Eet granaatappels en veroudering stopt
juli 13, 2016 6894 Views

Eet granaatappels en veroudering stopt

Blijf jong met granaatappels.

Luister naar dit artikel

We weten al een paar jaar dat het eten van granaatappel zaden en het drinken van granaatappelsap gezond is.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Granaatappel bevat veel van de antioxidant vitamine C, polyfenol verbindingen, catechinen en anthocyanen.

Die kwaliteiten alleen maken het een krachtpatser fruit om regelmatig in je dieet op te nemen zodat het de vrije radikalen kan bevechten die het DNA beschadigen.

Maar granaatappel is meer dan een krachtige ziektevechter, het bevat ook een anti verouderingsstof voor zowel mannen als vrouwen.

De robijnrode koningin van het fruit bevat een anti verouderingsgeheim

Granaatappels zijn een geweldig, en zelfs mystiek, fruit.

Ze groeiden in de Bijbelse hof van Eden toen Adam en Eva de bewoners waren.

Er werd gedacht dat de “gekroonde vrucht” naar Mozes werd gebracht als een vruchtbaarheidssymbool van het Beloofde Land.

Er wordt beweerd dat ze zelfs hetzelfde aantal zaden bevatten – 613 – zoals de geboden in de Hebreeuwse Thora.

De oude mystiek en religie daar gelaten, hebben hedendaagse wetenschappers geleerd door tal van studies wat oude artsen reeds lang wisten over de granaatappel.

Ze zijn een krachtig medicijn dat veroudering tegengaat.

Granaatappel zaden (arils) worden al eeuwenlang gebruikt in de natuurlijke geneeskunde voor buikpijn, aambeien, conjunctivitis, artrose, en om een lagere bloeddruk te behandelen, het stimuleren van het immuunsysteem en om virussen en bacteriën af te weren; evenals het helpen tegen diabetes, het verminderen van ontstekingen en slechte cholesterol waardoor het risico op hart-en vaatziekten afneemt.

Maar toch, het was pas in de talrijke studies van de afgelopen tien jaar, dat alle geweldige voordelen van de voedingsstof verbindingen van de granaatappel werden geopenbaard voor diabetes, je hart, de preventie en behandeling van kanker, en nog veel meer.

Granaatappels bevatten ook een stof die zeer nuttig is bij de behandeling van 2 zaken die vaak geassocieerd worden met veroudering bij oudere mannen en vrouwen.

Het eerste is prostaatkanker bij mannen en het andere atrofische vaginitis bij vrouwen.

Granaatappels bevatten een zwakke, fyto-oestrogeen , een bepaald type oestrogeen genaamd oestron, een van de 3 soorten oestrogeen dat je lichaam natuurlijk produceert (oestriol, oestron, oestradiol). Hier is wat dit fyto-oestrogeen voor mannen en vrouwen in het bijzonder kan doen:

Voor mannen:

Het natuurlijke fyto-oestrogeen en punicide zuur in granaatappels helpt mannen met prostaatkanker door de verspreiding ervan te helpen voorkomen, aldus een studie van de Harvard Medical School.

De studie toonde aan dat het punicide zuur in granaatappels de groei stopte van de prostaat tumorcellen.

Iets verder terug in 2005, toonde een Israëlische studie aan dat polyfenolen in granaatappels een gezonde groei helpen bevorderen van de prostaat cel.

Granaatappel verbindingen lijken ook de PSA (prostaat specifiek antigen) niveaus te helpen stabiliseren, drangincontinentie te verlagen , de penis doorbloeding te verbeteren en erectiele mogelijkheden, waardoor het seksuele welzijn wordt bevorderd.

Voor vrouwen:

Vanwege de fyto-oestrogenen in granaatappels, kan de olie de perfecte oplossing bieden voor de behandeling van de ongemakkelijke en vaak slopende, toestand van ‘atrofische vaginitis’ die vaak postmenopauzale vrouwen treft.

Bepaalde vrouwenproducten zijn onlangs begonnen met het gebruik van deze natuurlijke oestrogene eigenschap in granaatappels door het ontwikkelen van vaginale moisturizers die granaatappel olie bevatten.

De natuurlijke anti ontstekings verbindingen van granaatappel helpen zowel de interne als externe ontsteking uit te schakelen en droogheid van weefsels die optreedt met deze aandoening.

Deze producten worden ingebracht in het vagina kanaal.

De fyto oestrogene eigenschappen van granaatappel olie versterken ook de vaginale weefsels, verhogen de elasticiteit en doen de “brosheid” afnemen.

Dit is het gemak waarmee het vagina weefsel scheurt en / of bloedt tijdens de geslachtsgemeenschap.

Granaatappel oraal innemen in capsules is ook aangewezen bij peri / post-menopauzale opvliegers, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten en om de verminderde libido te verbeteren.

Twee andere aandoeningen die ook vaak een bron van zorg zijn bij zowel oudere mannen en vrouwen worden ook verholpen door granaatappel verbindingen.

Verjonging van de huid

De actieve verbindingen in granaatappels, aangehaald in het onderzoek in het Journal of Ethnopharmacology, bleken “keratinocyten”, hoorncellen te stimuleren, die aanwezig zijn in jonge, gezonde huid.

Ze helpen de productie te stimuleren van collageen en elastine in de huid.

Een andere verbinding, punicide zuur of punicalagin, is een Omega-5 vetzuur dat helpt je huid vast te houden aan collageen, huid te hydrateren en vochtverlies voorkomen, waardoor je huid een vollere, meer jeugdige uitstraling krijgt.

Het creëert een verjongend effect op de elasticiteit, textuur, toon, verzachting van rimpels, en een afname van de roodheid en donkere ouderdomsvlekken.

Uit onderzoek werd ook ontdekt dat de olie de groei van huidtumoren helpt verminderen.

Botdichtheid:

Granaatappels bevatten ook grote hoeveelheden vitamine K, fosfor, magnesium, calcium en mangaan die helpen de productie stimuleren van nieuwe botcellen.

Ze handhaven botdichtheid en sterkte, een belangrijke zorg bij het ouder worden.

Bovendien helpen granaatappel verbindingen, vanwege de collageen stimulerende eigenschappen, de sterkte van het ondersteunende kraakbeen en ligamenten te handhaven.

Of je nu granaatappel zaden eet, het sap drinkt, het inneemt in een supplement vorm, of gebruik maakt van de verschillende huid of vrouwen producten met granaatappel olie, je krijgt de anti verouderings voordelen van dit merkwaardige fruit.

Inderdaad, het is niet het goedkoopste fruit om te kopen, maar een kop van de granaatappel zaden elke week heeft zo’n goede voordelen voor oudere mannen en vrouwen, dat ze het extra geld meer dan waard zijn.

Zwitserse wetenschappers van de van de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL)
hebben nu ontdekt dat een bepaalde molecule, afgeleid van de vrucht, mogelijk een antiverouderingsfunctie heeft.
Het effect bij dieren was verwonderlijk.
De studie verscheen in Nature Medicine.

Granaatappel, de nieuwe superfood !!!

Bron: foodtrients.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoek: Fruit en groente maakt gelukkig en daarna gezond
Next Slimme meters niet duurzaam, gezond of goedkoop

You might also like

Natuurlijk genezen

9 planten en kruiden die longschade herstellen, infecties bestrijden en de gezondheid van de longen bevorderen

Luister naar dit artikel Wanneer je hoest, verkoudheid of een verstopte neus hebt, grijp dan niet eerst naar commerciële medicijnen nog voordat je het probleem op een natuurlijke manier probeert

Natuurlijk genezen

Deze fatale voedingsfouten kunnen ervoor zorgen dat je meer dan 9 kg troep in je lichaam opstapelt. Zo kun je je dikke darm redden!

Luister naar dit artikel Veel mensen hebben last van darmklachten, het is immers ook zeer vervelend als je hier last van hebt. In sommige gevallen heb je zo’n erge buikkrampen

Natuurlijk genezen

Voedingstips bij wagenziekte

Luister naar dit artikel Wist je dat wagenziekte, net zoals zee- of luchtziekte een vorm is van bewegingsziekte? Wist je ook dat niet enkel aanpassingen in de rijstijl dit onaangenaam