Ben jij wel is duizelig en weetje niet hoe je dit moet oplossen? Lees dan deze tips en verhelp je duizeligheid!
juli 23, 2016 6596 Views

Ben jij wel is duizelig en weetje niet hoe je dit moet oplossen? Lees dan deze tips en verhelp je duizeligheid!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Duizeligheid is een term die vaak word gebruikt om allerlei verschillende symptomen te omschrijven, zoals slapheid, licht in het hoofd, misselijkheid of onvast zijn. Het moment dat je omgeving draait hebben wij het over vertigo of ook wel draaiduizeligheid genoemd.

Duizeligheid is vaak een aanleiding om naar de huisarts te gaan, en het is zeker vervelend, maar meestal is het geen ernstige of levensbedreigende aandoening. Er zijn een paar manieren om er thuis van af te komen.

Verminder stress en angsten.

Door stress kan je ademhaling worden beïnvloed. het kan ook een grote impact hebben op je hormoonwaarden hebben. Dit kan veroorzaken dat je duizelig of licht in je hoofd wordt. Bepaalde angststoornissen, zoals paniekaanvallen of verschillende fobieën kunnen ook duizeligheid veroorzaken. Daarom is het van belang dat je zo weinig mogelijk stress of angsten ervaart.

Drink meer water.

Duizeligheid kan ook ontstaan door langdurige uitdroging. Vooral als je je al licht in het hoofd voelt. Als je lichaam niet genoeg water binnen krijgt, bijvoorbeeld door overgeven, diarree, koorts, of niet voldoende drinken als het warm is. Dan zal je bloed dikker worden en krijg je hersenen niet voldoende zuurstof, waardoor je je duizelig kan gaan voelen. Bovendien kan uitdroging leiden tot oververhitting (hyperthermie), wat ook duizeligheid kan veroorzaken. Daarom moet je proberen meer water te drinken, vooral op warme dagen, om te zien of je dan minder duizelig wordt.

Eet iets licht verteerbaars.

Misschien heb jij wel een te laag bloedsuikerspiegel. Een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) is een veelvoorkomend probleem bij diabetici, die te veel insuline hebben genomen, of bij mensen die het ontbijt overslaan en dan de rest van de dag ook niet goed genoeg eten. Je lichaam heeft voldoende glucose in je bloed nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom moet je de hoeveelheid insuline die je spuit misschien aanpassen (in overleg met je huisarts) als je diabetes hebt, of iets eten wat snel verteerbaar is, om te zien of de duizeligheid verdwijnt. Bij hypoglykemie gaat de duizeligheid vaak gepaard met zweten en een verward gevoel.[

Ga langzaam staan.

We kennen het allemaal wel dat we een keertje te snel zijn opgestaan. Deze aandoening treedt op bij mensen met een relatief lage bloeddruk (vooral de bovendruk), als ze te snel opstaan uit een liggende of zittende positie. Dit komt vooraal bij ouderen voor, dit is een aandoening die orthostatische hypotensie wordt genoemd. Om het simpel uit te leggen als je lichaam te snel op staat in sommige situaties heeft je hersenen een moment te kort zuurstof. Dit resulteert in tijdelijke duizeligheid of een slap gevoel. Als dit je bekend voorkomt, neem dan voortaan wat meer tijd om op te staan.

Slaap meer.

Slaap je wel genoeg? Als je niet voldoende “goeie” slaap hebt dan kan dit ook voor duizeligheid zorgen. Als je niet goed slaapt kan dit in verband worden gebracht met chronische angsten, emotioneel/psychisch trauma, chronische pijn, cafeïne misbruik, medicijnmisbruik, rusteloze benen en veel andere problemen, zoals narcolepsie en slaapapneu. Het beste is om de tv of computer wat eerder uit te zetten en vroeger naar bed te gaan, en drink minstens 8 uur voor je naar bed gaat geen cafeïne meer.

Voorkom hoofdletsel.

Het liefste zal je nooit hoofdletsel krijgen dat is natuurlijk de goal in het leven. Daar in tegen, hoofdletsel door auto-ongelukken of sportblessures kan milde tot matige hersenbeschadiging veroorzaken, meestal een hersenschudding genoemd. De belangrijkste symptomen van een hersenschudding zijn duizeligheid, naast doffe hoofdpijn, misselijkheid, het gevoel dat je hoofd vol zit met watten, en het suizen van de oren. Nogmaals voorkom hoofdletsel maar weet wanneer je er 1 hebt als je een ongeluk hebt gehad.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kom je van je duizeligheid af! Vind je deze tips nou handig, Vergeet ze dan niet te delen! Zeker als je vrienden hebt die dit wel eens ervaren!

Previous Vergroot de bloedtoevoer naar de hersenen met deze 4 tips!
Next Reken af met fruitvliegjes met deze supersnelle en simpele manier!

You might also like

Natuurlijk genezen

Fibromyalgie patiënten hebben lagere botdichtheid

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Vaak last van een blaasontsteking? Met de DEZE natuurvoeding voorkom je dit!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Briljant! Met DIT natuurlijke middel kan je gemakkelijk en pijnloos wratten verwijderen…

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar