*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Denemarken opent supermarkt voor voedseloverschotten
maart 13, 2016 3247 Views

Denemarken opent supermarkt voor voedseloverschotten

In de Deense hoofdstad Kopenhagen is een supermarkt geopend met alleen maar voedseloverschotten. WeFood schenkt de winst bovendien weg.

Deense supermarkten gooien elk jaar 163.000 ton voeding weg. Het gaat onder meer om producten die de vervaldatum naderen, of waarvan de verpakking fouten bevat.

WeFood haalt die voedseloverschotten op en verkoopt ze in een eigen supermarkt, de eerste in zijn soort.

Voor het grote publiek
De prijzen zijn er tot de helft goedkoper dan in een gewone supermarkt. Maar in tegenstelling tot sociale supermarkten of sociale kruideniers richt dit initiatief zich tot het grote publiek, en niet alleen tot mensen met een laag inkomen.

Ook het zakenmodel is bijzonder. WeFood slaagde er vorig jaar in meer dan 100.000 euro op te halen via crowdfunding. De winkel wordt gerund door vrijwilligers. De winst gaat naar de hulporganisatie DanChurchAid.

WeFood is enkele weken na zijn opening zo een groot succes dat de meeste producten elke dag uitverkocht zijn.

De druk op supermarktketens om iets te doen aan de verspilling van voedsel neemt toe. In Frankrijkwerd vorig jaar een wet aangenomen die supermarkten verplicht om overschotten uit te delen aan hulporganisaties of er een ander doel voor te vinden, zoals gebruik in diervoeder.

Ook Tesco, de grootste Britse supermarktketen, startte eind vorig jaar een proefproject waarbij de dagelijkse voedseloverschotten naar goede doelen gingen.

Previous Plantaardig eten: zó zorg je voor een gezonde en diverse maaltijd
Next 5 verrassend eenvoudige Aquaponics Systemen

You might also like

Algemeen

Dit is de smerigste ruimte in je huis (en het is niet de wc)

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je huis is een broeinest van bacteriën. Het is maar goed dat je ze niet kunt zien. Want

Algemeen

Verrassende redenen waarom je nooit oud augurken sap weg moet gooien!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Ik ben persoonlijk gek op augurken! Er is gewoon niets dat beter smaakt op een corned-beef boterham of

Algemeen

Dit zijn de keiharde cijfers.. Wist jij hoeveel suiker er in het pakje drinken van jouw (klein)kind zit?!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Ik ben blij met instanties zoals het voedingscentrum. Zij doen veel onderzoek en kaarten problemen in de voedselindustrie

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply