*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Stop met het toevoegen van kankerverwekkende chemicaliën aan ons spek, roepen experts tegen de vleesindustrie

Stop met het toevoegen van kankerverwekkende chemicaliën aan ons spek, roepen experts tegen de vleesindustrie

De reputatie van de vleesindustrie zal zakken naar die van de tabaksindustrie, tenzij deze kankerverwekkende chemicaliën verwijdert uit verwerkte producten zoals bacon en ham. Een coalitie van experts en politici waarschuwen hiervoor vandaag.

Onder leiding van professor Chris Elliott, de voedingswetenschapper die het onderzoek van de Britse regering naar het paardenvleesschandaal leidde, en Dr. Aseem Malhotra, een cardioloog, beweert de coalitie dat er een “consensus van wetenschappelijke opinie” bestaat dat de nitrieten die worden gebruikt om vlees te produceren, kankerverwekkende stoffen genaamd nitrosamines produceren bij inname.

Er staat dat er aanwijzingen zijn dat de consumptie van vleeswaren met deze chemicaliën in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 6.600 gevallen van darmkanker oplevert – vier keer zoveel doden op Britse wegen – en ze voeren daarom campagne om het probleem net zo serieus te nemen als de suikerniveau’s in voedsel.

“Regeringsmaatregelen om nitrieten uit vleeswaren te verwijderen, moeten niet ver weg zijn”, zei Malhotra. “Evenmin een dag van afrekening voor hen die de onbetwistbare feiten betwisten. De vleesindustrie moet snel handelen, nu handelen – of veroordeeld worden tot een soortgelijke reputatieslag als die voor tabak.

“Andere leden van de coalitie zijn Labour’s plaatsvervangend leider, Tom Watson; voormalige secretaris secretaresses Mary Creagh en Kerry McCarthy; de Tory-voorzitter van de partijoverschrijdende groep van het parlement over voedsel en gezondheid, David Amess; de liberaal-democratische ondervoorzitter van de kinderpartijgroep van Westminster, Joan Walmsley; voedingsdeskundige Dr. Chris Gill; het Cancer Fund for Children en John Procter, lid van het Europees Parlement, dat zitting heeft in het comité voor milieu, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement.

In een verklaring van vandaag waarschuwt de coalitie “dat er niet genoeg wordt gedaan om het bewustzijn van nitrieten in ons verwerkte vlees en hun gezondheidsrisico’s te vergroten, in schril contrast met waarschuwingen die regelmatig worden uitgebracht met betrekking tot suiker en vetmesten”.

In 2015 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie bewijs gepubliceerd dat vleeswaren werden gekoppeld aan 34.000 gevallen van darmkanker wereldwijd – en identificeerde nitrieten en nitrosaminen als de waarschijnlijke oorzaak.

Twee studies die dit jaar zijn gepubliceerd, hebben ook bezorgdheid geuit. Onderzoekers van de Universiteit van Glasgow verzamelden gegevens van 262.195 Britse vrouwen die suggereerden dat het verminderen van de verwerkte vleesconsumptie het risico van een vrouw om borstkanker te ontwikkelen zou kunnen verminderen. En een studie van de Johns Hopkins University School of Medicine suggereerde een direct verband tussen nitriet en het begin van psychische problemen. De tien jaar durende analyse van meer dan 1.000 mensen waarvan werd vastgesteld dat patiënten die manisch naar het ziekenhuis werden afgevoerd, drie keer meer kans hadden hierop na onlangs met nitriet gekookt vlees te hebben gegeten.

De coalitie zegt dat de vleesindustrie beweert dat nitrieten essentieel zijn om botulisme en infecties te bestrijden. Maar Malhotra zei dat producenten van parmaham al 25 jaar geen nitriet gebruiken. Nitrieten geven gezouten producten zoals bacon en ham hun aantrekkelijke roze kleur. Sommige bedrijven vervangen deze met natuurlijke alternatieven. Een jaar geleden introduceerde het Noord-Ierse bedrijf Finnebrogue het “eerste echt nitrietvrije spek”, met extracten van fruit en specerijen. Het is verkrijgbaar bij vele grote supermarkten. Ocado verkoopt ook nitrietvrije gestreepte spek van Northampton, Houghton Hams, en een nitrietvrije prosciutto van Unearthed.

Previous Gooi Je Geld Niet Weg Aan Dure Gezichtscrèmes
Next Kon je vannacht niet slapen? Een kopje cacao als ontbijt kan de negatieve effecten van slaapgebrek verminderen

You might also like

Algemeen

Ze smeerde wat castorolie op haar ogen. Toen ik achter de reden kwam. Moest ik het proberen!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Castor Olie, ook wel Ricinus olie, Wonderboomolie of kortweg Wonderolie genoemd, is een bijzondere en volledig natuurlijke olie

Algemeen

Plastic theezakjes geven microscopische deeltjes vrij in thee

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Veel mensen proberen hun plasticgebruik te verminderen, maar sommige theefabrikanten bewegen zich in de tegenovergestelde richting; door traditionele

Algemeen

Zonder toeristen plant Australian Scuba Tours in plaats daarvan koraal

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De pandemie van COVID-19 heeft veel industrieën tot stilstand gebracht. Met reisbeperkingen, vliegtuigen aan de grond en gesloten