Het beste voedsel voor het verlagen van de bloeddruk is…

Het beste voedsel voor het verlagen van de bloeddruk is…

Luister naar dit artikel

Het is geen geheim dat het voedsel dat u eet uw bloeddruk kan beïnvloeden. Sommige voedingsmiddelen kunnen het op een ongezonde manier verhogen, terwijl andere het tot een veilig niveau kunnen verlagen. Hoewel er nog andere factoren een rol spelen, kan uw dieet zo’n gamechanger zijn, waardoor u geen medicijnen nodig heeft om uw niveaus te verlagen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel bieten misschien niet bovenaan je boodschappenlijstje staan, zijn bieten een van de beste voedingsmiddelen die je daarbij kunnen helpen.

Bieten, staan bekend om hun levendige, felrode kleur, aardse smaken en de mogelijkheid om vlekken op je shirt te krijgen als je het aanraakt nadat je er een hebt gesneden. Bieten worden meestal gegeten in de vorm van bietensalade, borsjt (een populaire soep afkomstig uit Oost-Europa), ingelegde bieten en meer. Bieten bevatten veel vezels die gezond zijn voor de darmen, antioxidanten die beschermen tegen celbeschadiging, foliumzuur, kalium, vitamine C en meer.

Hoe kunnen bieten de bloeddruk helpen verlagen?

Bieten bevatten een uniek hoog gehalte aan nitraten, die kunnen worden omgezet in stikstofmonoxide zodra het wordt gemetaboliseerd in het bloed en de weefsels van uw lichaam. Nitraten zijn verbindingen bestaande uit stikstof en zuurstof en zijn overvloedig aanwezig in bladgroenten en andere groenten.

Stikstofmonoxide is een molecuul dat uw lichaam zelf kan maken. Het is van cruciaal belang voor het lichaam omdat het de bloedvaten verwijdt en daardoor de bloeddruk verlaagt. Studies hebben aangetoond dat zowel hele bieten als bietensap het vermogen hebben om verhoogde bloeddruk aanzienlijk te verlagen. Hoewel beide waarschijnlijk een verlaging van de bloeddruk zullen laten zien, blijkt uit onderzoek dat rauwe bieten een sterker effect kunnen hebben.

Zijn nitraten in bewerkt vlees niet ongezond?

Het kan een beetje verwarrend zijn omdat nitraten in verwerkt vlees de reden zijn dat de huidige aanbevelingen suggereren om deze voedingsmiddelen te beperken om het risico op kanker te verminderen. Dit komt uit sommige onderzoeken die suggereren dat toegevoegde nitraten het risico op kanker kunnen verhogen, terwijl andere aantonen dat de natuurlijk voorkomende nitraten in groenten dit risico niet met zich meebrengen.

Nitraten worden vaak toegevoegd aan bewerkte vleessoorten zoals jerky, bacon en worst om als conserveermiddel en smaakversterker te fungeren. Nitrieten zijn een ander type conserveermiddel dat vaak wordt verward met nitraten. Hoewel ze op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde. Nitrieten worden aan vleeswaren toegevoegd, meestal in de vorm van natriumnitriet. Dit kan gemakkelijk worden omgezet in nitrosaminen, organische verbindingen die als kankerverwekkend worden beschouwd. Hoewel nitraten ook een dergelijke omzetting kunnen ondergaan, is dit bij groenten en fruit niet zo gesneden en gedroogd.

Meestal is de volgorde: nitraten → nitrieten → nitrosaminen.

Groenten en fruit zijn rijk aan vitamine C, wat in plaats daarvan kan resulteren in een uiteindelijke omzetting in bloeddrukvriendelijke stikstofmonoxide in plaats van nitrosaminen. Tegelijkertijd is er steeds meer onderzoek dat beweert dat deze toevoegingen in gezouten vlees toch niet zo schadelijk zijn, vooral als ze met mate worden geconsumeerd.

Kortom

Er is een uitstekende hoeveelheid bewijsmateriaal dat aantoont dat bieten een gezond bloeddrukniveau kunnen helpen ondersteunen, dankzij de hoge niveaus van nitraten die in het lichaam worden omgezet in stikstofmonoxide. Bieten zijn ongelooflijk voedzaam en kunnen een geweldige aanvulling zijn op een uitgebalanceerd dieet als je ze nog niet eet.

De nitraten in bieten en ander plantaardig voedsel moeten niet worden verward met de toegevoegde nitraten en nitrieten in verwerkt vlees, omdat deze in het lichaam iets anders lijken te werken. Onderzoek toont aan dat de verbindingen in dit vlees het risico op kanker kunnen verhogen, terwijl dit niet hetzelfde is in plantaardig voedsel. Als u meer bieten in uw dieet wilt opnemen, probeer dan verschillende salades, soepen en zelfs smoothies om te zien waar u het meest van geniet.

Bronnen: Study Finds

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous We weten eindelijk waarom het eten van yoghurt geestelijke gezondheidsproblemen helpt voorkomen

You might also like

Natuurlijk genezen

Waarom toverhazelaar echt zo krachtig is als het drankje van een heks

Luister naar dit artikel Toverhazelaar doet zijn naam eer aan. Het is zo krachtig dat het lijkt te werken door magie. WebMD legt uit dat hoewel de meesten van ons

Natuurlijk genezen

Texas Doctor keert symptomen van coronavirus om in 100% van de gevallen met goedkope behandeling

Luister naar dit artikel Texas huisarts Dr. Richard Bartlett vergezelt Debbie Georgatos op haar show American Can We Talk om een ​​mogelijk COVID geneesmiddel te bespreken! Steun Naturotheek: Alleen via

Natuurlijk genezen

Heb je last van bijniervermoeidheid? Deze 3 gezonde vetbronnen kunnen uw bijnieren verlichten

Luister naar dit artikel In de afgelopen jaren zijn mensen zich steeds meer bewust geworden van bijnierinsufficiëntie, een groep symptomen geassocieerd met chronische stress. Als het niet wordt geadresseerd, kan