8 eenvoudige manieren om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren
april 27, 2021 1913 Views

8 eenvoudige manieren om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren

Luister naar dit artikel

De term “luchtverontreiniging” roept vaak beelden op van uitlaatgassen van auto’s, bosbranden en dikke dampen uit fabrieken. Maar luchtvervuiling binnenshuis kan net zo erg, zo niet erger zijn dan luchtvervuiling buitenshuis. Volgens de Environmental Protection Agency (EPA) kan de lucht in huis zelfs twee tot vijf keer erger zijn dan de lucht buiten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Luchtvervuiling binnenshuis is ook moeilijker te detecteren omdat de meeste dingen die problemen veroorzaken geurloos zijn. Dit kan schadelijk zijn voor mensen die gevoelig zijn voor allergenen of ademhalingsproblemen hebben, zoals astma.

Mensen brengen ook meer tijd binnenshuis door. Ze kunnen dus een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van acute en chronische nadelige gezondheidseffecten als gevolg van blootstelling aan luchtverontreiniging binnenshuis, variërend van hoofdpijn tot kanker.

Hier zijn acht strategieën om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren:

1. Elimineer individuele bronnen van luchtverontreiniging binnenshuis

De eerste stap om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, is het verwijderen van alle producten en meubels die ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit binnenshuis verslechtert. Zaken als schoonmaakproducten, verf en gipsplaten stoten chemicaliën uit die de luchtkwaliteit binnenshuis beïnvloeden. Ze uit huis halen is een kostenefficiënte manier om de luchtkwaliteit binnenshuis te beschermen.

2. Verbeter de ventilatie

Het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis kan zo simpel zijn als het openen van de ramen voor betere ventilatie. Maar dit is niet altijd praktisch omdat het allergenen zoals pollen kan uitnodigen en de luchtvochtigheid in huis kan verhogen.

Als alternatief kunt u ventilatoren in badkamers en keukens installeren of een airconditioner gebruiken met een open ventilatieregeling om de ventilatie te verbeteren.

3. Vervang het filter van de airconditioner

De meeste airconditioners worden geleverd met ingebouwde luchtfilters die luchtverontreinigende stoffen binnenshuis, zoals stof en schimmels, helpen opvangen. Maar na verloop van tijd kunnen die filters verstopt raken en niet meer werken. Verstopte luchtfilters kunnen de luchtkwaliteit binnenshuis beïnvloeden. Het kan er ook voor zorgen dat de airconditioner bevriest of oververhit raakt. Vervang daarom regelmatig het filter van uw airconditioner.

4. Vervang de filters van andere apparaten in huis

Ook andere huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers, wasmachines en keukenroosters, zijn voorzien van luchtfilters. Inspecteer die apparaten regelmatig en vervang hun luchtfilters indien nodig. Experts raden aan om deze filters om de paar maanden schoon te maken of te vervangen, zelfs als ze niet helemaal verstopt zijn.

5. Reinig en onderhoud luchtkanalen

De luchtkanalen in een huis verspreiden koude en warme lucht om comfortabele leefomstandigheden te bieden. Als luchtkanalen echter niet goed worden geïnstalleerd of niet regelmatig worden onderhouden, kunnen ze uiteindelijk vervuilende stoffen in huis verspreiden. Veelvoorkomende tekenen dat luchtkanalen moeten worden gereinigd, zijn onder meer stofophoping op de kanalen of meubels.

6. Schone tapijten

Tapijten zijn broeinesten voor vluchtige organische stoffen (VOS). De meeste VOS zijn door mensen gemaakte chemicaliën die worden gebruikt bij de vervaardiging van verven, reinigingsmiddelen en kleefstoffen in tapijten. Tapijten kunnen zelfs als ze niet worden gestoord VOS uitstoten, waarvan is aangetoond dat ze hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Zorg er dus voor dat u tapijten regelmatig schoonmaakt.

7. Kweek kamerplanten

Planten zijn natuurlijke luchtfilters, dus investeer in kamerplanten. Zet een paar potten in krappe kamers of kamers zonder ramen. Kleine planten zoals varens en grotere zoals palmbomen zijn enkele van de beste planten om verontreinigende stoffen in de lucht te trekken.

8. Handhaaf een constante luchtvochtigheid

Door te vochtige omstandigheden in huis kan schimmel en meeldauw groeien, wat nadelige gevolgen kan hebben voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Afhankelijk van waar u woont, hoeft u uw luchtontvochtiger mogelijk maar een paar maanden of het hele jaar door te laten werken.

Bronnen: EPA.gov, Survivopedia.com, Lung.org

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Florida wil een miljard genetisch gemodificeerde muggen vrijlaten in "Nachtmerrie" -experiment
Next Het eten van probiotische voedingsmiddelen helpt de gezondheid van de botten bij vrouwen te verbeteren

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Hoe u uw eigen stadsmoestuin kunt laten groeien

Luister naar dit artikel Kiezen voor het aanleggen van je eigen stadsmoestuin is een enorme stap op weg naar zelfredzaamheid. Met de huidige gebeurtenissen zoals ze zijn, onderbrekingen in het

Bouwen en Verbouwen

15 groenten perfect voor containertuinieren

Luister naar dit artikel Word zelfvoorzienend door wat van je eigen voedsel te verbouwen. Zelfs als je niet veel ruimte hebt voor een tuinperceel, kun je wat voedsel in containers

Bouwen en Verbouwen

We bedekten de helft van de tuin met houtsnippers en dit gebeurde er…

Luister naar dit artikel Door: Melissa K Norris Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze