Deze ontspanningsoefening kan u helpen binnen 60 seconden in slaap te vallen
maart 28, 2020 1475 Views

Deze ontspanningsoefening kan u helpen binnen 60 seconden in slaap te vallen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Talloze mensen hebben slaapproblemen waardoor ze ‘s nachts onvoldoende slaap krijgen en hun functioneren gedurende de dag belemmeren. Het lichaam heeft rust nodig om gezond te zijn en dienovereenkomstig te functioneren.

Volgens de bevindingen van een recent onderzoek uitgevoerd door CDC – Centers for Disease Control and Prevention, meldt 7 tot 19% van alle volwassenen in de Verenigde Staten bijna elke dag gebrek aan slaap of onvoldoende rust.

Jillian Levy, van CHHC, zegt het volgende:

‘De brede definitie van slaapgebrek is’ de aandoening die optreedt als u niet genoeg slaapt ‘. De hoeveelheid slaap die als’ voldoende ‘kwalificeert, is afhankelijk van wie u het vraagt.

Maar het valt meestal tussen de 7-9 uur per nacht voor volwassenen (en zelfs meer voor kinderen en tieners). Iedereen is echter een beetje anders wat betreft hun ideale hoeveelheid slaap. Sommigen hebben meer dan 6-10 uur slaap per nacht nodig om zich op hun best te voelen.  Anderen hebben af ​​en toe gewoon een paar uur extra rust nodig als ze zich wat slapjes voelen.

En nog veel meer worstelen met incidentele slaapgerelateerde stoornissen of problemen zoals slaapapneu, angst of nachtelijke pijn die hun algehele kwaliteit van leven verstoort. ”

Geen regelmatig slaappatroon hebben en een gebrek aan goede nachtrust kunnen leiden tot veel gezondheidsproblemen en lichamelijke beperkingen. De persoon die onvoldoende slaapt, is niet productief, humeurig, heeft minder besluitvormingsvaardigheden en is vatbaar voor gewichtstoename. Daarnaast werd wetenschappelijk aangetoond dat slechts één keer per week minder dan 6 uur per nacht slapen kan leiden tot veranderingen in ons immuunsysteem, ontstekingen in het lichaam en onze stressreactie.

Daarom moeten we ons juiste slaappatroon krijgen en Dr. Andrew Weil zegt dat we deze kunnen herstellen en bijna onmiddellijk in slaap kunnen vallen met behulp van een ontspannende ademhalingsoefening. Deze oefeningen zullen ons helpen onze geest te kalmeren en zo het lichaam voor te bereiden op de slaap.

De “4-7-8” ademhalingstechniek voor een goede nachtrust

Dit zijn de stappen:

Stap 1 – Neem een ​​liggende positie in waardoor u diep kunt ademen.

Stap 2 – Leg het puntje van je tong op het dak van de mond achter de voortanden.

Stap 3 – Adem volledig uit.

Stap 4 – Adem in via je neus tot een telling van 4.

Stap 5 – Houd de adem tot het tellen van 7.

Stap 6 – Adem uit via de mond tot een telling van 8.

Stap 7 – Herhaal deze techniek drie keer.

Na verloop van tijd zal deze methode uw krachtige slaaphulpmiddel worden. In het begin voel je je misschien een beetje licht in het hoofd, maar het is erg nuttig. Het werkt door de ademhaling te vertragen, het lichaam te vullen met zuurstof, waardoor het lichaam kan ontspannen en in de slaapstand kan komen.

Deze techniek is een geweldige methode om stress en angst te verzachten. Naast deze methode kunt u andere tips gebruiken die u kunnen helpen bij het inslapen. Hier zijn er een paar:

Handige tips om gemakkelijk in slaap te vallen

Om een ​​gezond slaappatroon te hebben, moet je elke dag, ook in het weekend, op dezelfde tijd naar bed gaan en wakker worden.
Schakel alle digitale apparaten om je heen uit.
Verwijder elke geluidsbron uit uw slaapkamer.
Zet de thermostaat lager omdat mensen beter slapen in koelere omgevingen.
Zorgen zijn de belangrijkste boosdoeners bij gebrek aan slaap, dus je kunt proberen ze op te schrijven voordat je gaat slapen, en je hersenen zullen de boodschap krijgen dat er voor hen gezorgd wordt.

Je moet een goede nachtrust hebben en je lichaam en al je organen de nodige rust geven. Probeer de bovengenoemde tips, want u verdient een betere gezondheid en een productievere werkdag.

Bronnen:

powerofpositivity.com

medicalnewstoday.com

telegraph.co.uk

Previous Zelfgemaakte desinfecterende oppervlaktedoekjes maken
Next Antivirale voordelen van vlierbessen

You might also like

Natuurlijk genezen

8 manieren om op natuurlijke wijze ontstekingen te verminderen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Wat krijg je als je bieten, wortelen en appels mengt? Een glas sap dat vele ziekten vernietigt!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Hoe gebruik je peterselie en citroen om je nieren te ontgiften

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Mijn oprecht gemeende excuses, dat ik u op deze brute wijze moet lastig vallen, het zijn barre tijden.

Waar de reguliere media zich gesteund weet door subsidies en advertentie inkomsten op hun websites en de wind in de zeilen heeft op de Big Tech social media en daardoor maximaal bereik, Hebben wij die mogelijkheden niet, maar alle kosten die het met zich meebrengt en zelfs meer hebben wij wel! Wij zijn daarvoor volkomen afhankelijk van de donaties van onze lezers,  wat in tijden van explosief stijgende kosten steeds moeilijker wordt, terwijl dat niet zo hoeft te zijn!

Onze websites krijgen dagelijks meer dan 200.000 bezoeken te verwerken dankzij onze lezers die onze artikelen liken en delen waar ze maar kunnen. Dat zijn miljoenen bezoekjes aan onze websites elke maand weer. Als al die bezoekers eenmalig een euro zouden doneren, waren we voorgoed klaar en konden alle pop ups en verwijzingen naar donaties van de sites af.

Helaas doneert minder dan 1% van deze bezoekers en daarom zijn zaken als deze pop up helaas noodzakelijk om dit onder uw aandacht te brengen. Alle beetjes helpen, we zijn dankbaar voor iedere eurocent en we kunnen op alle voorkomende manieren donaties accepteren om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Dus als u het enigszins kan missen:

Steun ons dan in de strijd tegen
censuur en cover-ups!

KLIK HIER OM TE DONEREN

 

Sluit Venster