*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gemummificeerd eten !

Gemummificeerd eten !

dr-snuggles nieuwDe laatste loodjes van 2016  zijn aangebroken, op de valreep zijn er nog enkele sterren gedoofd. Politiek gezien is het vrij rustig, maar ja kerstreces. Peilers maken wel overuren, de bekende discussies barsten weer los, vuurwerk ? Wel of niet centraal ? Vuurwerkverbod ? Traditie gilt er een ! Afblijven gilt de ander ! Laten we het zo zeggen, 1 x per jaar de pyromaan en bomspecialist zijn is toch de bom ?

We kunnen ons beter wat drukker maken over de snel veranderende maatschappij, de maatschappij van egoïsme en hebzucht. Consuminderen zou het moeten zijn maar reken maar dat er ook in 2017 wederom de voedselschandalen het nieuws beheersen. Gouden windeieren, loden leeuwen. Antireclame is ook reclame ! Suiker aan eten toegevoegd, deze keer de groenten ! Je moet dus niet de groenten van HAK hebben. Bonen ? Daar zit voldoende suiker in ! Suiker, Zout, het blijven middelen om smaak te maken en om te conserveren. Vetten ? Ook conserveermiddel, waarom Mayonaise in de koelkast moet ? Geen enkele reden toe, de olie die er in verwerkt is bedraagt 80%. Ik heb ook nooit gehoord van bedorven Diesel ( gasolie). Om iets houdbaar te maken zijn technieken nodig, koelen, verhitten en stoffen toevoegen die inert zijn ! Suiker, zout, olie en gassen toevoegen om producten te kunnen bewaren, dat hierbij ook de smaak verandert is niet te voorkomen, vaak kan men bij “zelfbouw” producten de toevoegingen er makkelijk uithalen. Zout ? Denk aan zoute bonen, is spoelen de remedie.

Doch conserveren is oud, nog ouder dan de koelkast, bewaren voor slechte tijden is noodzakelijk want de mens houdt geen winterslaap. Nu echter wordt voedsel zo bewerkt dat het wel heel lang houdbaar is. toevoegen van stofjes, nieuwerwets en ouderwets. Overdreven hygiene, de HT dtg en de verpakkingen zorgen ervoor dat de mens er juist ziek door wordt. Weerstand neemt af en ook de voedingswaarde ( en smaak)  van producten.

Moderne tijd, moderne middelen. We nemen dan maar een vitamine preparaat, of een lekker glas jus d’orange, zo gezond ! Mis, overdaad schaadt weten we inmiddels en de toegevoegde suikers versterken het effect nogmaals. Schadelijk voor de nieren, teveel suiker, teveel zout ! Maar zout is echt zo slecht nog niet, mineralen zijn namelijk ook zouten ! Zout is Magnesium-oxide, kalium-chloride en dan het broertje wat et meeste voorkomt , de natrium-chloride. Dit is de variant die zo schadelijk is. maar het verschil tussen keukenzout en zeezout dan ? De samenstelling van zeezout bevat meer zouten en mineralen, keukenzout is alleen maar natrium chloride aangevuld al dan niet met Jood ( JOZO ) wat de schildklier weer nodig heeft. Een onjuist functionerende schildklier zorgt voor gewichtstoename, diabetes 2  en verstoringen in verterings-hormonen. Maar overdaad schaadt ! Zout op een eitje, zout in brood, zout bij het koken van aardappelen en groenten, schadelijk ? Natuurlijk niet, maar de snacks in grootverpakkingen die een maaltijd vervangen zorgen voor een aanslag op de nieren, en zonder nieren geen afvalverwerking ! Dus beter 2 boterhammen met jam dan 1 zak chips naturel.

Zout, nuttig goedje mits juist ingezet. Oude egyptenaren gebruikten zout om te dehydreren. Na de dood, haalden ze bederfelijke organen uit het lichaam, de werden met kruiden en water gemengd en de pot in. Het lichaam werd bedolven onder zout voor een week of 6, daarna ontdaan van het zout en in een sarcofaag gelegd. Duizenden jaren later bestaan deze mummies nog steeds. Ook in de nabije oudheid werd pekelen toegepast om voedsel langer te bewaren. Schepen, zij namen gedroogd vlees mee, gedroogde groenten op de lange reizen. Het resultaat ? Vitaminegebrek, want fruit kon men nog niet conserveren. Dat werd in bestemmingsplaatsen aangevuld. Scheurbuik werd dat genoemd, gebrek aan ascorbinezuur ( vitamine C ) Sinaasappels in de jaren 1745 ? Exoten en bloed duur. Het Nederlandse fruit, bessen, appel en peren waren gangbaarder, veelal gewonnen in de herfst, omgezet in wijn en destillaat. (rum/jenever/bier). Water in de groenten zorgde voor bederf, dus het water eruit en men kon het bewaren. Datzelfde gold voor roken en vlees, eerst pekelen dan roken. Lekkere smaak en voedingsstoffen bleven bewaard ( Vis, stokvis ( gedroogde kabeljauw)).

