Wij besloten 3 dagen lang detox sapjes te drinken, het bijzondere resultaat lees je HIER!

Wij besloten 3 dagen lang detox sapjes te drinken, het bijzondere resultaat lees je HIER!

Luister naar dit artikel

Het is een steeds grotere hype aan het worden, een detox-kuur. Veel mensen doen dit om het lichaam te reinigen en om zich fijner te voelen in drukke en stressvolle tijden. Juice Brothers is een enorm bekende sapjesbar met meerdere vestigingen in Amsterdam en staat vooral bekend om zijn detox-kuurtjes. Nieuwsgierig als wij waren probeerden wij een 3-daagse detox-kuur uit, in de hoop een ‘nieuw mens’ te worden. Er kon gekozen worden voor een deep, een deeper en een deepest kuur. Kim probeerde de ‘deep kuur’ en Jim de ‘deepest kuur’


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deep cleanse

Dag 1
Yes! Eindelijk was de dag aangebroken waar we al weken naar hadden uitgekeken. We hadden geen idee wat we konden verwachten. Zou het zwaar worden of gingen we het met gemak doorstaan? Vol goede moed stond ik al vroeg op, en wat had ik toch een honger. Omdat ik meteen al met een goede lifestyle wilde beginnen, ging ik lopend (20 min) en met een lege maag naar de Juice Brothers. Nu denk je vast ‘wat een goed idee om te lopen’, nou eigenlijk was dat gedeelte nog zwaarder dan de hele detox-kuur. Op de van Woustraat kom je namelijk ontzettend veel hipster bio bakkers tegen die hun broodgeuren al van kilometers ver verspreiden. Een tip dus als je een detox-kuur gaat beginnen bij de van Woustraat: Ga er met een neuskapje heen.

Toen we daar aankwamen kregen we voor twee dagen sapjes mee. Ze raadden aan om elke dag langs te komen voor een nieuw sapjespakket voor die dag omdat het cold pressed juices zijn. De houdbaarheidsdatum van de sapjes zijn erg beperkt, vraag hier dus goed van tevoren naar als je ook een druk schema hebt zoals wij. Vaak willen ze wel met je mee denken, wat erg fijn is. De sapjes zien er allemaal erg kleurig en vrolijk uit en vooral als ik mijn cleanse vergelijk met de heftige van Jim. Dit houd ik wel vol, was mijn eerste gedachte. Als ‘ontbijt’ neem je een shotje en de Master cleanse. Dit was één van mijn favorieten, met o.a. maple syrup erin. Je moet maar denken ‘normaal eet je als ontbijt misschien pannenkoeken met maple syrup, nu zit dit gewoon allemaal gestampt in één handig flesje. Elke 2 a 2,5 uur neem je een flesje, zodat je de laatste rond half 8/8 uur neemt en ook echt vol zit. In totaal neem je dus 6 flesjes en 1 shotje. Persoonlijk had ik erg veel moeite met de twee groentesapjes. Toen mijn klasgenootje er een slokje van nam en de mooie woorden ‘getver dit lijkt op koude groentesoep’ zei, bevorderde het al helemaal niet mijn eetlust. Zo zit er bijvoorbeeld selderij en boerenkool in het ‘easy going’ sapje, wat het voor mij nou niet echt easy going maakte. Gelukkig is het met doorzettingsvermogen wel te doen. Ik heb de eerste dag niet enorm last gehad van honger, wel had ik veel zin om iets te kauwen. Helaas moest mijn lichaam erg wennen aan dit kuurtje, want om 2 uur ‘s nachts werd ik wakker met enorme buikpijn en braakneigingen. Gelukkig slaap je wel als een roosje, dus werd ik toch niet moe wakker terwijl ik een uur van de buikpijn heb wakker gelegen.

Dag 2
De tweede dag leek het alsof je deze kuur al weken aan het doen was, omdat je weer in dezelfde volgorde de sapjes ging drinken. Ik werd wel echt heerlijk wakker, zo lekker had ik in tijden niet geslapen. In de ochtend heb ik ongeveer 15 keer op de weegschaal gestaan om te kijken of ik al was afgevallen, maar minder dan een halve kilo kon de weegschaal er helaas niet van maken. Ik voelde me erg energierijk en ik had het gevoel of ik alles aankon op deze dag. En dan komt het moment dat je je Facebook opent en langs je tijdlijn scrolt. Half Nederland plaatst op Facebook de lekkerste eetfoto’s, want wie plaatst er nou een foto van een simpel banaantje of een appel? Nee, het zijn de foto’s bij hippe bio superfood restaurantjes met overheerlijke cakejes, of sushigerechten. Vanaf toen heb ik een doel voor mezelf opgesteld: elke dag dat ik dit overleef mag ik iets leuks kopen. Wil je al lang die dure gezichtscrème? Ik vind dat je die na 1 detox-dag al hebt verdiend. Beloon je lichaam niet met lekker eten, maar met mooie producten.

Deze dag was zwaarder dan de eerste dag, het hongergevoel nam toe en vooral momenten waarop ik moest opletten en me moest concentreren waren erg zwaar. In de avond kon ik bijna niet wachten op het lekkerste sapje van de kuur: de Vanilla sky. Deze bevat onder andere amandelmelk en kokosnootsuiker. Misschien is lekker wel een understatement, want deze is echt heerlijker dan heerlijk. Van dit laatste sapje word je heel vol en kan je perfect slapen.

Dag 3
De allerlaatste dag! Aan de ene kant had ik een ‘halleluja gevoel’ dat het bijna over was en aan de andere kant waren de sapjes toch wel erg makkelijk. Je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten, geen boodschappen te doen en je hebt geen afwas. Toch waren deze drie dagen wel erg eenzaam. Ik ga vaak met vriendinnen lunchen of gezellig ergens naartoe, maar om nou je sapje naar een discotheek mee te nemen, gaat ook wel erg ver haha. Ook is het fijn als je de kuur samen met iemand volgt. Ik merkte namelijk dat ik vaak mijn verhaal kwijt aan iemand wilde. Doordat Jim ook aan de detox-kuur was, werden wij elkaars praatpaal en konden we zo tips uitdelen, maar vooral elkaar motiveren.

De derde dag was eigenlijk makkelijker vol te houden dan ik dacht. Het zou best kunnen dat je lichaam er dan meer aan gewend is. Toen Jim en ik een locatie zochten om een (groene) thee te drinken vroeg ik aan hem ‘weet jij ergens een plek waar ze geen lekkere dingen hebben, zodat de verleiding kleiner wordt?’ Nou ik denk dat we die plek speciaal voor detox-liefhebbers moeten gaan opstarten, want die bestaat in ieder geval niet in Amsterdam. De kuur viel mij uiteindelijk toch erg zwaar. Er zaten gelukkig veel sapjes bij die meer naar fruit smaakten dan naar groenten, dus dat viel gelukkig mee. Maar het niet mogen nuttigen van koffie of een simpel crackertje is voor mij toch wel erg moeilijk. Ik ben blij dat ik deze detox-kuur heb gedaan, omdat ik toch wel het gevoel heb dat ik er meer energie van heb gekregen. Het is zwaar, maar zeker het proberen waard!

Deepest cleanse

Ik ging voor de ‘deepest kuur’. Met de instelling “Als ik iets doe, dan doe ik het voor de volle 100%”, een keuze die verder totaal niet op enige voorkennis was gebaseerd. Dit resulteerde in drie hele interessante dagen. Bij aankomst in de sapjesbar vertelde het meisje achter de kassa nog over haar 3-daagse kuur. ‘’Het is natuurlijk wel erg belangrijk om de dagen voor de kuur al wat af te bouwen qua eten’’ zei ze. Ik schrok me te pletter en dacht gelijk aan die kilo spareribs en andere maaltjes die ik de dag ervoor had gegeten. Oeps, als dat maar goed gaat. Maar vol enthousiasme liepen we de deur uit en begonnen we aan onze reiniging.

Dag 1
Je begint de ‘deepest kuur’ met een shotje tarwegras en daarna de rest van de dag veel groene drankjes. Met ingrediënten zoals komkommer, selderij, spinazie en boerenkool. De smaken zijn even wennen, maar persoonlijk had er niet heel veel moeite mee. Als je constant in je hoofd houdt dat het voor een gezonder lichaam is, dan is het best te doen. Dag 1 was prima vol te houden, de honger is wel heftig maar het slapen is geweldig!

Dag 2
Deze dag was de heftigste. Je staat namelijk al op met honger (wel enorm lekker uitgeslapen). Je voelt je zwakker dan normaal en je moet ervoor zorgen dat je niet veel belangrijke dingen te doen hebt. Ook zijn alle Snapchats, reclames en etende mensen erg storend. Maar volhouden!

Dag 3
De derde dag geeft een lekkerder gevoel. Ik had lichte honger, maar wel erg veel energie en je voelt je stukken opgewekter dan de tweede dag. Je merkt dat het je lichaam echt reinigt, vooral omdat je opeens zin krijgt in allerlei vet eten. Dit is gewoon een teken dat we allemaal verslaafd zijn aan alle suikers en e-nummers die we dagelijks binnen krijgen.

Voordelen

-Je voelt je op dag 3 veel energieker.
-Je krijgt meer liefde voor lekker eten.
-Je lichaam voelt gereinigd.
-Je slaapt als een roosje.
– Je huid wordt er beter van.
– Geen boodschappen en geen afwas.
– Je hoeft niet na te denken over wat je elke dag gaat eten.
– Veel sapjes zijn erg lekker.

Nadelen

– Hongergevoel.
– Als je belangrijke meetings/afspraken hebt, plan die op een andere dag.
– Zin in vet voedsel.
– Je moet je flesje nooit vergeten mee te nemen, anders heb je geen eten.
– Vaak naar het toilet.
– Je bent er constant mee bezig.
– Lastig om deel te nemen aan sociale gelegenheden.
– Last van duizeligheid en hoofdpijn

Onze eindconclusie

Het is iedereen aan te raden om een keertje zo’n detox van Juice Brothers te proberen. Het maakt je bewuster, energieker en je lichaam voelt echt gereinigd na 3 dagen. Er bestaat ook een 5-daagse detox voor de echte reiniging.

Wij vonden het vooral bizar om aan ons lichaam te merken hoeveel troep er dagelijks binnen komt, ons lichaam schreeuwde op dag 3 echt om slecht voedsel. We voelden ons een soort eet-junkie. Maar al met al, zo’n detox is meer dan het proberen waard en kan zeker geen kwaad op z’n tijd!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Een ei bewaren in de achtertuin, waarom zou je dat doen? Om deze geniale reden!
Next Dit zijn de 5 belangrijkste tekenen dat jij NIET gezond eet.. Hoeveel herken jij?

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze Giet Babyolie In Haar Oor. Dit Klinkt Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Luister naar dit artikel Babyolie is niet alleen handig voor baby’s. In feite kan je babyolie gebruiken door het hele huis en kun je er van alles mee schoonmaken. Steun

Algemeen

Bescherm jezelf en je gezin tegen deze lampen, want ze veroorzaken MIGRAINE en KANKER!

Luister naar dit artikel We willen allemaal een goedkope elektriciteitsrekening hebben. Daarom zoeken we voor goedkope manieren om te besparen met energie besparende lampen. Ze helpen niet alleen om geld

Algemeen

Niet alle honing is op dezelfde manier gemaakt: hier is hoe je er zeker van kunt zijn dat de jouwe legitiem is

Luister naar dit artikel Honing is een van de krachtigste natuurlijke remedies die er zijn. Afgezien van het toevoegen van een vleugje zoetheid aan uw eten of drinken, heeft honing