*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Nootachtig en voedzaam: welk type noten is het beste voor uw darmgezondheid?

Nootachtig en voedzaam: welk type noten is het beste voor uw darmgezondheid?

Noten zijn heerlijke superfoods en populaire snacks zonder schuldgevoel. Ze zijn ook rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Volgens een dierstudie bevordert het consumeren van noten, met name walnoten, de darmgezondheid.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients en werd uitgevoerd door wetenschappers van Texas A&M University en de University of Connecticut Health.

Er zijn veel verschillende soorten noten, en ze bieden allemaal verschillende gezondheidsvoordelen. Voor hun studie keken de onderzoekers naar de mogelijke beschermende effecten van walnoten tegen inflammatoire darmziekten (IBD).

IBD is een term die vaak wordt gebruikt om twee aandoeningen te beschrijven, namelijk de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Beide zijn langdurige aandoeningen waarbij sprake is van een ontsteking van de darm.

De ziekte van Crohn kan elk deel van het spijsverteringsstelsel aantasten, van de mond tot de anus. Aan de andere kant veroorzaakt colitis ulcerosa alleen zweren in de dikke darm of dikke darm.

Hoewel iedereen IBD kan ontwikkelen, wordt het vaak gediagnosticeerd bij patiënten van 15 tot 40 jaar.

IBD-symptomen kunnen zijn:

Extreme vermoeidheid
Pijn, krampen of zwelling in de maag
Terugkerende of bloederige diarree
Gewichtsverlies
Niet iedereen met IBD ervaart deze symptomen. Anderen kunnen ook symptomen ervaren zoals bloedarmoede, braken en koorts.

Minder vaak voorkomende symptomen van IBD kunnen zijn:

Artritis
Erythema nodosum, of pijnlijke rode huidbultjes
Geelzucht of primaire scleroserende cholangitis
Uveïtis of pijnlijke rode ogen
IBD kan komen en gaan, wat betekent dat u tijdens een opflakkering ernstige symptomen kunt ervaren. Maar het goede nieuws is dat IBD ook in remissie kan gaan.

Inflammatoire darmaandoening en consumptie van walnoten

Voor de studie keken de onderzoekers naar de mogelijke gezondheidsvoordelen van walnootsuppletie bij muizen met colitis ulcerosa. Walnoten maakten 14 procent uit van het dagelijkse dieet van de muizen – het equivalent van 20 tot 25 walnoten in een menselijk dieet.

De onderzoekers ontdekten dat na twee weken de mate van ulceratie of letsel significant was verminderd in de dikke darm van muizen die walnoten aten. Het verbruik van noten was ook gekoppeld aan de versnelling van het reparatieproces. Deze bevindingen suggereren dat het regelmatig consumeren van walnoten IBD’s zoals colitis ulcerosa kan helpen voorkomen.

Dr.Daniel Rosenberg, een professor in de geneeskunde, en Dr.Masako Nakanishi, een assistent-professor aan het Centrum voor Moleculaire Oncologie aan UConn Health, merkten op dat de beschermende voordelen van walnoten te wijten kunnen zijn aan hoe ze worden gemetaboliseerd en hoe ze de microben beïnvloeden. leven in de darmen.

De onderzoekers voegden eraan toe dat verdere studies kunnen helpen identificeren welke actieve verbindingen in walnoten achter hun beschermende voordelen zitten.

Waarom walnoten goed voor je zijn

Walnoten hebben de meest gunstige combinatie van omega-3 tot omega-6-vetzuren in een verhouding van 1: 4,2. Bovendien zijn walnoten rijk aan voedingsstoffen en fytochemicaliën die kunnen helpen bij het bestrijden van chronische aandoeningen zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen.

Walnoten zitten ook vol met voedingsvezels die de darmgezondheid kunnen bevorderen bij patiënten met de diagnose IBD. Andere essentiële voedingsstoffen die in walnoten worden aangetroffen, zijn onder meer koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en vitamine B6.

Walnoten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten en bevatten veel vetten en calorieën, maar de voedingsstoffen en vetten die ze bevatten, zijn goed voor het hart.

In plaats van te snacken op zoute aardappelchips, knabbel je beter op een handvol walnoten. Ze zijn rijk aan voedingsvezels, gezonde vetten en eiwitten die een goede darmgezondheid bevorderen en je langer een vol gevoel kunnen geven.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous COVID-19 Strike Teams sluiten boerderijen - Voedseloorlogen worden verhit
Next Geef uw dieet pit met de gezondheidsvoordelen van paprika

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Artsen zullen u dit NOOIT vertellen: Hier is u hoe uw schildklier te GENEZEN met slechts twee ingrediënten!

De schildklier, het is de grootste klier in de nek. Het ligt in de voorste (voorzijde) nek onder de huid en spierlagen. De schildklier heeft de vorm van een vlinder,

Natuurlijk genezen

Laat je immuunsysteem volledig herstellen door 3 dagen te vasten: ONGELOOFLIJK!

Je kunt je gehele immuunsysteem verjongen door drie dagen te vasten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Door te vasten wordt het lichaam gestimuleerd om nieuwe witte bloedcellen aan te maken.

Natuurlijk genezen

9 goede redenen waarom je vaker bier zou moeten drinken. Nummer 4 is erg belangrijk

We weten allemaal dat bier een alcoholische versnapering is die vaak wordt gedronken in een gezellige sfeer, met name in de meeste Europese landen. Het bevat meer eiwitten en vitamine