Kom er achter of je teveel suiker eet door deze 10 waarschuwingstekens!

Kom er achter of je teveel suiker eet door deze 10 waarschuwingstekens!

Luister naar dit artikel

Suiker of sacharose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet. Suiker uit suikerriet en suikerbiet wordt ook wel kristalsuiker genoemd. Suiker behoort tot de koolhydraten. Suiker levert wel energie (calorieën), maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Suiker is vergif, met name geraffineerde suiker. De gevolgen van overmatig gebruik van dit zoete ‘gif’ kan echt voor problemen zorgen.

Je kunt merken dat je verslaafd bent aan suiker wanneer je op diverse momenten van de dag een grote trek hebt in iets zoets, waardoor je je tijdelijk iets beter voelt. Ben jij ondertussen suiker verslaafd? Eet jij teveel suiker?

1. Moe en gebrek aan energie

Wanneer je permanent vermoeid voelt dan is dat één van de belangrijkste tekenen dat je teveel suiker binnenkrijgt.

Voedsel met een hoog suikergehalte kan je een even een opkikker bezorgen en het gevoel geven dat je meer energie hebt. De crash die daarop onverbiddelijk zal volgen, is een heftige.

Wanneer je je de hele dag door lamlendig voelt en moe dan is het hoog tijd om je eetgewoontes nog maar eens goed onder de loep te nemen.

2. Hunkeren naar suiker

Wanneer je merkt dat je de hele dag door behoefte hebt om zoete snacks te verorberen dan is er een grote kans dat je suiker verslaafd bent.

Het eten van suiker kan een kettingreactie veroorzaken omdat het zo verleidelijk en verslavend is. Het verzuurt ook je lichaam wat je vatbaar maakt voor ziekte. Alkaliseren met bijvoorbeeld chlorella kan je lichaam helpen te ontzuren.

3. Regelmatige verkoudheid en griep

Wanneer je vaker last hebt van bovenstaande dingen dan voorheen dan zou dit kunnen komen door een teveel aan suiker in je dagelijkse dieet.

Het eten van teveel suiker kan je immuunsysteem verzwakken waardoor je lichaam veel minder in staat is om dingen zoals verkoudheid en/of griep te bestrijden.

4. Angsten en depressies

Wanneer je teveel suiker eet, stijgt je bloedsuikerspiegel waardoor je even tijdelijk een opleving voelt. De crash die daarna komt wordt veroorzaakt door de bloedsuikerspiegel die naar een bedenkelijk laag niveau zakt.

Net zoals je dit lichamelijk voelt, zo zal je dat ook op emotioneel gebied voelen. Net zoals je een dodelijke lichamelijke vermoeidheid kunt voelen, zo kan ook een psychologische vermoeidheid het gevolg zijn.

Suikerverslaafden kunnen dan ook symptomen ervaren die horen bij depressie zoals lethargie (niet vooruit te branden), verdriet en sociale afzondering.

Ook gevoelens van angst, nervositeit, permanent piekeren en het gevoel dat er een grote ramp gaat gebeuren, kunnen signalen zijn dat je dringend aanpassingen moet maken in je eetgewoontes.

5. Huidproblemen

Het eten van suiker bevordert het ontstaan van ontstekingen in het lichaam en dat geldt zeker ook voor de huid.

Wanneer je veel last hebt van acne, eczeem of een vette huid dan zou dit veroorzaakt kunnen worden door suiker. Sommige mensen merken dat wanneer ze suiker elimineren uit hun dieet hun huid aanzienlijke verbeteringen vertoont.

6. Gewichtsproblemen

Het menselijk lichaam is geschapen om met een beperkte hoeveelheid suiker om te kunnen gaan. Wanneer het lichaam genoeg heeft gehad en er blijft nog steeds suiker binnenstromen dan worden de suiker calorieën omgezet in lichaamsvet en opgeslagen.

Hierdoor kan uiteraard al vrij snel een gewichtsprobleem ontstaan waardoor er weer extra risico ontstaat op andere kwalen zoals een te hoog cholesterolgehalte en hartproblemen.

7. Hoge bloeddruk

Er zijn nog andere oorzaken die kunnen leiden tot een hoge bloeddruk afgezien van natrium en dat is suiker.

Een in 2010 uitgevoerd onderzoek onder 4.500 volwassenen door de universiteit van Colorado wees uit dat er een verband bestaat tussen hoge bloeddruk en het teveel eten van suiker.

8. Gebitsproblemen

De meeste mensen hebben wel gehoord dat suiker slecht is voor je tanden en dat klopt. Als je vindt dat je wel heel vaak in die tandartsstoel terechtkomt omdat je weer eens een vulling nodig hebt dan zou suiker wel eens het probleem kunnen veroorzaken.

Suiker nestelt zich overal op en tussen je tanden waar het kan zorgen voor het wegrotten van je tandglazuur en het kan je tanden infiltreren waardoor pijnlijke gebitsproblemen kunnen ontstaan.

9. Diabetes

Het teveel eten van suiker kan overgewicht veroorzaken en door het overgewicht vergroot je ook de kans op het krijgen van diabetes type II.

Zelfs als je geen diagnose hebt ontvangen van diabetes, dan nog kan je in een voorstadium verkeren zonder dat je het beseft. Wanneer je merkt dat je permanent dorst hebt of honger, ondanks het feit dat je regelmatig eet en drinkt kan dit een symptoom zijn van mogelijke diabetes.

Mensen in het voorstadium van diabetes hebben vaak geen echte symptomen, behalve dat de glucosewaarden in hun bloed hoger zijn dan normaal.

10. Hartproblemen

Een suikerrijk dieet kan funest zijn voor het hart.

Uit een onderzoek met ratten van de Case Reserve Western University in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio is gebleken dat een dagelijks dieet dat veel suiker bevat een groter risico vormde voor de dieren om te overlijden en/of last te krijgen van hartproblemen dan een dieet met teveel vet of zetmeel.

Uit een onderzoek van de Harvard universiteit is gebleken dat er ook bij mensen een verband ligt tussen teveel suiker en hartproblemen.

Deel dit bericht met iedereen om zo te zorgen dat iedereen deze informatie komt te weten!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Geef je koelkast nu een grote schoonmaakbeurt met deze snelle maar grondige schoonmaak tip!
Next Maak jij altijd je oren schoon met wattenstaafjes? STOP hier gelijk mee! Dit moet iedereen weten!

You might also like

Natuurlijk genezen

Makkelijke manieren om op natuurlijke wijze te ontgiften

Luister naar dit artikel Elke dag wordt u blootgesteld aan chemische gifstoffen via voedsel, lucht en water. Hoge blootstelling aan deze stoffen kan je ziek maken, dus het is belangrijk

Natuurlijk genezen

De gezondheidsvoordelen van groene thee

Luister naar dit artikel Je weet dat groene thee veel voordelen biedt voor ons en onze gezondheid. Chinezen kenden de gezondheidsvoordelen van groene thee al lang geleden en ze gebruiken

Natuurlijk genezen

Hier is een eenvoudige ademhalingsoefening die uw risico op hartaandoeningen aanzienlijk kan beïnvloeden

Luister naar dit artikel We weten allemaal dat roken en een zittende levensstijl belangrijke risicofactoren zijn voor hartaandoeningen. Maar wist u dat als u in een stedelijke stad woont die