*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Goed bezig! Bouwers gebruiken hennep in plaats van beton en het kan het milieu sparen

Goed bezig! Bouwers gebruiken hennep in plaats van beton en het kan het milieu sparen

Volgens Bloomberg zijn cementfabrikanten verantwoordelijk voor ongeveer 7% van de jaarlijkse wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide.

Bovendien heeft de enorme vraag naar cement geleid tot een wereldwijd tekort aan zand, de tweede meest gebruikte natuurlijke hulpbron ter wereld, alleen overtroffen door water. Dit kan een rampzalig effect hebben op zowel het milieu als de economie.

Ondanks bezorgdheid over de uitstoot van broeikasgassen, wordt het specifieke type zand dat nodig is voor beton vaak geoogst uit rivierbeddingen, wat ecosystemen vernietigt en de biodiversiteit van planten, vissen en dieren bedreigt.

Daarom vraagt ​​bijna elke industrie om duurzamere alternatieven in de bouw.

Opkomende tendensen, geïnspireerd door milieu- en energiebesparende criteria voor het bouwen van enveloppen, richten zich opnieuw op het gebruik van plantaardige materialen als bio-aggregaten in groene beton.

Hoewel het nog steeds moeilijk is om een ​​materiaal voor te stellen dat cement volledig zou vervangen in bouwprojecten, overweegt de industrie alternatieven om verschillende ecologische en economische redenen.

Verrassend genoeg zijn beton op basis van hennep een van de meest milieuvriendelijke alternatieven voor conventioneel beton.

Het vervangen van materialen met een hoge koolstofintensiteit zoals cement door groenere alternatieven zoals hennep kan de vervuiling van broeikasgassen drastisch verminderen of zelfs compenseren. Hennepvelden absorberen koolstof wanneer ze groeien.

Na de oogst blijft hennep broeikasgassen absorberen terwijl het wordt gemengd met kalk of klei.

Fabrikanten beweren dat ze moeite hebben gedaan om markten te vinden voor groenere alternatieven, waardoor ondernemers gemakkelijk toegang krijgen tot klanten die bezorgd zijn over hun impact op de aarde, zoals de eigenaar van JustBioFiber Structural Solutions, de 64-jarige Mac Radford.

Zijn bedrijf is een van de toonaangevende fabrikanten van hennepbeton en beweert dat de vraag naar dit materiaal de laatste tijd enorm is toegenomen, dus hij heeft het moeilijk om het bij te houden.

Hij voegt eraan toe dat zodra zijn recente uitbreiding is voltooid, zijn bedrijf voldoende hennepsteen zal produceren om jaarlijks ongeveer 2.000 huizen te bouwen. Zijn bedrijf maakt al winst en hij verwacht dat het zal blijven groeien na een nieuwe investering van $ 28 miljoen.

JustBioFiber beweert dat zijn hennep 130 kilogram (287 pond) kooldioxide vangt voor elke kubieke meter die hij bouwt. Die structuren gemaakt met hun bakstenen zullen meer broeikasgassen sekwestreren dan ze uitstoten tijdens de productie.

Hempcrete werd in eerste instantie ontwikkeld in Frankrijk, ongeveer drie decennia geleden, toen het aanvankelijk werd gebruikt voor het renoveren van oude huizen, omdat het goed mengde met steen en kalk.

Het gebruik ervan gaat echter terug tot het oude Rome toen het werd gemengd met de mortel die werd gebruikt om bruggen te bouwen.

Moderne bouwers overwegen het pas onlangs voor grote projecten, maar ondanks dat het beter is voor het milieu, is het beter bestand tegen brand, reguleert het de temperatuur beter en biedt het betere ventilatie dan conventioneel beton.

Quentin Pichon, de oprichter van CAN-Ingenieurs Architectes, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hennepbeton, zei dat dit materiaal zelfs werd gebruikt bij de bouw van een zeven verdiepingen tellend gemeentelijk gebouw.

In het geval dat de bouwsector volledig gebruik maakt van een hernieuwbaar alternatief zoals hennep, zal dit zeker tal van sociale, ecologische en economische problemen oplossen.

Bronnen:

themindunleashed.com
www.bloomberg.com
urbannext.net

Previous Niet alle honing is op dezelfde manier gemaakt: hier is hoe je er zeker van kunt zijn dat de jouwe legitiem is
Next Fibroma of huidwratten verwijderen Heel eenvoudig!

You might also like

Algemeen

Waarschuwing: waarom je water nooit opnieuw moet koken!

Het gebeurt. Je zet een ketel water op voor een kopje thee, het kookt, u schakelt deze uit en u bent afgeleid door iets anders. Wanneer u zich herinnerde dat je

Algemeen

We Goten Heet Water Over Een Appel Uit De Supermarkt, Maar Wat Er Vervolgens Gebeurde? Bizar!

We eten allemaal weleens een appeltje. Logisch, want ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Wij eten ze ook regelmatig en kochten afgelopen week een zak rode

Algemeen

4 manieren om te stoppen met het absorberen van de negatieve energie van anderen

Wanneer je een chronisch negatieve persoon in je leven hebt toegelaten, kan het moeilijk zijn om hun giftige energie uit te zetten zodra ze verder zijn gegaan. Dit zijn vier