*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


BioBuren.nl is een zoekmachine voor biologisch voedsel
maart 16, 2016 3107 Views

BioBuren.nl is een zoekmachine voor biologisch voedsel

(BioBuren) Voor de meeste Naturotheek lezers zal het geen nieuws zijn, maar in mijn jeugd werd voedsel gewoon voedsel genoemd. Tegenwoordig heet het ‘biologisch’ voedsel. Als in gesprekken het onderwerp biologisch voedsel aan de orde komt, dan vraagt men standaard aan mij: “wat is er dan mis met gewoon voedsel?” Men verwacht een simpel antwoord van 2 regels, terwijl ik net wil beginnen aan mijn 2 uur durende monoloog over E-nummers en pesticiden. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, maar toch is het belangrijk dat mensen zich meer bewust worden van waar hun voedsel vandaan komt en wat er in zit.

Veel gehoord argument is dat het allemaal toch wel meevalt (*) en dat ‘ze’ echt niet stoffen goedkeuren als dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Hoe vaak worden wij tegenwoordig niet geconfronteerd met voedselschandalen. Men reageert niet meer op dit soort nieuws omdat het er zoveel zijn. Eigenlijk moet je de voedselindustrie kunnen vertrouwen, maar net als de bankensector, de farmaceutische industrie en de zorgverzekeringsector is een zekere achterdocht toch wel gerechtvaardigd.

Welvaartsziekten en voeding
De meeste mensen leggen niet direct het verband tussen onze welvaartsziekten en voeding. Iedereen kan bedenken dat je vroeg of laat last gaat krijgen van ziekte als je de verkeerde zaken in je mond stopt. Natuurlijk moet je hier eigenlijk niet over na hoeven denken, maar tegenwoordig hebben ziekten als kanker, MS, ALS en autisme, voornamelijk in de westerse landen, epidemische vormen aangenomen.

Van de politiek hoeven wij niet veel te verwachten als het om oplossingen gaat. De politiek reageert alleen op “officiële” onderzoeken die vaak door de sector zelf zijn uitgevoerd.

Social media aandacht voor www.bioburen.nl:
Gelukkig worden steeds meer mensen bewuster en gaan bewuster eten. Er zijn steeds meer particulieren/bedrijven/boeren die proberen op biologische wijze voedsel te produceren. Het initiatief Bioburen.nl wil al die geproduceerde biologische voeding op één website aanbieden. Deze website verdient zeker wat social media aandacht. Ten eerste om aanbieders van biovoedsel bekend te maken met deze aanbiedmogelijkheid en ten tweede om klanten te wijzen op het gemak van de zoekmachine opwww.bioburen.nl.

Ik mag graag in Nederland op vakantie gaan, maar als ik dan op zoek moet naar waar ik biologische voeding kan kopen, dan schiet Google toch erg te kort. Er zijn zoveel websites, sommige erg onvolledig en andere met zoveel drukke reclames dat ik meestal meteen afhaak. BioBuren.nl heeft een rustige uitstraling en draait alleen maar om de advertentie van de aanbieder. Advertenties van Albert Hein vindt je er niet, want iedereen weet de Albert Hein wel te vinden. Het gaat om de boerderijwinkel, biologische markt, de bus die op bepaalde plekken stopt en van verschillende boeren voeding verkoopt of die appelboomgaard om de hoek met een verkooppunt. Zelfs een particulier kan zijn moestuintjesoverschot via BioBuren.nl aanbieden.

Er zijn nog meer leuke dingen terug te vinden op BioBuren.nl. Een zorgboerderij, een biodynamische druivenkwekerij, een vegetarische thuiskok, korenmolen ‘De Witte Juffer’ die biologische spelt verkoopt, biologische Toko, een groentepluktuin, restaurants en zelfs een biologisch ijsboer. Dus beste Earth-Matters lezer, Facebooken en twitteren die Bioburen.nl!

– Theo Makkee
www.nederlandgifvrij.nl

Ambassadeur van www.nietteverteren.nl


(*) Waarom deze onderzoeken als het allemaal wel meevalt?
VN rapport: ‘Alleen kleinschalige landbouw kan het voedselprobleem oplossen’

(*) Het Landbouw Economisch Instituut heeft becijferd dat de Nederlandse landbouw prima biologisch zou kunnen en dat de meerprijs beperkt zou blijven, als we maar allemaal meedoen. Zolang biologisch de dure voorkeur blijft van een relatief kleine avant-garde is dit nog toekomsmuziek. Volgens de onderzoekers Van Bruchem en Van Meijl zou heel Nederland biologisch betekenen dat we in plaats van twaalf procent ongeveer zestien procent van ons inkomen aan voedsel gaan besteden. In de jaren zeventig gaf een gemiddeld gezin in Nederland nog dertig procent uit aan voedsel. En in grote delen van de wereld is dat nog steeds zo. Wanneer we een serieuze prijs gaan betalen voor het belangrijkste om ons in leven te houden, komt er ook ruimte voor een schone en duurzame productie.

 

Bron: BioBuren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Van agave tot sucrose: zo vind je toegevoegde suiker op het voedingsetiket
Next Het eeuwenoude geheim voor natuurlijke en pijnloos ontharen

About author

You might also like