Groen mediterraan dieet twee keer zo effectief bij het voorkomen van stijfheid van de bloedvaten

Groen mediterraan dieet twee keer zo effectief bij het voorkomen van stijfheid van de bloedvaten

Luister naar dit artikel

Een groenere versie van het mediterrane dieet kan zelfs beter zijn voor de gezondheid van uw bloedvaten dan de oorspronkelijke dieet hype.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers hebben ontdekt dat deze plantaardige versie van het mediterrane dieet twee keer zo effectief is in het bestrijden en verminderen van de gevaren van levensbedreigende stijfheid van de bloedvaten.

Het traditionele mediterrane dieet omvat volle granen, fruit, groenten, zeevruchten, bonen, olijfolie, noten, wat rood vlees en wijn. Ondertussen legt de groene variant van dit dieet de nadruk op een verhoogde inname van noten, vervangt rood vlees door een groene kroosshake en omvat het dagelijks drinken van drie tot vier kopjes groene thee.

Uit een 18 maanden durend onderzoek met 300 deelnemers blijkt dat deze verhoogde inname van polyfenolen, plantaardige micronutriënten, leidde tot een vermindering van 15 procent in de stijfheid van de bloedvaten. Ter vergelijking: het traditionele mediterrane dieet zorgde voor een vermindering van 7,3 procent, terwijl een standaard gezond dieet de stijfheid met slechts 4,8 procent verminderde.

Onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Israël hebben vastgesteld dat proximale aortastijfheid (PAS) een indicator is van vasculaire veroudering en een verhoogd cardiovasculair risico. De studie vergeleek het groene mediterrane dieet met het traditionele mediterrane dieet en een controledieet dat wordt aanbevolen door gezondheidsrichtlijnen.

“Een gezonde levensstijl is een sterke basis voor het verbeteren van de cardiometabolische gezondheid. We hebben uit de resultaten van ons experiment geleerd dat de kwaliteit van het dieet cruciaal is voor het mobiliseren van atherogene vetweefsels, het verlagen van het cardiometabolische risico en het verbeteren van het vetprofiel”, zegt hoofdauteur, professor Iris Shai van de universiteit, in een persbericht. “Polyfenolen in de voeding, die rood vlees vervangen door gelijkwaardige plantaardige eiwitten, zijn veelbelovend voor het verbeteren van verschillende aspecten van de menselijke gezondheid.”

Het groene mediterrane dieet in het onderzoek bestond uit een dagelijkse inname van 28 gram walnoten, drie tot vier kopjes groene thee en één kopje Wolffia globosa (Mankai) plantaardige groene shake gemaakt van kroos gedurende 18 maanden. Mankai, een groene waterplant, is rijk aan biologisch beschikbaar ijzer, vitamine B12, meer dan 200 soorten polyfenolen en eiwitten, waardoor het een uitstekende vleesvervanger is.

Deze studie is de eerste die een significant dieetgeïnduceerd effect op leeftijdsgebonden proximale aortastijfheid aantoont.

“Alleen het handhaven van een gezond dieet wordt in verband gebracht met PAS-regressie. Het groene mediterrane dieet zorgt voor een dramatische vermindering van PAS met 15 procent, die wordt bereikt door eenvoudige en haalbare veranderingen aan te brengen in uw dieet en levensstijl”, voegt co-auteur Dr. Gal Tsaban, een cardioloog van het Soroka Universitair Medisch Centrum, toe. “De resultaten van ons onderzoek benadrukken nogmaals dat niet alle diëten vergelijkbare voordelen bieden en dat het groene mediterrane dieet de vasculaire gezondheid kan bevorderen.”

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het beste voedsel voor het verlagen van de bloeddruk is...

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze had altijd last van donkere kringen onder haar ogen totdat ze DEZE voedingsmiddelen ging gebruiken…

Luister naar dit artikel Soms kan je proberen wat je wilt met de beste make-up, maar blijven de donker kringen helaas zichtbaar. We hebben vaak een ontzettend druk leven waardoor

Natuurlijk genezen

Kokosolie is beter dan welke Tandpasta dan ook…

Luister naar dit artikel Wist u dat kokosnoot zeer krachtig is, die bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het beschadigen van de tanden kan doden? Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Natuurlijk genezen

Dit is het beste kurkuma recept om ontstekingspijn te verzachten

Luister naar dit artikel Iedereen heeft al wel eens het moment meegemaakt, dat we besloten om onze hoofdpijn, rugpijn en andere lichaamsdelen pijn te behandelen met medicatie op basis van