Florida wil een miljard genetisch gemodificeerde muggen vrijlaten in  “Nachtmerrie” -experiment
april 27, 2021 2081 Views

Florida wil een miljard genetisch gemodificeerde muggen vrijlaten in “Nachtmerrie” -experiment

Luister naar dit artikel

Milieuactivisten en inwoners van Florida uitten maandag hun bezorgdheid en verontwaardiging toen overheidsfunctionarissen en de biotechnologie-gigant Oxitec plannen aankondigden om deze week door te gaan met een proefproject waarbij tot een miljard genetisch gemanipuleerde muggen worden vrijgelaten in Monroe County over een periode van twee jaar.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gepresenteerd door de lokale autoriteiten als een poging om de populatie van Aedes aegypti, een muggensoort die zowel het dengue- als het gele koortsvirus kan dragen, onder controle te houden, waarschuwen critici dat de vermeende voordelen van de inspanning en de mogelijke negatieve gevolgen ervan niet voldoende zijn bestudeerd.

Reagerend op het nieuws dat de eerste dozen met genetisch gemodificeerde muggen deze week op zes locaties in Monroe County zullen worden geplaatst, merkte Friends of the Earth in een persbericht op dat “wetenschappers hun bezorgdheid hebben geuit dat GE-muggen hybride wilde muggen kunnen creëren die de verspreiding van door muggen overgebrachte ziekten verergeren en beter bestand zijn tegen insecticiden dan de oorspronkelijke wilde muggen. ”

Dana Perls, programmamanager voedsel en technologie bij Friends of the Earth, deed een beroep op de Environmental Protection Agency (EPA) – die het project afgelopen mei goedkeurde – om “dit live-experiment onmiddellijk stop te zetten”.

“Dit is een duister moment in de geschiedenis”, zei Perls. “De vrijlating van genetisch gemanipuleerde muggen brengt de Floridianen, het milieu en bedreigde diersoorten in gevaar te midden van een pandemie. Deze release gaat over het maximaliseren van de winst van Oxitec, niet over de dringende noodzaak om door muggen overgedragen ziekten aan te pakken. ”

Het Florida Keys Mosquito Control District en Oxitec zeiden eind vorige week dat “er naar verwachting elke week minder dan 12.000 muggen zullen opduiken” in Monroe Country gedurende een periode van ongeveer drie maanden, de eerste fase van het experiment.

Het gestelde doel van het project is dat Oxitecs genetisch gewijzigde, niet-bijtende mannelijke muggen paren met de lokale bijtende vrouwelijke populatie, waardoor vrouwelijke nakomelingen worden geproduceerd die in het larvale stadium sterven voordat ze de ziekte kunnen verspreiden.

Zoals de Miami Herald eerder dit jaar uitlegde: “Een‘ doodsmechanisme ’ontworpen in muggen is bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen levensvatbare vrouwelijke nakomelingen zullen voortkomen uit de paring, aldus Oxitec. De mannelijke nakomelingen zullen het ‘zelfbeperkende gen’ doorgeven aan de helft van hun nakomelingen, zei woordvoerder van het bedrijf Ross Bethell. ”

Hoewel de CEO van Oxitec beweert ‘sterke publieke steun’ te hebben van de gemeenschappen in Florida Keys, heeft het project geleid tot protesten en tegengas van lokale bewoners sinds het voorstel voor het eerst werd ingediend.

“De lichamen, het bloed en de privé-eigendommen van mijn familie worden in deze proef gebruikt zonder onderzoek naar de veiligheid van mensen of zonder mijn toestemming”, zei Mara Daly, een inwoner en lokale bedrijfseigenaar in Key Largo, Florida, in een verklaring maandag.

Barry Wray, uitvoerend directeur van de Florida Keys Environmental Coalition, voegde eraan toe dat de “EPA de laagst mogelijke lat heeft gelegd voor het goedkeuren van genetisch gemanipuleerde insecten en de doos van Pandora heeft geopend voor toekomstige experimenten die met weinig onderzoek zullen doorgaan.”

“Iedereen zou het Witte Huis moeten schrijven om deze release te stoppen totdat er regels en normen zijn die ons echt beschermen”, zei Wray.

Bronnen: The Mind Unleashed

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Post-COVID virale transmissie zeldzaam, zelfs bij positieve test
Next 8 eenvoudige manieren om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren

You might also like

Algemeen

Herken je deze tekenen van borst kanker? Deze foto van citroenen kan levens redden!

Luister naar dit artikel Een foto met 12 citroenen verspreid zich nu als een vuurtje op Facebook. Maar waarom? De foto legt op een simpele manier uit hoe je zelf

Algemeen

Overleven wij de pandemie?

Luister naar dit artikel Al sinds de eerste tekenen van verspreiding van Covid-19 over de wereld zeiden we hier al dat de effecten van de pandemie meer slachtoffers zou gaan maken

Algemeen

Met deze truc kun je jouw leven en dat van anderen redden – Zo kom je uit de auto als het onderwater ligt!

Luister naar dit artikel Het is heel onwaarschijnlijk dat een van ons dit mee zal maken, maar de kans bestaat: Autos die ter water gaan, en in het ergste geval