9 Onverwachte dingen die allergieën veroorzaken

9 Onverwachte dingen die allergieën veroorzaken

Luister naar dit artikel

Een allergie is een chronische ziekte waar een kwart van Nederland mee te kampen heeft en je helaas  je hele leven last van kan hebben. Een allergie kan je krijgen door pollen, huidschilfers van mensen en dieren krijgen, bepaalde voeding of latex.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Allergieën kan je behandelen met anti-allergiemiddelen, deze middelen zullen alleen de symptomen verlichten en soms zelf wegnemen. Raad altijd een arts voordat je besluit om anti-allergiemiddelen te gebruiken.

9# Pollen.
In de zomer vliegen de pollen in de ronde dat betekend dat veel mensen weer last krijgen van Hooikoorts. Niet alleen pollen maar ook stuifmeel van bomen maar ook onkruid en grassen prikkelen je en dan krijg je last van de symptomen.

Als je hooikoorts hebt dan moet je niezen, je hebt een loopneus of verstopte neus hebt en je hebt last hebt van jeukende, tranende ogen. Hooikoorts klachten kun je verminderen of zelfs voorkomen door binnen te blijven op winderige dagen als de pollendichtheid hoog is. Houd ramen op dat soort dagen gesloten.

8# Dierlijke huidschilfers.
Dieren kunnen ook haaruitval hebben en dat kan een allergische reactie veroorzaken door de enzymen die in hun haar en in hun speeksel zit.

Helaas kan je daar niet zo snel van af komen, het helpt wel om je huisdieren regelmatig te wassen en de kamers goed te blijven stofzuigen.

7# Schimmels.
Schimmels kunnen gevaarlijk zijn omdat je ze niet hoeft aan te raken om een allergische reactie te krijgen of om ziek te worden. Alleen bij het inademen alleen al kan het op je longen terecht komen.

Daarbij kan je er ziek door worden, maar ook als je het aanraakt als je gevoelig ben kan je er een reactie door krijgen. Schimmels hebben vocht nodig om e kunnen overleven, probeer daarom altijd alle vochtige ruimtes zo goed mogelijk te ventileren.

6# Insectenbeet.
Een insectenbeet kan heel verraderlijk zijn omdat sommige mensen zo overgevoelig zijn dat het hun leven kan beëindigen. Als je door een insect gestoken word terwijl je overgevoelig bent dan kan je zwellingen krijgen, koorts, misselijkheid, moeheid.

Je kan zelf ademhalingsproblemen krijgen of een dalende, verhoogde bloeddruk. Als je zulke ernstige symptomen hebt raadpleeg dan direct je huisarts. Je kan eventueel een injectie met epinefrine toegediend krijgen.

5# Latex.
In latex zitten ook bepaalde bestandsmiddelen waar je allergisch voor zou kunnen zijn. Handschoenen, condooms. Als je na een uur gebruik van deze middelen dan ben je er gelukkig niet allergisch voor. De symptomen van de allergie zijn last krijgt van huiduitslag, irritatie van de ogen, een loopneus, vaak niezen, en jeuk op de huid of neus.

Allergische reacties hierop kunnen variëren van roodheid van de huid en jeuk tot ademhalingsproblemen en netelroos. Als je allergisch bent voor latex dan moet je een medische paspoort aanvragen die je dan wel altijd bij je moet houden. De paspoort heet medical alert penning, daarin laat je vermelden welke allergieën je hebt mocht er wat gebeuren.

4# Kippenei, soja, melk en noten.
De meest voorkomende allergie prikkelende middelen zijn: pindanoten, schaaldieren, melk en granen; maar ook allergieën aan kleur- en smaakstoffen. Als je 1 van deze ingrediënten binnen krijgt dan weet je na 1 minuut al of je er allergische voor bent.

Je krijgt dan last van: ademhalingsproblemen, huiduitslag, braken, diarree en zwelling rond de mond. Als je iets nieuws gaat uitproberen proef eerst met kleine maten met en minuut ertussen. Kom je er achter dat je allergisch bent en je hebt toch 1 van de ingrediënten gegeten, ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts waar je een injectie epinefrine (adrenaline) krijgt.

3# Medicatie.
Er zijn ook medicatie pillen die voor een allergische kunnen zorgen zoals: penicilline of aspirine. Symptomen bevatten netelroos, jeukende ogen, congestie en zwelling in de mond en keel.

Als je een kleine hoeveelheid binnen krijgt van de medicatie waar je allergisch voor bent, dan kun je de symptomen behandelen met antihistaminica of steroïden. Voor erge symptomen kan je een epinefrine-injectie krijgen.

2# Parfum.
Ook parfums, huisproducten,geurkaarsen,wasmiddel, eigenlijk alles wat geur bevat kan zorgen dat je een allergische reactie krijg met de symptomen als resultaat. Bij de meeste mensen zullen de klachten wegtrekken als de geur ook weg is.

Als je vaker de geur ruikt waar je allergisch voor bent dan kan het zijn dat als je de geur weer ruikt dat je symptomen dan verergeren.

1# Kakkerlakken
Kakkerlakken zijn vervelende parasieten die in de huizen voorkomen, we zijn eigenlijk niet allergisch voor de insect zelf maar voor het eiwit in hun uitwerpselen en al het andere afval dat ze produceren. Kakkerlakken zijn hardnekkige dieren je kan ze niet met een simpele insectenspray verjagen.

Je zou dan de GGD moeten bellen om de ongediertebestrijdingsdienst te laten komen. Om dit te voorkomen kan je wel alle gaten en kieren dicht laten purren en je huis schoonhouden zodat ze niet binnen kunnen komen of kunnen overleven.

Nu je weet wat een allergie kan opwekken en hoe je ze kan voorkomen ben je klaar om lekker zonder de symptomen te leven. Vergeet het niet te delen zodat iedereen het weet.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Met dank aan drank: zes voordelen van alcoholgebruik
Next Dit Chinese product zit in elke snee brood die jij eet.. Dit is echt bizar.. Bah!

You might also like

Algemeen

Het gif is nu overal

Luister naar dit artikel Microplastics worden nu aangetroffen in de oceanen en in elk levend organisme. Het zit in ons bloed en het is bewezen dat het schadelijk is voor

Algemeen

Stop met het toevoegen van kankerverwekkende chemicaliën aan ons spek, roepen experts tegen de vleesindustrie

Luister naar dit artikel De reputatie van de vleesindustrie zal zakken naar die van de tabaksindustrie, tenzij deze kankerverwekkende chemicaliën verwijdert uit verwerkte producten zoals bacon en ham. Een coalitie

Algemeen

5 redenen waarom ouders hun smartphones zouden moeten uitschakelen

Luister naar dit artikel Kinderen zijn 24/7 aangesloten op hun ouders, zelfs als ze dat niet lijken te zijn. En dat is het minste wat de ouders kunnen doen, is