*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


BioBuren.nl is een zoekmachine voor biologisch voedsel
maart 16, 2016 3535 Views

BioBuren.nl is een zoekmachine voor biologisch voedsel

(BioBuren) Voor de meeste Naturotheek lezers zal het geen nieuws zijn, maar in mijn jeugd werd voedsel gewoon voedsel genoemd. Tegenwoordig heet het ‘biologisch’ voedsel. Als in gesprekken het onderwerp biologisch voedsel aan de orde komt, dan vraagt men standaard aan mij: “wat is er dan mis met gewoon voedsel?” Men verwacht een simpel antwoord van 2 regels, terwijl ik net wil beginnen aan mijn 2 uur durende monoloog over E-nummers en pesticiden. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, maar toch is het belangrijk dat mensen zich meer bewust worden van waar hun voedsel vandaan komt en wat er in zit.

Veel gehoord argument is dat het allemaal toch wel meevalt (*) en dat ‘ze’ echt niet stoffen goedkeuren als dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Hoe vaak worden wij tegenwoordig niet geconfronteerd met voedselschandalen. Men reageert niet meer op dit soort nieuws omdat het er zoveel zijn. Eigenlijk moet je de voedselindustrie kunnen vertrouwen, maar net als de bankensector, de farmaceutische industrie en de zorgverzekeringsector is een zekere achterdocht toch wel gerechtvaardigd.

Welvaartsziekten en voeding
De meeste mensen leggen niet direct het verband tussen onze welvaartsziekten en voeding. Iedereen kan bedenken dat je vroeg of laat last gaat krijgen van ziekte als je de verkeerde zaken in je mond stopt. Natuurlijk moet je hier eigenlijk niet over na hoeven denken, maar tegenwoordig hebben ziekten als kanker, MS, ALS en autisme, voornamelijk in de westerse landen, epidemische vormen aangenomen.

Van de politiek hoeven wij niet veel te verwachten als het om oplossingen gaat. De politiek reageert alleen op “officiële” onderzoeken die vaak door de sector zelf zijn uitgevoerd.

Social media aandacht voor www.bioburen.nl:
Gelukkig worden steeds meer mensen bewuster en gaan bewuster eten. Er zijn steeds meer particulieren/bedrijven/boeren die proberen op biologische wijze voedsel te produceren. Het initiatief Bioburen.nl wil al die geproduceerde biologische voeding op één website aanbieden. Deze website verdient zeker wat social media aandacht. Ten eerste om aanbieders van biovoedsel bekend te maken met deze aanbiedmogelijkheid en ten tweede om klanten te wijzen op het gemak van de zoekmachine opwww.bioburen.nl.

Ik mag graag in Nederland op vakantie gaan, maar als ik dan op zoek moet naar waar ik biologische voeding kan kopen, dan schiet Google toch erg te kort. Er zijn zoveel websites, sommige erg onvolledig en andere met zoveel drukke reclames dat ik meestal meteen afhaak. BioBuren.nl heeft een rustige uitstraling en draait alleen maar om de advertentie van de aanbieder. Advertenties van Albert Hein vindt je er niet, want iedereen weet de Albert Hein wel te vinden. Het gaat om de boerderijwinkel, biologische markt, de bus die op bepaalde plekken stopt en van verschillende boeren voeding verkoopt of die appelboomgaard om de hoek met een verkooppunt. Zelfs een particulier kan zijn moestuintjesoverschot via BioBuren.nl aanbieden.

Er zijn nog meer leuke dingen terug te vinden op BioBuren.nl. Een zorgboerderij, een biodynamische druivenkwekerij, een vegetarische thuiskok, korenmolen ‘De Witte Juffer’ die biologische spelt verkoopt, biologische Toko, een groentepluktuin, restaurants en zelfs een biologisch ijsboer. Dus beste Earth-Matters lezer, Facebooken en twitteren die Bioburen.nl!

– Theo Makkee
www.nederlandgifvrij.nl

Ambassadeur van www.nietteverteren.nl


(*) Waarom deze onderzoeken als het allemaal wel meevalt?
VN rapport: ‘Alleen kleinschalige landbouw kan het voedselprobleem oplossen’

(*) Het Landbouw Economisch Instituut heeft becijferd dat de Nederlandse landbouw prima biologisch zou kunnen en dat de meerprijs beperkt zou blijven, als we maar allemaal meedoen. Zolang biologisch de dure voorkeur blijft van een relatief kleine avant-garde is dit nog toekomsmuziek. Volgens de onderzoekers Van Bruchem en Van Meijl zou heel Nederland biologisch betekenen dat we in plaats van twaalf procent ongeveer zestien procent van ons inkomen aan voedsel gaan besteden. In de jaren zeventig gaf een gemiddeld gezin in Nederland nog dertig procent uit aan voedsel. En in grote delen van de wereld is dat nog steeds zo. Wanneer we een serieuze prijs gaan betalen voor het belangrijkste om ons in leven te houden, komt er ook ruimte voor een schone en duurzame productie.

 

Bron: BioBuren

Previous Van agave tot sucrose: zo vind je toegevoegde suiker op het voedingsetiket
Next Het eeuwenoude geheim voor natuurlijke en pijnloos ontharen

You might also like

Algemeen

Ze vulde het kussen van haar hond met muntbladeren. Ik kan NIET geloven dat ik hier niet eerder op gekomen ben!

Pepermunt staat vooral bekent voor zijn geweldige geur, maar ook voor al haar verbazingwekkende huishoudelijke voordelen. Het houden van een paar munt planten rondom het huis houdt niet alleen ongedierte

Algemeen

Ingenieurs maken ventilatoren van snorkelmaskers om het coronavirus te bestrijden

Een paar ingenieurs in Italië past snorkelmaskers aan om te dienen als noodventilatoren te midden van een stijgende vraag naar de machines tijdens de coronaviruscrisis in het land. Cristan Fracassi

Algemeen

Jon Stewart en zijn vrouw openden een reservaat van 12 hectare voor mishandelde dieren

We houden allemaal van Jon Stewart, en deze populaire komiek heeft ons al zo vaak geïnspireerd tot actie. Het publiek was opgetogen over zijn onvermoeibare campagne om gerechtigheid te krijgen

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply