Op zoek naar natuurlijke verlichting van eczeem? Deze 6 remedies leveren indrukwekkende resultaten op
maart 8, 2021 1710 Views

Op zoek naar natuurlijke verlichting van eczeem? Deze 6 remedies leveren indrukwekkende resultaten op

Luister naar dit artikel

Atopische dermatitis – ook bekend als eczeem – is een chronische ontstekingsaandoening met jeukende, schilferende huid, soms vergezeld van met vocht gevulde blaren. Atopische dermatitis treft tot 12 procent van de kinderen en 7 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten – en is een van de meest voorkomende redenen voor doktersbezoeken. Hoewel de exacte oorzaak van atopische dermatitis onbekend is, zeggen experts dat een droge huid, stress, allergieën, temperatuurveranderingen en infecties allemaal uitbarstingen kunnen veroorzaken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De westerse geneeskunde probeert eczeem te verlichten met medicijnen zoals corticosteroïden, maar langdurig gebruik van deze medicijnen kan de huidstructuur beschadigen en de vatbaarheid voor infecties vergroten. Gelukkig is in klinisch onderzoek een verscheidenheid aan voedingsstoffen en supplementen aangetoond om de jeuk en het ongemak van eczeem te verminderen. Laten we eens kijken naar zes van de meest effectieve natuurlijke interventies.

Visolie zorgt voor een krachtige verlichting van eczeem, suggereren meerdere onderzoeken

Visolie, die een paar omega-3-vetzuren bevat die bekend staan ​​als EPA en DHA, heeft de aandacht van onderzoekers gekregen vanwege de sterke ontstekingsremmende effecten. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat deze ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen bij de behandeling van eczeem, evenals artritis, depressie, psoriasis en andere aandoeningen.

In een peer-reviewed onderzoek hadden patiënten die gedurende 12 weken 10 gram visolie per dag kregen, een aanzienlijke vermindering van schilfering en jeuk in vergelijking met degenen die een placebo slikten. In een systematische review van studies die het gebruik van visolie voor atopische dermatitis evalueerden, merkten onderzoekers op dat suppletie niet alleen de ernst van de symptomen verminderde, maar ook de productie van aan allergie gerelateerde antilichamen. De meest opvallende resultaten werden waarschijnlijk gezien in een onderzoek waarin de effecten op eczeem werden geëvalueerd van een combinatie van omega-3- en omega-6-vetzuren, samen met vitamine E en zink. De combinatie verbeterde de symptomen met meer dan 50 procent bij maar liefst 80 procent van de patiënten.

Om zorgen over blootstelling aan zware metalen te voorkomen, moet u op zoek gaan naar visolie van hoge kwaliteit die is gecertificeerd voor zuiverheid. Hoewel de hoeveelheden EPA en DHA per merk kunnen variëren, adviseren natuurlijke gezondheidsdeskundigen om uw hoeveelheden aan te passen om ten minste 1.000 mg EPA en DHA gecombineerd per dag in te nemen.

Probeer dit aloude mineraal als een huismiddeltje tegen eczeem

Zink speelt een belangrijke rol bij de immuunfunctie van de huid, dus het is geen verrassing dat een tekort aan dit essentiële mineraal inflammatoire huidproblemen kan veroorzaken. Het goede nieuws is dat aangetoond is dat zowel aanvullende zink als plaatselijke toepassingen effecten hebben tegen eczeem. (In feite bevat calamine-lotion – die al lang een vertrouwd huismiddeltje tegen eczeem is – zinkoxide als een belangrijk ingrediënt).

In één gecontroleerde klinische studie werden deelnemers met chronisch eczeem aan hun handen dagelijks behandeld met ofwel een crème met 0,05 procent corticosteroïden en zinksulfaat (2,5 procent) of met alleen de steroïdecrème. Na twee weken behandeling ontdekten onderzoekers dat de steroïde / zink-combinatie effectiever was in het verlichten van symptomen dan de steroïde alleen – en leidde tot minder recidieven na een follow-up van acht weken. Zink is sterk antimicrobieel en antioxidant en kan ook moeilijk te behandelen bacteriële infecties – zoals S. aureus – en hardnekkige schimmelinfecties, zoals voetschimmel (tinea pedis), remmen.

Dit alledaagse ingrediënt heeft een buitengewone therapeutische kracht

Als het gaat om het aanpakken van huidaandoeningen, bevat deze veel voorkomende keukenstapel en natuurlijke zoetstof serieuze munitie. Honing is sterk antimicrobieel en antioxidant en wordt al eeuwenlang door kruidengenezers gebruikt om wondgenezing te bevorderen en infecties te voorkomen. Laboratoriumstudies hebben zelfs aangetoond dat honing zelfs resistente bacteriën remt, zoals MRSA of methicilline-resistente Staphylococcus aureus. En in één klinische studie bleek honing effectiever te zijn dan een algemeen gebruikt antisepticum bij het opruimen van bacteriële abcessen.

Bovendien maken de bevochtigende (vochtaantrekkende) eigenschappen van honing het een goede keuze voor het verlichten van atopische dermatitis, die volgens experts wordt verergerd door een te droge huid.

