Dit zijn de beste tips tegen rugpijn in de auto!

Dit zijn de beste tips tegen rugpijn in de auto!

Luister naar dit artikel

Autorijden kan soms een behoorlijke aanslag op de rug zijn. Vooral bij lange ritten hebben de onderste rugwervels het zwaar te verduren. Rijd je vaak of lange ritten met de auto of heb je snel last van je rug dan kunnen de volgende tips wellicht helpen om rugklachten te verminderen of te voorkomen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Autostoelen kunnen flink helpen bij het creëren van rugklachten. Vaak zijn de Stoelen veel te zacht, te hard of te kort. Vooral mensen die nog is langer zijn dan 1.80 is het erg lastig om een fatsoenlijke autostoel te vinden in een middenklasser. Er zijn gelukkig flink wat dingen die je kunt doen om je huidige stoel te verbeteren om rugpijn in de auto te voorkomen.

Oefeningen voor onderweg
Het is nooit goed om te lang in dezelfde houding te zitten. Daarom wordt vooral bij lange autoritten aangeraden vaak te stoppen. Gebruik de pauze om te ontspannen en oefeningen te doen. Verstel ook eens de stoel: wat meer rechtop of juist naar achteren.
– Ga lekker een stukje wandelen.
– Maak kleine cirkels met je heupen.
– Hang voorover en probeer met je handen je voeten aan te raken.
– Voor de nek: draai in rustig tempo je hoofd een paar keer naar links en rechts en beweeg je hoofd naar voren en naar achteren.
– Trek de schouders op en laat ze met een plofje weer vallen
– Handig hulpjes: een cruisecontrole (voorkomt dat je lang met je been in één positie zit) en/of een auto met automaat (geen koppelen en ontkoppelen).

Lumbaal kussentje
De eerste tip is wat mij betreft om een lumbaal kussentje in je rugleuning in te bouwen. Dat is een rubber kussentje met een pompje, dat je ter hoogte van je onderrug plaatst (of laat plaatsen). Door het kussentje op te pompen heb je meer steun.

Zijsteun
Een tweede aanrader is om de zijkanten van de bestuurdersstoel dikker te maken, zodat je meer zijsteun hebt. Als je auto niet standaard een leuning heeft, kan het installeren van een leuning ook wonderen doen.

Zitting verlengen
Tot nu toe heb ik van al mijn auto’s de zitting laten verlengen. Dat is wat ingewikkelder en duurder dan de eerste twee opties, maar als je veel last hebt van pijn in je rug bij het autorijden raad ik het je zeer aan.

Nieuwe stoel
Er is een redelijk ontwikkelde markt voor speciale autostoelen. Bekende merken zijn ASS en Scheel. Nieuw zijn die stoelen redelijk kostbaar (vanaf zo’n € 1.000), maar er is een vrij grote tweedehands markt waar je voor een paar honderd euro klaar moet zijn. Ik heb via marktplaats.nl ooit een vrijwel nieuwe Scheel stoel voor € 150 op de kop getikt. Let wel op, moderne auto’s hebben vaak airbags aan de zijkant. Het kan zijn dat die ontregelt wordt door een niet-originele stoel.

Zithouding
De zithouding in de auto of een verkeerde afstelling van de stoel blijkt vaak de oorzaak van rugklachten.

Tips:
– Ga rechtop zitten, het bekken zo ver mogelijk tegen de leuning aan.
– De stoel moet zover naar voren staan dat je met de voeten gemakkelijk bij de pedalen kunt.
– Houd je stuur met licht gebogen armen vast met de handen in de ‘tien voor twee’ positie.
– Schouders laag en handen ontspannen.
– De positie van het autostuur moet zo zijn dat u alle instrumenten op het dashboard kunt lezen zonder uw handen te verplaatsen.
– Een hoofdsteun is op de juiste hoogte als de bovenkant van de steun even hoog is als de bovenkant van uw hoofd. De maximale afstand tussen hoofd en hoofdsteun mag niet meer zijn dan 5 centimeter.

Vind je dit een handige tip? Vergeet hem dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit zijn 7 tips om af te rekenen met die pijnlijke ingegroeide haren!
Next Vaak last van hoofdpijn of migraine? Dit werkt het allerbeste tegen deze narigheid!

You might also like

Natuurlijk genezen

Blaasontsteking – De juiste voeding tegen blaasontsteking

Blaasontsteking komt bij iedereen voor, maar vrouwen hebben er veel meer last van dan mannen.  Blaasontsteking wordt in de meeste gevallen behandeld met antibiotica. Dat is lang niet altijd de

Natuurlijk genezen

Heb jij last van zweetvoeten? Dan weet je dat dit niet zo lekker ruikt. Zo maak je een eigen anti-zweetvoet poeder

Luister naar dit artikel Met zweetvoeten worden niet zozeer natte, plakkerige voeten bedoeld, maar veeleer voeten die een penetrante, onaangenaam geur verspreiden. Zweetvoeten worden daarom ook wel stinkvoeten genoemd. De

Natuurlijk genezen

4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen

Luister naar dit artikel Veel westerlingen met hypertensie hebben de neiging om voorgeschreven medicijnen te nemen om hun bloeddruk te verlagen, maar veel van deze geneesmiddelen hebben ongewenste bijwerkingen. Afgezien