Goed bezig! Deze man kloont oude groei-sequoia’s en plant ze op veilige plekken (video)

Goed bezig! Deze man kloont oude groei-sequoia’s en plant ze op veilige plekken (video)

Luister naar dit artikel

“In een wereld van meer dan zeven miljard mensen is ieder van ons een druppel in de emmer. Maar met voldoende druppels kunnen we elke emmer vullen. ”- David Suzuki


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is tegenwoordig een van de belangrijkste problemen van de mensheid, omdat het de toekomst van de aarde bedreigt door miljarden levens in gevaar te brengen, de biodiversiteit van onze planeet en talloze soorten, en de gezondheid van de economie.

Het goede nieuws is dat we het kunnen vertragen als we het niet volledig kunnen bestrijden en dat we allemaal actie moeten ondernemen, omdat ons leven ervan afhangt.

David Milarch wil de kustsequoia’s van Californië redden, ‘s werelds oudste en grootste levende bomen, omdat hij gelooft dat de snelgroeiende reuzen onze beste manier zijn om klimaatverandering te bestrijden.

Sequoia sempervirens is de hoogste boom op aarde en bereikt vaak hoogten van meer dan 320 voet de lucht in. De stammen van deze bomen zijn meer dan 27 voet breed en kunnen meer dan 2.000 jaar leven.

Redwoods groeien jaarlijks met een snelheid van 10 voet, en als een gemiddeld lid van deze bomen ongeveer 1000 ton weegt, kunnen ze veel koolstof uit de atmosfeer halen.

Tot de 19e eeuw, waren redwoods verspreid over een bereik van ongeveer 2 miljoen hectare langs de kust van Californië. Maar dankzij de goudkoorts en de houtkap die het tegenwoordig veroorzaakte, blijft slechts 5% van het oorspronkelijke bos over een kuststrook van 450 mijl.

Hun toekomst is onzeker vanwege de klimaatverandering, dus deze boomkweker uit Michigan besloot een helpende hand te bieden.

In 1991 stierf David letterlijk aan nierfalen, voordat hem nieuw leven werd ingeblazen en weer tot leven kwam. Zijn bijna-dood ervaring gaf hem een ​​nieuwe droom om na te streven – om de genetica van de kustsequoia’s te oogsten en hen te helpen bij de migratie.

“Ik voel enorm verdriet dat 95 procent van hen is vermoord en we wisten niet eens wat ze doen om ons vermogen als mens om op deze planeet te leven te verankeren. We hebben ze vermoord.

Dat is het slechte nieuws. Het is mijn taak als ik daar door het bos loop om naar die bomen te schreeuwen, die bomen vast te houden en te zeggen dat ik hier ben om alles in mijn macht op aarde te doen om alle mensen en alle hulp te brengen door dit terug te zetten. Om elke boom terug te hakken die werd omgehakt en gedood. En ik ga het doen. ”

Hij kloont en herplant de bomen op plaatsen waar ze ooit bloeiden, om hun kans op levensduur te vergroten.

De meeste van de grootste sequoia’s zijn al gekapt of verbrand, maar Milarch ontdekte dat veel van dergelijke bomen secundaire stammen hadden die basale spruiten worden genoemd en die uit hetzelfde wortelstelsel groeien. Daarom waren de basale spruiten genetisch identiek en leverden ze levensvatbaar genetisch materiaal.

Milarch voegt hormonen toe om de stekken te verdelen en te vermenigvuldigen, en met de hulp van zijn zoon neemt hij takken van deze waardevolle bomen en plant een gloednieuw bos.

Hij plant de bomen in de kustplaats Port Orford, Oregon, via een programma met de naam “begeleide migratie”, zodat ze klimaat-dicht bij hun oorspronkelijke plek kunnen zijn.

Zijn organisatie Archangel Ancient Tree Archive is nu in negen landen actief en wil bomen en herbebossingsgebieden behouden met wat ze ‘nieuwe oude groei’ noemen.

De groep gelooft dat als de bomen groeien zoals ze plannen, “elk volgroeid sequoiahout maar liefst 250 ton koolstofdioxide uit de lucht kan halen.”

Volgens hun website is hun missie:

Verspreid de belangrijkste oude groeibomen ter wereld voordat ze weg zijn.
Herbebos de aarde met de nakomelingen van deze bomen om de talloze nuttige ecosysteemdiensten te bieden die essentieel zijn voor alle levensvormen om te gedijen. Bomen zijn uitstekend in het opnemen van koolstofdioxide, het vrijgeven van zuurstof en het verschaffen van nuttige aerosolen en medicijnen. Ze zijn in wezen een oplossing voor het broeikaseffect.
Archiveer de genetica van oude bomen in levende bibliotheken over de hele wereld voor de toekomst.
Volgens Moving the Giants neemt deze man “deel aan een wereldwijde inspanning om een ​​van de meest indrukwekkende prestaties van de natuur te gebruiken om een ​​positieve koers voor de mensheid opnieuw uit te stippelen.”

Bekijk de korte film voor meer informatie over het werk van Milarch:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Bomen communiceren in een taal die we kunnen leren, beweert ecoloog
Next Verwijder lever gifstoffen snel door gember en kurkuma te mengen met kokosmelk

You might also like

Algemeen

De curve afvlakken of de vrijheid afvlakken?

Luister naar dit artikel Herinner je je de lockdown die ons werd opgelegd, zogenaamd om de curve af te vlakken? Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen

Algemeen

Goed nieuws voor de longen van de aarde nu de inheemse Amazonegroep een illegale boomkapzaak wint

Luister naar dit artikel Na een langdurig gevecht van twee decennia heeft de Braziliaanse Amaninka-inheemse Amazone-gemeenschap een federale gerechtelijke strijd gewonnen tegen illegale houtkapindustrieën. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Algemeen

Griezelig Wit Materiaal In Zalm Van Alaska

Luister naar dit artikel Dit nieuw uitgebrachte verhaal van ENENews is ongelooflijk verontrustend en de beelden hieronder zijn niet voor tere zielen. Terwijl miljoenen westerligen nog steeds door de gevaren