In één onderzoek brachten 30 deelnemers met seborrheic dermatitis (gekenmerkt door schilferende, jeukende plekken op het gezicht en de hoofdhuid) gedurende vier weken om de dag verdunde honing op laesies aan – en werden ze beloond met verbeteringen in jeuk, schilfering en haaruitval.

Kies voor maximale verlichting van eczeem voor gefilterde Manuka-honing van medische kwaliteit. Breng een dunne laag aan op het aangetaste gebied en dek af met gaas, zodat het verband een nacht op zijn plaats blijft. Gebruik natuurlijk geen honing om eczeem te verzachten als u daarvoor allergisch bent, en gebruik nooit honing bij zuigelingen jonger dan een jaar.

Vitamine D3 versterkt de afweer van uw huid tegen infectie op krachtige manieren

Recent onderzoek heeft de rol van vitamine D bij de gezondheid van het immuunsysteem aangetoond, met meerdere onderzoeken die aantonen dat lage niveaus verband houden met een groot aantal ziekten.

Dit geldt voor atopische dermatitis, waarbij patiënten lagere niveaus van deze essentiële voedingsstof vertonen.

Maar er is meer aan het verhaal dan dat. Het blijkt dat vitamine D antimicrobiële peptiden in de huid produceert en kan worden gebruikt om secundaire bacteriële infecties – zoals MRSA – te voorkomen bij mensen met atopische dermatitis.

Suppletie met vitamine D verbetert ook de symptomen van eczeem. En het wordt serieus genomen als een mogelijke remedie door zowel onderzoekers als dermatologen.

In één onderzoek vertoonden vitamine D-deficiënte patiënten die gedurende zes weken een combinatie van antihistaminica en 20.000 IE vitamine D3 per dag kregen, verminderde eczeemsymptomen en een verbeterde kwaliteit van leven. En in een overzicht van klinische studies gepubliceerd in Nutrition, concludeerden de auteurs dat suppletie met vitamine D “veilig en draaglijk” was, met een “potentieel belangrijke rol” bij het verbeteren van de symptomen van eczeem.

De optimale hoeveelheid vitamine D is afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht, gezondheidstoestand en zelfs het klimaat waarin u leeft. Maar experts zijn het over één punt eens: vitamine D3, of cholecalciferol, is vele malen bioactiever en heilzamer dan vitamine D2, de plantaardige vorm.

Deze ‘ouderwetse’ behandeling biedt moderne verlichting van eczeem

Sinds de oudheid worden preparaten gemaakt van fijngemalen havermout (Avena sativa) door natuurlijke genezers gebruikt om huiduitslag, insectenbeten en allergische reacties te verzachten. Met ontstekingsremmende, verzachtende en jeukverlichtende eigenschappen is ook aangetoond dat havermout de huidbarrièrefunctie verbetert, waardoor de ontwikkeling van eczeem wordt ontmoedigd.

In één onderzoek verminderde plaatselijke toepassing van een crème verrijkt met colloïdale havermout jeuk en verbeterde de hydratatie van de huid bij vrijwilligers met milde tot matige atopische dermatitis.

Voor een rustgevend, jeukverlichtend bad voegt u gewoon een kopje colloïdale (fijngemalen) havermout toe aan warm water.

Pak eczeem aan met de juiste voeding en stressmanagement

Eenvoudige veranderingen in levensstijl kunnen eczeem al een heel eind helpen verlichten.

Om atopische dermatitis onder controle te houden, adviseren natuurlijke gezondheidsdeskundigen om veel vers fruit en groenten te eten, samen met gezonde hoeveelheden omega-3-vetten om ontstekingen te reguleren. (Een Koreaanse studie toont aan dat lagere percentages atopische dermatitis verband houden met de consumptie van rijst en gefermenteerde groenten). Verwijder ook geraffineerde witte suiker uit uw dieet, aangezien overmatige glucose de normale genezingsprocessen kan verstoren. Het is ook verstandig om bewerkte en met conserveringsmiddelen beladen voedingsmiddelen te elimineren – en ggo’s te vermijden.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Moeite met ademhalen? Ontdek 3 natuurlijke manieren om de zuurstofopname te VERHOGEN
Next Het eten van rauwe zuurkool biedt meer gezondheidsvoordelen dan u denkt

You might also like

Natuurlijk genezen

Antivirale voordelen van vlierbessen

Luister naar dit artikel Natuurlijke antivirale middelen worden al eeuwenlang gebruikt om veel voorkomende infecties te bestrijden, maar de interesse is gegroeid rond vlierbessen, een paarse bes die lang werd

Natuurlijk genezen

Kruiden voor nierproblemen: 7 aanbevolen plantaardige stoffen

Luister naar dit artikel Afgezien van gezonde voeding, bevelen artsen kruiden aan voor nierfalen. Deze plantaardige stoffen worden van nature gebruikt om nieren te behandelen en te herstellen. Steun Naturotheek:

Natuurlijk genezen

Moerbei bladeren kunnen worden gebruikt om diabetes symptomen op afstand te houden

Luister naar dit artikel Moerbei is een plant die traditioneel in Korea, China en Japan wordt gekweekt voor medicijnen, met name voor de behandeling van obesitas en diabetes. In een