*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Niet alle honing is op dezelfde manier gemaakt: hier is hoe je er zeker van kunt zijn dat de jouwe legitiem is

Niet alle honing is op dezelfde manier gemaakt: hier is hoe je er zeker van kunt zijn dat de jouwe legitiem is

Honing is een van de krachtigste natuurlijke remedies die er zijn. Afgezien van het toevoegen van een vleugje zoetheid aan uw eten of drinken, heeft honing antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Je kunt deze voordelen echter alleen oogsten als je de juiste soort honing hebt. Veel honing in de schappen van de supermarkt is niet zo zuiver als rauwe honing en is ofwel verdund of beladen met giftige chemicaliën. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten en wat je moet vermijden bij het kopen van honing.

1. Rauw en ongefilterd
Kies bij het kopen van honing het rauwe, ongefilterde product. Wanneer honing wordt verwerkt, heeft de verwerkingswarmte de neiging zijn nuttige elementen te vernietigen en minder voedzaam te maken.

Zoek bovendien naar het label “ongefilterd” in het product. Filteren van honing verwijdert veel stuifmeel, dat ook voedzaam is. Je zult weten of honing niet is gefilterd als je kleine deeltjes in de honing ziet wanneer je het omhoog houdt.

2. Negeer ‘organisch’ op het etiket
In de meeste gevallen is het kiezen van biologisch voedsel een geweldige, betrouwbare optie. Als het om honing gaat, maakt het echter niet uit of je biologisch koopt of niet, want bijen vliegen vele kilometers en het is veel te moeilijk om te bepalen welke bloemen zijn bezocht. Om honing als organisch te beschouwen, moeten alle planten en het hele foerageergebied vrij zijn van pesticiden. Hoewel imkers mogelijk geen pesticiden of antibiotica in de bijenkorf gebruiken, is het bijna onmogelijk om te bewijzen dat bijen niet worden blootgesteld aan schadelijke pesticiden en synthetische meststoffen op hun lange vluchten. Het is ook waarschijnlijk dat “biologische” honing meer kost dan niet-biologische, dus als je deze tip kent, kun je wat geld besparen.

3. Kijk naar de kleur
Honing varieert in kleur en smaak, afhankelijk van welke bloemen – zoals bosbessen, kamille, lavendel en oranje bloemen – de bijen bezochten en de tijd van het jaar. In de meeste gevallen is honing die in de herfst wordt geproduceerd donkerder en heeft een gedurfdere smaak, terwijl honing die in de lente wordt geproduceerd, vaak lichter is en een mildere smaak heeft.

Bovendien wordt honing niet beoordeeld op zijn voedingswaarde, maar op zijn helderheid, kleur, smaak en vocht. Over het algemeen is lichtere honing klasse C, amberkleurige honing is klasse B en de donkerste, sterk gearomatiseerde honing is klasse A.

Andere tips bij het kopen van honing

Koop honing die in een glazen pot zit in plaats van plastic. Dit komt omdat honing erg delicaat is en niet zo stabiel in plastic. Als je honing in een plastic bakje hebt, moet je het binnen een jaar consumeren, omdat het van kleur en smaak zal veranderen.

Een andere tip is om te controleren waar de honing vandaan kwam. Chinese honing kan besmet zijn met lood en antibiotica. Niet alle gemaakte honing is echter puur, omdat het ook kan worden besmet met glucosestroop of andere kunstmatige zoetstoffen. Je zult weten of het een hoogwaardige honing is door de aanwezigheid van stuifmeel, dat je de oorsprong en potentie van het product kan vertellen.

Redenen om honing te kopen

Honing is rijk aan antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen celschade veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen dragen bij aan het verouderingsproces en de ontwikkeling van ziekten zoals kanker en hartaandoeningen.

Vanwege de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van rauwe honing, kan het worden gebruikt om ongewenste bacteriën en schimmels te doden, infecties te voorkomen en wonden te genezen. Bovendien kun je een lepel honing consumeren of toevoegen aan hete thee met citroen om een ​​zere keel te verlichten. Het werkt ook als een hoestonderdrukker, naast vele andere gezondheidsvoordelen.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

Prevention.com

WellAndGood.com

Previous Krijg verlichting van rug-, nek- en kaakpijn met deze eenvoudige levenshack
Next Goed bezig! Bouwers gebruiken hennep in plaats van beton en het kan het milieu sparen

You might also like

Algemeen

Onderzoek onthult dat kokosolie een beter insectenverdelger is vergeleken met DEET, een schadelijk chemisch ingrediënt

Een recente studie van het Amerikaanse ministerie van landbouw onthulde dat verbindingen in kokosolie insecten beter kunnen afweren dan DEET, het belangrijkste ingrediënt in insectenwerende producten. In de studie, die

Algemeen

Ze smeerde wat olijfolie op haar ogen. Toen ik erachter kwam waarom, MOEST ik het proberen!

Iedereen heeft thuis wel een flesje olijfolie in de kast staan, omdat het ontzettend gezond is, lekker en handig in de keuken. Maar wist je dat het niet alleen gezond

Algemeen

Waarom het branden van de verkeerde kaars je gezondheid kan vernietigen

De meeste mensen denken aan vervuiling buitenshuis wanneer het onderwerp luchtkwaliteit aan de orde komt. Luchtvervuiling binnenshuis is echter een veel groter gezondheidsprobleem. En het verbranden van het verkeerde soort