Zout ook een geneesmiddel ! De beste oplossing (letterlijk) tegen ontstekingen op de huid, eczeem en open wonden. Spoelen met zout water in een concentratie van 100 gr/ litr. Er gaan nogal wat mensen naar kuuroorden toe, waarvan de bekendste de “dode zee” is. Mineraalbaden in Spa. Het werkzame bestanddeel ? Zout. Ook vroeger had men baadt bij zoutbaden en zelfs bij puur zout. Gewonnen in zoutmijnen, gewonnen uit zoutpannen nabij de zee. Zout als ontsmettingsmiddel ! Veroordeelden die met de zweep kregen, en wel tot bloedens toe, de kapitein die een bemanningslid kielhaalde. Ze gebruikten zout om de gestrafte in leven te houden. Een handje zout op de gegeselde rug ! Laten we het zo zeggen het ouderwetse Jodium (met prik).

En dan nu de verrassing ! Zout is er in overvloed, belangrijk is te weten welk zout er in producten zit. Dus als U de verpakking leest van, laten we zeggen, een bouillonblokje ( 7gr/0,5 litr ) bedoeld men ALLE zouten niet alleen natrium zout. Dus koken in bouillon is veel gezonder dan koken in keukenzout. Bijkomend voordeel ? Een vetlaagje op het product en licht verteerbaar ( koolsoorten en gassige groenten). Als de groenten worden afgegoten blijft er slecht 0,2 gr zout/ltr over, een behoorlijke reductie met gezondheidswinst. Natuurlijk is afwisselen beter, conserven en vers. Snacken ? Natuurlijk, eet wat je lekker vind en overdrijf niet. Maar probeer zeker nieuwe groenten, die liggen niet in de supermarkt, maar wel op de markt bij de groenteman, of in de detailhandel, de groentewinkel. Koolraap, selderijstengel, lamsoor, bruine bonen,erwten, en nog veel meer gewassen. Eet smakelijk, laat de zakjes en pakjes maar staan. In het belang van de gezondheid eet vers en seizoensgroenten, haal vlees niet in de supermarkt maar bij de slager en zuivel ? Boerderijen genoeg die het echte spul aanbieden. Melk, kaas en boter zoals U dit nog nooit geproefd heeft. Echte smaken zonder tierelantijnen. Doe maar eens gek, smeer roomboter op brood ipv margarine, eet verse groenten ( meer keuze dan de potjes) en koop eens een runderlap, lekker stoven, maar ook langzame garing is heel erg lekker. Neem de tijd voor de maaltijd en probeer eens iets nieuws binnen het budget. Allergieën ? Ze zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Artsen en welvaartsziekten ? Minder bezoekjes. Levensstijl en voeding ? Ja natuurlijk, maar ook dat bewegen, niet alleen met de duimen, maar een stukje lopen langs de marktkraampjes kan al heel inspannend zijn 😉

Dr.Snuggles

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Hoe Cannabis olie te maken in 7 gemakkelijke stappen
Next WAARSCHUWING: Heb jij ooit één van DEZE producten bij de Trekpleister of Kruidvat gekocht? Gooi dit dan ONMIDDELLIJK weg!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Drie natuurlijke remedies voor pijnverlichting, infecties en voor het verbeteren van de gezondheid van het hart

Kruiden en planten zorgen voor krachtige medicijnen en holistische behandelingen voor verschillende aandoeningen, van spierpijn tot bacteriële infecties. Deze natuurlijke remedies veroorzaken ook geen schadelijke bijwerkingen zoals medicijnen en zijn

Natuurlijk genezen

Citroensap met zout kan een migraine hoofdpijn aanval in enkele minuten stoppen!

Migraine of hoofdpijn vinden wij erg lastig. Je weet niet wanneer het begint en wanneer het stopt. Als je vaak last hebt van migraine is het moeilijk om je dagelijkse

Natuurlijk genezen

Natuurlijk probiotisch? Bosbessen- en persimmonpoeders die gunstig zijn voor darmmicrobiota

Op een duurzame manier de groeiende wereldbevolking voeden is geen gemakkelijke taak. Daarom onderzoeken wetenschappers de mogelijkheden om bijproducten van groenten en fruit, zoals schillen of pulp die tijdens de