Kruiden voor nierproblemen: 7 aanbevolen plantaardige stoffen
april 23, 2021 1807 Views

Kruiden voor nierproblemen: 7 aanbevolen plantaardige stoffen

Luister naar dit artikel

Afgezien van gezonde voeding, bevelen artsen kruiden aan voor nierfalen. Deze plantaardige stoffen worden van nature gebruikt om nieren te behandelen en te herstellen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nieren zijn verantwoordelijk voor zoveel cruciale functies in ons lichaam: het elimineren van gifstoffen en afvalstoffen en het filteren van bloed. Bovendien helpen de nieren de bloeddruk op peil te houden, de heropname van water te beheersen, de zuurgraad in het lichaam onder controle te houden en de elektrolyten in evenwicht te houden.

Nierproblemen treden op wanneer uw nieren het vermogen verliezen om afvalstoffen uit het bloed te filteren. Maar om verschillende redenen is de nierfunctie abnormaal, d.w.z. de nier wordt ziek, waarbij de nieren beschadigd zijn en niet in staat zijn om bloed te filteren zoals zou moeten. Deze schade kan leiden tot de opeenhoping van afvalstoffen in het lichaam, en kan ook andere problemen veroorzaken die uw gezondheid kunnen schaden.

Oorzaken

Nierziekte verstoort de normale werking van de urinewegen, is schadelijk en resulterend in verstopping van het urinestelsel, wat vaak leidt tot nierfalen.

Hier zijn de andere bekende oorzaken van nierfalen:

Chronische nierziekte treedt geleidelijk op gedurende vele jaren, meestal veroorzaakt door hoge bloeddruk en diabetes
Acute nierziekte betekent dat de nieren plotseling falen, meestal veroorzaakt door een toxine (een medicijnallergie of gif) of ernstig bloedverlies of trauma

 • Nierstenen, waarbij sommige mineralen en andere bestanddelen in de nieren kristalliseren, en zich ontwikkelen tot vaste massa (stenen)
  Glomerulonefritis (ontsteking van de nieren) kan optreden als gevolg van infecties, medicijnen of aangeboren afwijkingen, een auto-immuunreactie
 • Geschiedenis van acuut nierletsel
 • Familiegeschiedenis van nierfalen

Symptomen

Tekenen en symptomen van nierfalen kunnen de volgende zijn:

 • Verandering in frequentie van mictie, die afneemt of toeneemt
 • Dringende behoefte om te plassen
 • Urine kan gepaard gaan met bloed of moeilijkheden bij het plassen
 • Pijn ontstaat in de rug.
 • Vermoeidheid in het lichaam als gevolg van hormonale veranderingen.
 • Zwelling in benen, handen, voeten of enkels ontstaat of gezwollen ogen
 • Hypertensie, hypofosfatemie en hypocalciëmie kunnen het gevolg zijn.
 • Huidproblemen leiden tot huiduitslag of jeuk.
 • Misselijkheid en braken of verminderde eetlust
 • Metaalachtige smaak in de mond
 • Kortademigheid door extra vocht in de longen

Aanbevolen kruiden voor nierproblemen

Verschillende plantaardige stoffen hebben geneeskrachtige eigenschappen die genezende effecten hebben op de nieren. De symptomen die optreden bij nierfalen kunnen worden verbeterd met behulp van de onderstaande kruiden, waardoor de gezondheid van de nieren effectief wordt gestimuleerd.

1. Punarnava (Boerhavia diffusa):

Punarnava is een effectief kruid voor nieraandoeningen. Het bevat diuretische en ontstekingsremmende eigenschappen die nuttig zijn bij het verwijderen van overtollig water uit het lichaam. Daarom kan het extra afval elimineren en de nieren herstellen van functieverlies. Bovendien stimuleert dit kruid de mictie en verlicht het pijnlijke mictie. Het is ook een remedie voor het vasthouden van vocht, waardoor zwelling en ontsteking worden verminderd.

Het is een van de natuurlijke kruiden die u kunt proberen bij het beheersen van nierfalen, dat ook kan worden gebruikt als vervanging voor behandelingen en om dialyse te voorkomen.

2. Varun (Crataeva nurvala):

Ten tweede biedt Varun uitstekende zorg voor uw nieren. Het bevat diuretische, ontstekingsremmende eigenschappen die nierstenen breken. Varun helpt overtollig opgehoopt vocht uit het lichaam te verwijderen. Vandaar het verminderen van zwelling in geval van nierfalen. Dit botanische middel verlicht ook de obstructie in de urinewegen.

3. Gokshur (Tribulus Terrestris):

Gokshur is een opmerkelijk diuretisch kruidentonicum dat uw nieren kan helpen herstellen. Vervolgens versterkt dit kruid de niercellen en bevordert het de celregeneratie. Net als Punarnava kan Gokshur u helpen dialyse te voorkomen, omdat het effectief is bij het elimineren van het ongemak dat een nierprobleem met zich meebrengt.

4. Shirish (Albezzia lebbok):

Shirish is een andere plant die niergerelateerde problemen kan herstellen. Desalniettemin bevat het ontstekingsremmende werking, en helpt het de opgehoopte gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

5. Kaasni (Cichorium intybus):

Vijfde op de lijst is Kasani, waarvan is bewezen dat het goede resultaten heeft als u een nieraandoening heeft. Als zodanig dient het als een goede alkalisator die de nieren kracht geeft en ontstekingen vermindert. Bovendien is Kasani een natuurlijke remedie die u kunt proberen als u lijdt aan acuut en chronisch nierfalen. Het heeft behoorlijk effectieve resultaten bij nefrotisch syndroom, nefritis en andere aandoeningen die leiden tot nierfalen.

6. Bhumi amla (Phyllanthus niruri):

Een ander krachtig kruid met geneeskrachtige eigenschappen is de Bhumi amla. Het bevat diuretische en antioxiderende eigenschappen die nuttig zijn bij de behandeling van nierproblemen. Deze plant kan gifstoffen uit het lichaam verwijderen. En het vermindert zelfs oedeem of zwelling veroorzaakt door chronische nierziekte.

7. Echinacea, Kalmegh (Andrographis paniculata):

Ten slotte is Echinacea een ander botanisch kruid met geneeskrachtige eigenschappen. Het kan bijvoorbeeld gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verwijderen, zoals ureum, urinezuur en creatinine. Dit leidt dus tot een verbeterde nierfunctie.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het COVID-experiment: bent u gedekt?
Next Post-COVID virale transmissie zeldzaam, zelfs bij positieve test

You might also like

Natuurlijk genezen

Nieuwe studie vindt dat wandelen in de natuur de hersenactiviteit vermindert die gepaard gaat met stress

Luister naar dit artikel Wonen in een stad is een bekende risicofactor voor het ontwikkelen van een psychische stoornis, terwijl wonen in de buurt van de natuur grotendeels gunstig is

Natuurlijk genezen

Dat granaatappel zo gezond was wist ik niet. Gelukkig nu wel. GEWELDIG!

Luister naar dit artikel Granaatappels – de rode vrucht die veel sappen en beauty producten  heeft geïnspireerd. Ze zijn leuk om te eten met hun zoete en zurige smaak. Ze

Natuurlijk genezen

Voorkom een astma-aanval door deze triggers te vermijden

Luister naar dit artikel Als u astma heeft, bent u niet alleen. In de Verenigde Staten lijdt elke 1 op de 12 mensen aan astma. Wereldwijd zijn er naar schatting