We weten eindelijk waarom het eten van yoghurt geestelijke gezondheidsproblemen helpt voorkomen

We weten eindelijk waarom het eten van yoghurt geestelijke gezondheidsproblemen helpt voorkomen

Luister naar dit artikel

Kan het eten van yoghurt helpen psychische stoornissen te voorkomen? Onderzoekers van de University of Virginia School of Medicine geloven van wel. In een nieuwe studie ontdekten wetenschappers dat een veel voorkomende bacterie die voorkomt in gefermenteerd voedsel en yoghurt, Lactobacillus genaamd, een cruciale rol speelt bij het beheersen van stress en mogelijk helpt bij het voorkomen van aandoeningen zoals depressie en angst.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze ontdekking zou de weg kunnen vrijmaken voor innovatieve therapieën die zich richten op de geestelijke gezondheid.

Voor het onderzoek isoleerden onderzoekers Lactobacillus uit de enorme hoeveelheid micro-organismen die in ons lichaam aanwezig zijn, gezamenlijk bekend als de microbiota. Deze duidelijke focus op een specifieke bacterie markeert een aanzienlijke vooruitgang in de poging om de rol van individuele microben te ontcijferen, waardoor nieuwe mogelijkheden worden geboden voor het ontwikkelen van behandelingen en genezingen voor verschillende mentale en fysieke ziekten.

“Onze ontdekking maakt duidelijk hoe Lactobacillus in de darmen stemmingsstoornissen beïnvloedt, door het immuunsysteem af te stemmen”, zegt Alban Gaultier van UVA’s Department of Neuroscience, het Center for Brain Immunology and Glia (BIG Center) en het TransUniversity Microbiome Initiative, aan een universiteit. uitgave. “Ons onderzoek zou de weg kunnen effenen voor het ontdekken van broodnodige therapieën voor angst en depressie.”

De menselijke darm wordt van nature bewoond door een groot aantal bacteriën, schimmels en virussen, die samen de microbiota vormen. Ondanks de aanvankelijke ongerustheid over het enorme aantal micro-organismen in ons, erkennen wetenschappers hun cruciale rol in de gezondheid van het immuunsysteem, het mentale welzijn en de algehele gezondheid. Verstoringen van de microbiota als gevolg van ziekte, slechte voeding of andere factoren zijn in verband gebracht met talrijke ziekten, wat het belang benadrukt van het begrijpen en reguleren van deze microscopische bewoners.

Pogingen om de darmflora te manipuleren met behulp van nuttige bacteriën (probiotica) hebben gemengde resultaten opgeleverd vanwege de complexiteit van het microbioom. Met naar schatting 39 biljoen micro-organismen in elk individu blijft het begrijpen van de specifieke rollen en interacties tussen deze organismen een enorme uitdaging voor onderzoekers.

Hoe beschermt Lactobacillus de geestelijke gezondheid?

Het team van Dr. Gaultier gebruikte een innovatieve aanpak om zich te concentreren op Lactobacillen. Eerder onderzoek liet doorschemeren dat het potentieel heeft om depressies bij laboratoriummuizen te verlichten, wat aanleiding gaf tot verder onderzoek. Door gebruik te maken van een verzameling bacteriën genaamd Altered Schaedler Flora die Lactobacillus-stammen bevatten, kon het team muizen met en zonder Lactobacillus creëren, waardoor de behoefte aan antibiotica werd omzeild.

“Uit ons eerdere onderzoek wisten we dat Lactobacillus gunstig was bij het verbeteren van stemmingsstoornissen en verloren ging als gevolg van psychologische stress, maar de onderliggende redenen bleven onduidelijk, voornamelijk vanwege de technische uitdagingen die gepaard gaan met het bestuderen van het microbioom”, zegt Dr. Gaultier.

De resultaten waren overtuigend. Onderzoekers hebben vastgesteld hoe Lactobacillen, met name in de Lactobaccillacea-familie, de immuunmediator interferon-gamma reguleren, die van vitaal belang is bij de regulering van stressreacties en de preventie van depressie.

Gewapend met deze kennis zijn wetenschappers nu in de positie om nieuwe manieren te ontwikkelen om depressie en aanverwante aandoeningen, waarbij Lactobacillus een centrale rol speelt, te beheersen. Het vooruitzicht van speciaal samengestelde probiotische supplementen om de Lactobacillus-niveaus te optimaliseren bij patiënten met een depressie of die risico lopen op een depressie is veelbelovend voor toekomstige behandelingen.

“Met deze resultaten in handen hebben we nieuwe hulpmiddelen om de ontwikkeling van probiotica te optimaliseren, wat de ontdekkingen voor nieuwe therapieën zou moeten versnellen”, zegt onderzoeker Dr. Andrea R. Merchak. “Het allerbelangrijkste is dat we nu kunnen onderzoeken hoe het handhaven van een gezond niveau van Lactobacillus en/of interferon-gamma kan worden onderzocht om angst en depressie te voorkomen en te behandelen.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Brain Behavior and Immunity.

Bronnen: Study Finds

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Extreme censuur op komst! Neem maatregelen als u websites als de onze wilt blijven volgen,,,

You might also like

Natuurlijk genezen

Op zoek naar natuurlijke verlichting van eczeem? Deze 6 remedies leveren indrukwekkende resultaten op

Luister naar dit artikel Atopische dermatitis – ook bekend als eczeem – is een chronische ontstekingsaandoening met jeukende, schilferende huid, soms vergezeld van met vocht gevulde blaren. Atopische dermatitis treft

Natuurlijk genezen

Boost je gezondheid met gemberthee

Luister naar dit artikel Gember is een ander voorbeeld van een supervoedsel dat reeds duizenden jaren gewaardeerd wordt voor zijn verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

Luister naar dit artikel De belangstelling voor fruit rijk aan polyfenolen is onlangs toegenomen vanwege hun potentieel om kanker te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research,