Bereid je voor op een echte pandemie: zelfisolatie kan levens redden, maar verergert psychische problemen en eenzaamheid
maart 28, 2020 1762 Views

Bereid je voor op een echte pandemie: zelfisolatie kan levens redden, maar verergert psychische problemen en eenzaamheid


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Miljoenen ouderen en kwetsbare mensen die lijden aan chronische eenzaamheid, worden nu verder geïsoleerd door de pandemie van Covid-19. Dit zal een andere reeks problemen veroorzaken en verergeren, zoals psychische problemen.

Er zijn wereldwijd bijna 400.000 gevallen van coronavirus bevestigd, terwijl meer dan 17.000 mensen zijn omgekomen. Hoewel het virus in China en Zuid-Korea lijkt af te nemen, is Europa nu het epicentrum met tienduizenden gevallen.

Regeringen in heel Europa hebben lockdowns uitgevaardigd en burgers, vooral ouderen, geadviseerd zichzelf te isoleren om verspreiding en sterfte te voorkomen. Hoewel zelfisolatie levens kan redden, zal het een andere reeks problemen veroorzaken en verergeren, zoals psychische problemen en eenzaamheid – waarvan ik de gevolgen dagelijks zie in mijn werk.

Een is het eenzaamste nummer, zoals het nummer geschreven door Harry Nilsson luidt. Helaas wordt dit de realiteit voor een toenemend aantal mensen, zowel oud als jong, in de geïndustrialiseerde wereld. De verstuiving van de samenleving en de daaruit voortvloeiende vervreemding van individuen van elkaar is vooral zichtbaar in grote steden zoals Londen, waar maar weinigen met hun buren spreken, laat staan ​​een zinvolle interactie aangaan.

Driekwart van de Britten kent de namen van hun buren blijkbaar niet eens en meer dan de helft spreekt nauwelijks met hen.

Eenzaamheid naast een gebrek aan sociale interactie heeft negatieve effecten op zowel fysieke als mentale gezondheid. Sociaal isolement verhoogt het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, beroertes en dementie, kan net zo schadelijk zijn voor de lichamelijke gezondheid als roken en kan ongezonder zijn dan obesitas en gebrek aan lichaamsbeweging.

Volgens de Campaign to End Loneliness lijden negen miljoen Britse volwassenen aan eenzaamheid, van wie vier miljoen oudere mensen zijn. De helft van alle 75-jarigen leeft alleen en meer dan een miljoen oudere volwassenen kunnen een hele maand eenzaam doorbrengen zonder met vrienden, familie of buren te praten. Ongeveer de helft van de 65-plussers meldt dat televisie of huisdieren hun belangrijkste vorm van tijdverdrijf zijn.

Degenen met een verhoogd risico op sociaal isolement zijn onder meer mensen van middelbare leeftijd en ouderen die ook alleenstaand zijn en aan chronische gezondheidsproblemen lijden.

Eenzaamheid neemt ook toe aan de andere kant van het leeftijdsspectrum en lijkt zelfs een groter probleem te zijn bij jongeren. Volgens een YouGov-peiling voelt bijna een derde van de 18-24-jarigen zich altijd of meestal eenzaam, terwijl slechts 17 procent van de 55-plussers hetzelfde meldde. Soortgelijke bevindingen zijn gemeld bij jongvolwassenen in de VS en Australië, hoewel de factoren die millennials en Generation Z-ers (of centennials zoals ze ook bekend zijn) die opgegroeid zijn op een dieet van sociale media, zich eenzaam voelen verschillen van die van de oudere generatie.

Veel van de eenzaamste van de samenleving zijn ook de meest kwetsbare

Door lichamelijke aandoeningen zijn psychische problemen zowel oorzaak als gevolg van sociaal isolement – een situatie die ik vaak tegenkom als arts in een psychiatrisch ziekenhuis. Het komt vaak voor dat situaties van middelbare leeftijd of ouderen worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een depressie als gevolg van sociaal isolement, of die worden behandeld voor hun psychische problemen en worden gedwongen om weer alleen te gaan wonen, soms in slechte kwaliteit of tijdelijke huisvesting, wat waarschijnlijk zal leiden tot een terugval van hun ziekte.

Het is ontmoedigend om te weten dat, ondanks het feit dat ze geholpen zijn te herstellen, hun gebrek aan sociale steun of een gebrek aan vrienden en familie er wellicht toe zal leiden dat ze in de toekomst opnieuw met dezelfde problemen worden opgenomen.

Sommige patiënten zijn bang om in eenzaamheid te worden ontslagen. Hun opname op een ziekenhuisafdeling en het daaropvolgende contact met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en vriendschappen die zijn gesmeed met medepatiënten, kunnen de eerste behoorlijke menselijke interactie zijn die ze in lange tijd hebben gehad. Ze verliezen dit netwerk vaak als ze worden ontslagen en de realiteit van het leven en het sociale isolement raakt hard.

Steeds meer uitgebreide en ondergefinancierde psychiatrische zorg in de gemeenschap kan de hiaten alleen maar zo dichten. Dit wordt niet geholpen door het feit dat gemeenschapsdiensten zoals dagcentra en bevriende diensten aanzienlijke bezuinigingen hebben ondergaan sinds de Conservatieve Partij bezuinigingsmaatregelen op de bevolking heeft genomen. Zo is in de afgelopen acht jaar het aantal dagcentra voor volwassenen, een knooppunt voor ouderen en kwetsbare volwassenen om te socializen, met 40 procent verminderd.

Nu het coronavirus zich over Groot-Brittannië en het Europese vasteland verspreidt, zijn veel landen stilgelegd. De 70-plussers hebben van de Britse gezondheidssecretaris het advies gekregen dat ze zich binnenkort voor langere tijd moeten isoleren.

Dergelijke maatregelen, misschien tot op zekere hoogte noodzakelijk, zullen de eenzaamheid alleen maar verergeren. Aangezien veel ouderen alleen wonen, is het de vraag wie hen voorraden zal brengen, zoals voedsel en medicijnen. Evenzo kan hun gezondheid verslechteren als routinematige operaties of afspraken in de kliniek worden geannuleerd, zodat middelen elders kunnen worden ingezet om de coronavirusepidemie aan te pakken.

Pas op voor je oudere buren. Controleer of ze iets nodig hebben en voldoende voorzieningen hebben voordat ze geïsoleerd raken. Isolatie zal waarschijnlijk ook nadelige gevolgen hebben voor de fysieke en mentale gezondheid van jongere mensen, vooral degenen die alleen wonen en merken dat ze steeds meer sedentair worden en meer tijd besteden aan het gebruik van sociale media. De waarschijnlijke toename van het gebruik van sociale media, samen met een grotere focus op nieuws dat verband houdt met coronavirus, zal de collectieve angst van mensen waarschijnlijk verder versterken.

Ondertussen, terwijl mensen bang zijn en afgeleid worden door de pandemie van het coronavirus, hebben regeringen een unieke kans om slecht nieuws te begraven en impopulaire wetgeving uit te rollen, waarvan sommige gerechtvaardigd kunnen zijn als zijnde in het nationale belang. Dit is het moment om waakzaam te zijn en te beseffen dat coronavirus, hoewel een groot probleem, niet het enige probleem is dat er is.

Bronnen:

RT

Previous Antivirale voordelen van vlierbessen
Next 5 voordelen van CBD-olie voor uw algehele gezondheid

You might also like

Algemeen

Illegale kankerverwekkende chemische stoffen gevonden in bijna 100 Bekende Shampoo Merken

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

6 duidelijke tekenen dat je te weinig water drinkt

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, omdat hun hersenen harder werken, volgens de wetenschap

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar