Acupunctuur gevonden om de mobiliteit te verbeteren bij mensen met artrose van de knie
juni 21, 2019 3166 Views

Acupunctuur gevonden om de mobiliteit te verbeteren bij mensen met artrose van de knie


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Acupunctuur is een soort helende techniek waarvan is aangetoond dat het pijn verlicht, inclusief die veroorzaakt door artrose. In aanvulling hierop kan het ook de gang of de mobiliteit verbeteren bij mensen met artrose van de knie, volgens een studie gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine.

In de studie keek een team van onderzoekers van de National Taiwan University en China Medical University naar de effecten van acupunctuur op het lopen bij mensen met artrose van de knie. Om dit te doen, onderzocht het onderzoeksteam de onmiddellijke effecten van acupunctuur op de inter-gewricht en inter-ledematen verdeling van de belasting bij patiënten met artrose in de knie tijdens lopen op niveau van het totale ondersteuningsmoment en de bijdrage van individuele gewrichten aan het totale ondersteuning moment. Hiervoor keken ze naar de mobiliteit van 15 gezonde controles en 15 personen met milde tot matige bilaterale mediale knieartrose die een acupunctuurbehandeling kregen.

Artrose van de knie resulteert vaak in veranderingen in balanscontrole, gewrichtsbeweging en loop patronen tijdens het lopen. Deelnemers met bilaterale artrose in de knie die een acupunctuurbehandeling kregen, ondervonden een aanzienlijke toename in snelheidsmobiliteit. Bovendien konden ze weerstand bieden aan grotere en dichter-naar-normale knieflexiemomenten.

Bovendien verbeterde de behandeling met acupunctuur de onderlinge gewrichtsdeling van de ondersteuningsmomenten met verhoogde kniebijdragen, maar verminderde heupbijdragen aan het sagittale ondersteuningsmoment tijdens de ondersteuning van een enkel lid. De deelnemers die werden behandeld met acupunctuur vertoonden ook een asymmetrische belastingverdeling tussen de ledematen, zoals de normale controles, met een verhoogde verdeling van de tijdintegraal van zowel het sagittale en frontale gehele lichaam ondersteuningsmoment door de leidende ledemaat tijdens ondersteuning van de dubbele ledemaat.

Met deze resultaten concludeerde het onderzoeksteam dat acupunctuurbehandeling kan leiden tot onmiddellijke veranderingen in mobiliteit bij mensen met artrose in de knie.

Acupunctuur geneest meer dan alleen artritis

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskundepraktijk die al duizenden jaren wordt toegepast. Het is gebaseerd op de overtuiging dat een blokkering of verstoring in de stroom van de levensenergie van het lichaam, “qi” genaamd, gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Acupuncturisten voegen dunne naalden in op specifieke punten in het lichaam om de Qi-stroom te verbeteren. Dit bevordert op zijn beurt genezing en ontspanning. Deze helende kunst wordt ook gebruikt in TCM voor angst, artritis, chronische pijn, depressie, vruchtbaarheid, slapeloosheid, hoofdpijn, misselijkheid, ischias, sinuscongestie, stress, tinnitus en gewichtsverlies.

Andere studies hebben ook de voordelen van acupunctuur onderzocht. Hier zijn er een paar:

Lage rugpijn: acupunctuur kan gunstig zijn voor mensen met lage rugpijn, volgens een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Internal Medicine. In dit artikel hebben onderzoekers eerder gepubliceerde onderzoeken naar het gebruik van niet-farmacologische therapieën, waaronder acupunctuur, voor lage rugpijn onderzocht. De onderzoekers ontdekten dat acupunctuur verband hield met verminderde pijnintensiteit en betere werking direct na acupunctuurbehandeling.

Migraine: een review gepubliceerd in de Cochrane Database of Systematic Reviews heeft de bevindingen van 22 eerder gepubliceerde studies over acupunctuur en migraine geanalyseerd. De review auteurs vonden dat het toevoegen van acupunctuur aan de behandeling van migraine symptomen de frequentie van episodes kan verminderen.

Spanningshoofdpijn: onderzoekers ontdekten in een recensie uit 2016 van onderzoeken die in The Cochrane Library zijn gepubliceerd dat het ontvangen van ten minste zes sessies acupunctuur nuttig kan zijn voor mensen die vaak last hebben van spanningshoofdpijn. Acupunctuur, in combinatie met een andere vorm van therapie, verminderde de frequentie van de hoofdpijn.

Kniepijn: naast het verminderen van pijn als gevolg van osteoartrose bij de knie, kan acupunctuur helpen bij pijnbehandeling na een operatie. Uit een review gepubliceerd in JAMA Surgery bleek dat acupunctuur patiënten die een totale kniearthroplastiek of een gewrichtsvervangende operatie ondergingen, hielp de pijn te beheersen die ze na de ingreep voelden.

Bronnen:

Science.news

VerywellHealth.com

Previous Beheers de bloeddruk met voedseltherapie
Next Zwangere Orang-Utan klampt zich vast aan de laatste boom terwijl bulldozers het regenwoud om haar heen vernietigen

You might also like

Natuurlijk genezen

Verwijder deze voedingsmiddelen uit je dieet om kankercellen uit te hongeren

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Deze angstbestrijdende olie helpt je hersenen om beter met stress om te gaan (video)

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar