Geef uw dieet pit met de gezondheidsvoordelen van paprika

Geef uw dieet pit met de gezondheidsvoordelen van paprika

Luister naar dit artikel

Paprika kan een geweldige aanvulling zijn op een aantal gerechten, van salades tot braadstukken. Maar studies hebben uitgewezen dat deze populaire specerij op basis van peper meer dan alleen warmte aan voedsel toevoegt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In een van haar meest recente online gepubliceerde artikelen deelde Elizabeth Streit, een geregistreerde diëtist-voedingsdeskundige uit Minnesota, enkele door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van paprika.

Gezondheidsvoordelen van paprika, volgens de wetenschap

Paprika is verkrijgbaar in een reeks kleuren, geuren en kruidigheid, maar dit heeft geen invloed op de gezondheidsvoordelen ervan. Hier zijn acht van de meest populaire voordelen, volgens Streit:

Bevat essentiële voedingsstoffen

Paprikapoeder wordt gemaakt van gemalen paprika. Deze paprika’s kunnen qua warmtefactor verschillen, maar hun voedingsprofiel blijft min of meer hetzelfde. Om deze reden bevat paprika een ongelooflijk scala aan voedingsstoffen en antioxidanten.

In het bijzonder is paprika rijk aan vitamine A en E. Beide micronutriënten fungeren als antioxidanten om cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen en oxidatieve stress. Paprika is ook rijk aan ijzer, een essentieel mineraal voor de productie van rode bloedcellen.

Andere voedingsstoffen die in deze rijke en scherpe specerij worden aangetroffen, zijn onder meer vezels voor de gezondheid van de darmen en vitamine B6 voor de gezondheid van de hersenen. Paprika heeft ook plantaardige antioxidanten, carotenoïden genaamd, die verbindingen bevatten zoals bètacaroteen, capsanthine, zeaxanthine en luteïne.

Behoudt een goed gezichtsvermogen

Vitamine A is een belangrijke micronutriënt voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen. Bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine helpen daarentegen het risico op oogaandoeningen, waaronder cataracten en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, te verminderen.

Bestrijdt ontstekingen

Pittigere paprika bevat capsaïcine, een verbinding die voorkomt in hete chilipepers zoals habanero en jalapeno. Wetenschappers ontdekten dat capsaïcine zich kan binden aan receptoren die pijn en ontsteking verminderen.

Om deze reden kan paprika een veelbelovende holistische behandeling zijn voor artritis, een chronische aandoening die ontsteking van de gewrichten en bindweefsel veroorzaakt. Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat actuele crèmes die capsaïcine bevatten, artritische pijn kunnen verlichten.

Verlaagt cholesterol

Wetenschappers hebben een andere carotenoïde in paprika geïdentificeerd die kan helpen bij het verminderen van slechte cholesterol in de bloedbaan. De carotenoïde, capsanthine genaamd, kan ook de hoeveelheid goede cholesterol in het bloed verhogen. Dit cholesterol is in verband gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen.

Beschermt tegen kanker

Recente studies suggereren dat de gunstige plantaardige stoffen in paprika, waaronder bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine, ook krachtig kunnen zijn tegen kanker.

In het bijzonder is gevonden dat deze verbindingen de verspreiding van kankercellen remmen en voorkomen dat ze zich in tumoren verzamelen.

Reguleert de bloedsuikerspiegel

Sommige onderzoeken naar diabetesmanagement hebben aangetoond dat het nemen van capsaïcinesupplementen of het eten van capsaïcine-bevattende paprika’s, zoals die worden gebruikt om paprikapoeder te maken, kan beschermen tegen plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Verhoogt de bloedcirculatie

IJzer en vitamine E zijn slechts enkele van de belangrijkste micronutriënten voor een goede bloedcirculatie en een optimale gezondheid van het hart. IJzer helpt bij het maken van rode bloedcellen die nodig zijn om zuurstof van de longen naar de weefsels te transporteren.

Vitamine E, aan de andere kant, helpt bij het reguleren van de bloeddruk en voorkomt dat het bloed in bloedvaten stolt.

Vult de meeste voedingsmiddelen aan

Mensen die niet gewend zijn aan sterkere, aardse kruiden, kunnen zich geïntimideerd voelen om het ineens aan voedsel toe te voegen, maar maak je geen zorgen. Paprika, hoewel scherp, is mild genoeg om niet een heel gerecht of recept te kapen.

In feite voegen veel mensen paprika toe aan soepen, salades, braadstukken en rijstgerechten om een ​​vleugje rokerigheid of een pittiger kick toe te voegen. Sommige recepten vragen ook om paprika als smaakmaker voor vlees en vis.

Paprika is misschien niet aantrekkelijk voor de mildere smaakpapillen die er zijn. Maar zoals de meeste plantaardige voedingsmiddelen, biedt het tal van gezondheidsvoordelen. Mis ze niet en voeg deze rijke en scherpe specerij toe aan gerechten of verwerk het in recepten.

Bronnen:

EcoWatch.com

ArthritisHealth.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Nootachtig en voedzaam: welk type noten is het beste voor uw darmgezondheid?
Next Cannabisgebruik leidt tot minder, minder pijnlijke migraine

You might also like

Natuurlijk genezen

Dat granaatappel zo gezond was wist ik niet. Gelukkig nu wel. GEWELDIG!

Luister naar dit artikel Granaatappels – de rode vrucht die veel sappen en beauty producten  heeft geïnspireerd. Ze zijn leuk om te eten met hun zoete en zurige smaak. Ze

Natuurlijk genezen

Hoe kanker uit te hongeren door het verwijderen van slechts een ding uit je dieet

Luister naar dit artikel Het aantal gevallen van kanker is stijgende, en er zijn veel factoren die kanker veroorzaken, die variëren van onze omgeving tot onze emoties. Maar eten is

Natuurlijk genezen

Kurkuma herstelt beschadigde leverweefsels, bevordert de algehele gezondheid van de lever.

Luister naar dit artikel Kurkuma, geeft curries hun rokerige, scherpe smaak en prachtige gele tint. Maar deze wortel is veel meer dan alleen maar smakelijk, het is een van de