*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Heb je last van bijniervermoeidheid? Deze 3 gezonde vetbronnen kunnen uw bijnieren verlichten
mei 22, 2019 3347 Views

Heb je last van bijniervermoeidheid? Deze 3 gezonde vetbronnen kunnen uw bijnieren verlichten

In de afgelopen jaren zijn mensen zich steeds meer bewust geworden van bijnierinsufficiëntie, een groep symptomen geassocieerd met chronische stress. Als het niet wordt geadresseerd, kan bijniervermoeidheid het dagelijks leven van een persoon aanzienlijk beïnvloeden. Het goede nieuws is dat, met enkele voedingssupplementen, de symptomen van bijniervermoeidheid kunnen worden verlicht.

De bijnieren zijn het best bekend voor het afscheiden van hormonen die het lichaam helpen omgaan met stress. Adrenaline sporen het lichaam aan om te handelen tijdens stressvolle situaties. Er doen zich echter problemen voor wanneer het lichaam herhaaldelijk wordt blootgesteld aan stress. De niveaus van cortisol – een ander hormoon geproduceerd door de bijnieren – blijven constant hoog, en dit is niet iets waaraan het lichaam gewend is. Hoge cortisolspiegels veroorzaken een reeks symptomen die gezamenlijk bekend staan ​​als bijniervermoeidheid.

Symptomen die bijniermoeheid bepalen

Bijniermoeheid is nog normaler geworden in het moderne leven, met zijn voortdurend toenemende tempo en verschuivende sociale eisen. Hier zijn enkele van de symptomen die het definiëren:

Angst
Depressie
Vermoeidheid
Moeite met slapen
Nervositeit
Spijsverteringsproblemen

Als u een van deze symptomen heeft, kan dit iemands leven veranderen; maar met toenemende acceptatie en begrip van bijniervermoeidheid komt er mogelijk verlichting.

Antistressvetten om bijnierinsufficiëntie te verminderen

Het begrip van de maatschappij van vet is lang beperkt gebleven tot de indruk dat het slecht is voor het lichaam. Hoewel het waar is dat “slechte” vetten, zoals transvetten en verzadigde vetten, het risico op bepaalde ziekten kunnen verhogen, kunnen “goede” vetten, zoals onverzadigde vetten en omega-3-vetzuren, iemands fysieke en mentale gezondheid stimuleren.

Ernstige stress kan ertoe leiden dat je wilt eten, zelfs als je geen honger hebt. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen die rijk zijn aan heilzame vetten en die je kunnen helpen bij het aanpakken van bijniervermoeidheid en het omgaan met chronische stress. Hieronder staan ​​de drie beste stressbestrijdende voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen.

Gras-gevoede boter en ghee

Gras-gevoede boter is afkomstig van koeien die voornamelijk gras werden gevoerd in plaats van graan. Boter van grasrijke koeien zou meer omega-3 vetzuren bevatten. Je kunt ook ghee proberen als je gevoelig bent voor zuivel. Ghee wordt gemaakt wanneer gewone boter wordt gesmolten en de vloeibare vetten en melk vaste stoffen worden gescheiden. Ghee heeft minder lactose dan boter omdat de vaste melkstoffen tijdens de bereiding zijn verwijderd. Ghee is populair in de Zuid-Aziatische keuken en staat bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid.

Kokosolie

Kokosnoot staat al lang bekend om zijn veelzijdigheid en zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen. Drie en een half eetlepels kokosolie moeten voldoende zijn voor een volwassene om te genieten van de voordelen voor de gezondheid. Deze hoeveelheid kan worden toegevoegd aan een smoothie of zelfs aan je ochtendkoffie.

Avocado en avocado-olie

Avocado is een andere gezonde keuze die de laatste tijd aan populariteit wint. Niet alleen zijn avocado’s rijk aan voedingsstoffen, ze bevatten ook oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat ontstekingen en een lagere bloeddruk kan verminderen. Avocado kan op toast worden geserveerd, gemengd met salades of worden gebruikt in plaats van andere bakolie.

Zoals de moderne wereld nu is gevorderd tot een punt waar gewoon leven het lichaam meer zou kunnen belasten dan het vermogen om dit het hoofd te kunnen bieden, kunnen mensen terugkeren naar natuurlijke remedies om hun stress te verlichten en een gezonder, gelukkiger leven te leiden.

Bronnen:

Blog.PaleoHacks.com

EndocrineWeb.com

HelpGuide.org

Healthline.com 1

MedicalNewsToday.com

Healthline.com 2

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 10 geniale redenen waarom je citroenen in de vriezer moet bewaren
Next Wasverzachter is een hoofdoorzaak van luchtverontreiniging binnenshuis. Maak je eigen met dit recept

About author

You might also like