Post-COVID virale transmissie zeldzaam, zelfs bij positieve test
april 23, 2021 1625 Views

Post-COVID virale transmissie zeldzaam, zelfs bij positieve test

Luister naar dit artikel

Geïsoleerde NBA-spelers die herstelden van COVID-19 maar nog steeds positief testten op het virus, hebben anderen niet besmet na het verlaten van de isolatie, vindt een nieuwe studie.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dat iemand die COVID heeft gehad anderen kan besmetten, is een aanhoudende angst geweest, maar deze bevindingen van de professionele basketbalcompetitie suggereren dat velen die herstellen weer contact kunnen opnemen met anderen zonder het virus te verspreiden, zeggen onderzoekers.

“Herinfectie van COVID-19 is mogelijk, vooral nu met nieuwe varianten, en elke positieve test moet serieus worden genomen”, zegt hoofdonderzoeker Christina Mack van IQVIA, Real World Solutions in Durham, N.C.

Dit onderzoek uit 2020 toonde echter aan dat gevoelige tests zoals RT-PCR mogelijk een positief resultaat blijven opleveren nadat mensen hersteld zijn van COVID. In de NBA-campusomgeving waren die mensen echter niet besmettelijk, zei Mack.

Om het seizoen 2019-2020 af te ronden, zette de NBA een “bubbel” op in Orlando, Florida – een gesloten campus die wordt beheerst door wetenschappelijke protocollen ter bescherming tegen COVID-19.

Meer dan 3.500 mensen woonden op de campus en waren onderworpen aan de protocollen. Ze hadden allemaal dagelijkse RT-PCR-tests. Sommigen waren hersteld van een eerdere COVID-infectie.

“Deze herstelde individuen waren niet ziek en er werd niet waargenomen dat ze besmettelijk waren voor anderen, maar verspreidden in plaats daarvan virusdeeltjes op een laag niveau overgebleven van hun vorige infectie,” zei Mack.

“We merkten op dat individuen tot 118 dagen na het begin van de infectie positief konden testen, en dat opnieuw veel van deze individuen negatief waren getest op de meeste dagen rond hun positieve test of tests,” zei ze.

Van de deelnemers had 1% een persistent virus, de meesten waren jonger dan 30 en man. In 92% van deze persisterende gevallen werden antilichamen gevonden en ze waren allemaal asymptomatisch. Deze mensen werden gecontroleerd en er was geen overdracht van het virus naar anderen, meldden de onderzoekers.

Dr. Robert Glatter, een spoedarts in het Lenox Hill Hospital in New York City, maakte geen deel uit van de studie, maar beoordeelde de bevindingen.

“De resultaten van het onderzoek ondersteunen het uitgangspunt dat asymptomatische personen die hebben voldaan aan de criteria van de US Centers for Disease Control and Prevention voor stopzetting van isolatie, maar die aanhoudend positieve RT-PCR-testresultaten hebben, niet besmettelijk lijken te zijn voor anderen, ” zei hij.

Dit is een belangrijke bevinding en kan helpen bij het ontwikkelen van een benadering van sporten op school en middelbare school die veilig is voor spelers en atletisch personeel, zei Glatter.

“De studie illustreert ook dat een PCR-test de mate van besmettelijkheid moet hebben om echt een nauwkeurige beoordeling te maken van de COVID-status en het risico voor anderen in de gemeenschap”, voegde hij eraan toe.

Mensen bij wie de infectiewaarden hoog zijn, kunnen resten van viraal RNA hebben, maar zijn niet besmettelijk en vormen geen risico voor anderen, zelfs niet bij nauw contact zoals te zien is in de studie, zei Glatter.

Hoewel PCR-testen het meest nauwkeurig zijn, zei hij dat snelle antigeentesten een goed alternatief kunnen zijn om te meten hoe besmettelijk iemand is die hersteld is van COVID.

“Snelle antigeentesten kunnen een waardevolle benadering zijn om een ​​infectie op te sporen, aangezien hun bruikbaarheid toeneemt met herhaling, waardoor ze heel nuttig zijn vanuit het oogpunt van de volksgezondheid,” zei Glatter.

De studie werd op 22 april online gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Internal Medicine.

Bronnen: Christina Mack, PhD, MSPH, IQVIA, Real World Solutions, Durham, N.C.; Robert Glatter, MD, emergency physician, Lenox Hill Hospital, New York City; JAMA Internal Medicine, April 22, 2021, online

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kruiden voor nierproblemen: 7 aanbevolen plantaardige stoffen
Next Florida wil een miljard genetisch gemodificeerde muggen vrijlaten in "Nachtmerrie" -experiment

You might also like

Algemeen

Waarschijnlijk ontdooi je voedsel al je hele leven op de verkeerde manier

Luister naar dit artikel De meeste mensen halen eten dat ze willen ontdooien de avond ervoor uit de vriezer en leggen het in de koelkast. Zo ontdooit het met de

Algemeen

Heeft u voordat u naar pijnmedicatie grijpt al eens nagedacht over acupunctuur?

Luister naar dit artikel Vanwege de groeiende belangstelling voor niet-medicamenteuze behandelingen, hebben onderzoekers van de Stanford University gekeken naar de effecten van acupunctuur en het vermogen ervan om pijn na

Algemeen

Hoe biologisch afbreekbaar ‘Plastic’ van cactussap te maken

Luister naar dit artikel Omdat plastic een van de grootste vervuilers is, klinkt een biologisch afbreekbaar en niet-toxisch alternatief fantastisch, niet? Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift