Dit gebeurt er met je longen, hersenen, nieren, tanden en stemming gebeurt als je light frisdrank drinkt

Dit gebeurt er met je longen, hersenen, nieren, tanden en stemming gebeurt als je light frisdrank drinkt

Luister naar dit artikel

Veel mensen consumeren gewoonlijk light frisdrank, omdat ze geloven dat het hen helpt af te vallen en dat het een veel veiligere optie is dan andere frisdranken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Toch zijn we hier om u te informeren dat het helaas schadelijk is voor uw gezondheid. Volgens een Purdue-onderzoeker moeten ambtenaren van de volksgezondheid mensen waarschuwen geen light frisdrank te consumeren, net zoals ze gewone, met suiker gezoete frisdrank vermijden.

Susan E. Swithers, Ph.D., een professor in psychologische wetenschappen en een gedragsneurowetenschapper bij Purdue, stelt dat we de inname van alle zoetstoffen, inclusief zoetstoffen zonder calorieën, moeten beperken.

Ze bekeek recente studies die de effecten van light frisdrank onderzochten en ontdekte dat 30 procent van de Amerikaanse volwassenen en 15 procent van de Amerikaanse kinderen kunstmatige zoetstoffen consumeren, zoals aspartaam, sucralose en sacharine.

Ze zegt:

“Er is veel druk vanuit de volksgezondheidssector om oplossingen te vinden om de opkomst van obesitas en chronische ziekten tegen te gaan, en er staat veel geld en handel op het spel voor de voedingsindustrie bij het ontwikkelen en promoten van deze producten.

Dranken worden politieke kwesties omdat regeringsleiders en politici regulering en belastingheffing zoeken om hun beschikbaarheid en consumptie te beperken, maar de meeste van deze maatregelen sluiten dieetfrisdranken uit omdat ze als gezond worden beschouwd.

Als het gaat om het nemen van beleidsbeslissingen, is het belangrijker dan ooit dat de wetenschap wordt overwogen en dat het publiek begrijpt wat de wetenschap zegt om hen te helpen de beste gezondheidsbeslissingen te nemen. ”

Blijkbaar verwarren kunstmatige zoetstoffen het natuurlijke vermogen van het lichaam om calorieën te beheren op basis van het proeven van iets zoets, en mensen consumeren overmatig zoet voedsel, wat leidt tot een tweemaal verhoogd risico op het metabool syndroom.

Onderzoek heeft aangetoond dat light frisdrank leidt tot tal van gezondheidsproblemen, waaronder:

Type 2 diabetes & metabool syndroom

Het tijdschrift Diabetes Care publiceerde een studie uit 2009 waaruit bleek dat de consumptie van light frisdrank gerelateerd is aan een 36 procent hoger risico op metabool syndroom en een 67 procent verhoogd risico op diabetes type 2.

Kunstmatige zoetstoffen interfereren met de darm-hersenverbinding, wat leidt tot metabole stoornissen. Een team van experts van het Weizmann Institute of Science in Israël ontdekte dat deze dranken de darmmicroben veranderen door het risico op metabole ziekten te verhogen.

Ze voedden muizen met caloriearme zoetstoffen die in deze dranken voorkomen, zoals sacharine, aspartaam ​​en sucralose, en ze ontwikkelden glucose-intolerantie.

De inname van meer dan 4 blikjes frisdrank per dag hangt samen met een 30 procent hoger risico op depressie, terwijl de consumptie van 4 koppen koffie beschermende effecten biedt en het risico op depressie met 10 procent vermindert.

Deze drankjes verhogen het risico op astma- en COPD-symptomen. Volgens een Australische studie consumeerde 13,3 procent van de ondervraagde deelnemers met astma en 15,6 procent van degenen met COPD dagelijks meer dan 2 koppen frisdrank.

Experts van Harvard onderzochten mensen die meer dan 20 jaar frisdrank consumeerden en toonden aan dat langdurig frisdrankdieet leidt tot een 30 procent grotere vermindering van de nierfunctie.

Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Miami en Columbia University bij meer dan 2.000 volwassenen gedurende 10 jaar en ontdekte dat degenen die deze drankjes consumeerden een hoger risico hadden op hartaanvallen en beroertes, en meer kansen hadden om te sterven als gevolg van hartziekten.

Aspartaam, een veel voorkomende kunstmatige zoetstof in deze dranken, is gevonden om het antioxidantafweersysteem van de hersenen te beschadigen, dus de inname op lange termijn veroorzaakt een onbalans in de antioxidant / pro-oxidant-status in de hersenen, meestal via het mechanisme dat het glutathion-afhankelijke systeem.

Studies hebben ook aangetoond dat deze zoetstof gerelateerd is aan:

suikerziekte
Hersentumors
Migraine en hoofdpijn
Vermoeidheid
lymfoom
Depressie
Chemische gevoeligheden
Ziekte van Alzheimer
Artritis
Gewichtstoename
Angst
Chronisch vermoeidheidssyndroom
Gehoorverlies
Epilepsie
ADHD
Parkinson
fibromyalgie
Korte-termijngeheugenverlies
Multiple sclerose
Aangeboren afwijkingen

Vanwege dit alles moet je voorzichtig zijn met de consumptie van light frisdranken, omdat ze verre van een gezonder alternatief zijn voor gewone, met suiker gezoete frisdrank. Ze leiden zelfs tot gewichtsverlies en veroorzaken verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, metabole schade en obesitas.

Als u van frisdrank houdt, raden wij u aan een veel gezondere optie te kiezen: kombucha!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Last van wespen? Zo kom je ervan af
Next Wetenschappers ontdekken middeleeuws huismiddel dat Superbugs en infecties doodt

You might also like

Algemeen

Dit is de smerigste ruimte in je huis (en het is niet de wc)

Luister naar dit artikel Je huis is een broeinest van bacteriën. Het is maar goed dat je ze niet kunt zien. Want ook al maak je nog zo goed schoon,

Algemeen

De beste redenen om geen Covid-injectie te nemen

Luister naar dit artikel Christian Elliot, die zichzelf omschreef als ‘natuurlijke gezondheidsnerd’, heeft een uitstekend artikel geschreven dat meerdere redenen behandelt waarom hij persoonlijk niet (en bij uitbreiding zou de

Algemeen

Deze zonnebrillen zijn gemaakt van plastic uit de oceaan. En nog mooi ook

Luister naar dit artikel Een stel Amerikanen is van plan om plastic, dat ooit in zee gedumpt werd, weer op te vissen en om te bouwen tot classy zonnebrillen. De