Nootachtig en voedzaam: welk type noten is het beste voor uw darmgezondheid?

Nootachtig en voedzaam: welk type noten is het beste voor uw darmgezondheid?

Luister naar dit artikel

Noten zijn heerlijke superfoods en populaire snacks zonder schuldgevoel. Ze zijn ook rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Volgens een dierstudie bevordert het consumeren van noten, met name walnoten, de darmgezondheid.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients en werd uitgevoerd door wetenschappers van Texas A&M University en de University of Connecticut Health.

Er zijn veel verschillende soorten noten, en ze bieden allemaal verschillende gezondheidsvoordelen. Voor hun studie keken de onderzoekers naar de mogelijke beschermende effecten van walnoten tegen inflammatoire darmziekten (IBD).

IBD is een term die vaak wordt gebruikt om twee aandoeningen te beschrijven, namelijk de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Beide zijn langdurige aandoeningen waarbij sprake is van een ontsteking van de darm.

De ziekte van Crohn kan elk deel van het spijsverteringsstelsel aantasten, van de mond tot de anus. Aan de andere kant veroorzaakt colitis ulcerosa alleen zweren in de dikke darm of dikke darm.

Hoewel iedereen IBD kan ontwikkelen, wordt het vaak gediagnosticeerd bij patiënten van 15 tot 40 jaar.

IBD-symptomen kunnen zijn:

Extreme vermoeidheid
Pijn, krampen of zwelling in de maag
Terugkerende of bloederige diarree
Gewichtsverlies
Niet iedereen met IBD ervaart deze symptomen. Anderen kunnen ook symptomen ervaren zoals bloedarmoede, braken en koorts.

Minder vaak voorkomende symptomen van IBD kunnen zijn:

Artritis
Erythema nodosum, of pijnlijke rode huidbultjes
Geelzucht of primaire scleroserende cholangitis
Uveïtis of pijnlijke rode ogen
IBD kan komen en gaan, wat betekent dat u tijdens een opflakkering ernstige symptomen kunt ervaren. Maar het goede nieuws is dat IBD ook in remissie kan gaan.

Inflammatoire darmaandoening en consumptie van walnoten

Voor de studie keken de onderzoekers naar de mogelijke gezondheidsvoordelen van walnootsuppletie bij muizen met colitis ulcerosa. Walnoten maakten 14 procent uit van het dagelijkse dieet van de muizen – het equivalent van 20 tot 25 walnoten in een menselijk dieet.

De onderzoekers ontdekten dat na twee weken de mate van ulceratie of letsel significant was verminderd in de dikke darm van muizen die walnoten aten. Het verbruik van noten was ook gekoppeld aan de versnelling van het reparatieproces. Deze bevindingen suggereren dat het regelmatig consumeren van walnoten IBD’s zoals colitis ulcerosa kan helpen voorkomen.

Dr.Daniel Rosenberg, een professor in de geneeskunde, en Dr.Masako Nakanishi, een assistent-professor aan het Centrum voor Moleculaire Oncologie aan UConn Health, merkten op dat de beschermende voordelen van walnoten te wijten kunnen zijn aan hoe ze worden gemetaboliseerd en hoe ze de microben beïnvloeden. leven in de darmen.

De onderzoekers voegden eraan toe dat verdere studies kunnen helpen identificeren welke actieve verbindingen in walnoten achter hun beschermende voordelen zitten.

Waarom walnoten goed voor je zijn

Walnoten hebben de meest gunstige combinatie van omega-3 tot omega-6-vetzuren in een verhouding van 1: 4,2. Bovendien zijn walnoten rijk aan voedingsstoffen en fytochemicaliën die kunnen helpen bij het bestrijden van chronische aandoeningen zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen.

Walnoten zitten ook vol met voedingsvezels die de darmgezondheid kunnen bevorderen bij patiënten met de diagnose IBD. Andere essentiële voedingsstoffen die in walnoten worden aangetroffen, zijn onder meer koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en vitamine B6.

Walnoten zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten en bevatten veel vetten en calorieën, maar de voedingsstoffen en vetten die ze bevatten, zijn goed voor het hart.

In plaats van te snacken op zoute aardappelchips, knabbel je beter op een handvol walnoten. Ze zijn rijk aan voedingsvezels, gezonde vetten en eiwitten die een goede darmgezondheid bevorderen en je langer een vol gevoel kunnen geven.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous COVID-19 Strike Teams sluiten boerderijen - Voedseloorlogen worden verhit
Next Geef uw dieet pit met de gezondheidsvoordelen van paprika

You might also like

Natuurlijk genezen

Verwijder al je rimpels met dit simpele ingrediënt!

Luister naar dit artikel Tijd is onze enigste tegenstander die we niet kunnen vermijden. Het maakt niet uit wat je status of leeftijd is, niemand kan tijd kopen of terug

Natuurlijk genezen

Dansen kan de tekenen van veroudering in de hersenen omkeren

Luister naar dit artikel Leeftijd is slechts een getal, zeggen ze, maar ons lichaam is ongetwijfeld onderworpen aan het normale proces van veroudering. Dus, samen met de rest van het

Natuurlijk genezen

Vaak last van vermoeidheid? Probeer DIT drankje eens!

Luister naar dit artikel We hebben het allemaal druk druk druk en vaak weinig tijd over om te ontspannen. Als je iets tegen de vermoeidheid wil doen, is het zeer