben. Ook niet

Bouwen en Verbouwen

Met DEZE tips kom je snel van die irritante fruitvliegjes af!

Luister naar dit artikel Eigenlijk zijn er maar weinig nadelen aan de zomer: de zon schijnt, je kan urenlang nog buiten nagenieten en daarnaast mag die korte broek en dat