*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


15 groenten perfect voor containertuinieren
april 4, 2020 830 Views

15 groenten perfect voor containertuinieren

Word zelfvoorzienend door wat van je eigen voedsel te verbouwen. Zelfs als je niet veel ruimte hebt voor een tuinperceel, kun je wat voedsel in containers kweken.

Allereerst: als uw potmix rijk is aan organisch materiaal, zult u het gemakkelijker hebben.

Veel organisch materiaal zorgt ervoor dat de grond langer van nature vocht vasthoudt, waardoor u minder vaak water nodig heeft. Bovendien voegt het voedingsstoffen met langzame afgifte toe aan uw groeimedium, waardoor de benodigde hoeveelheid kunstmest wordt verminderd.

Compost en vermicultuur zijn geweldige manieren om organisch materiaal aan je mix toe te voegen.

Hier zijn 15 groenten die goed groeien in containers:

Tomaten
Zorg ervoor dat tomaten voldoende calcium krijgen en een goed latwerk om hun slappe groei te ondersteunen.

Bonen
Poolbonen zijn klimplanten en tenzij u van plan bent een latwerk voor dit doel te gebruiken, kunt u waarschijnlijk beter een bush-variëteit aan bonen plukken. Dit betekent dat ze geen latwerk nodig hebben en een struikvorm boven uw container zullen vormen. Een beetje epsomzout (magnesiumsulfaat) doet wonderen voor bonen.

Sla
De truc om goede sla te kweken is koel (niet koud) weer, veel stikstof (onthoud dat eerder genoemd organisch materiaal – ja, veel daarvan) en veel licht. Veel binnentuinmannen gaan mis met sla omdat ze niet genoeg licht geven en de bladeren langbenig worden.

Groenen zijn over het algemeen zeer goede keuzes voor containertuinen vanwege hun ondiepe wortelsysteem. Zorg er wel voor dat de grond rijk is.

Let op: bij het toevoegen van “hete” wijzigingen zoals mest en guanos aan grondmengsels, moet het mengsel minimaal twee weken worden “gekookt”, anders zal het de bladeren verbranden. De grond ‘koken’ betekent simpelweg mengen en laten rusten, af en toe keren.

Collard Greens
Collard-groenten zijn een heerlijke aanvulling op elke maaltijd en ze zijn niet alleen bedoeld om in het zuiden te groeien! Ze zijn ook een voedingskrachtcentrale.

Collards zijn bijna net zo koudbestendig als boerenkool en kool, maar ze zijn beter bekend in het zuiden omdat ze ook erg hittebestendig zijn. Lees hier meer over het kweken van collards.

Radijs
Radijzen zijn niet alleen een goede aanvulling op elke maaltijd, maar ze zijn ook buitengewoon gezond. De doordringende smaak en het natuurlijke kruid in radijsjes kunnen helpen om overtollig slijm in het lichaam te verwijderen en kunnen vooral nuttig zijn bij verkoudheid. Ze kunnen ook helpen bij het verwijderen van sinussen en het verzachten van de keel. Radijs is ook een natuurlijk reinigingsmiddel voor het spijsverteringsstelsel, doordat het helpt stilstaand voedsel en gifstoffen die in de loop van de tijd zijn opgebouwd af te breken en te elimineren. Omdat ze veel vitamine C bevatten, kan de regelmatige consumptie van radijs helpen bij het voorkomen van virale infecties.

Aubergine
Aubergines zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gezond. Naast een groot aantal vitamines en mineralen, heeft aubergine ook belangrijke fytonutriënten, waarvan er vele een antioxiderende werking hebben. De fytonutriënten in aubergine omvatten fenolische verbindingen, zoals cafeïne en chlorogeenzuur, en flavonoïden, zoals nasunine.

Spinazie
Snijd spinazieblaadjes als ze nog ovaal zijn zonder de hele plant af te knippen. Als u uw spinazieplanten blijft verzorgen, kunt u een continue oogst van jonge spinazie behouden.

Boerenkool
Boerenkool houdt van kouder weer, maar tolereert ook wat hitte met het offer om het bitterder te maken. Koude temperaturen brengen de zoetheid van boerenkool naar voren, dus het is het beste om te groeien in de koelere maanden.

Snijbiet
Net als boerenkool geeft snijbiet de voorkeur aan koele temperaturen. Net als spinazie kun je de bladeren oogsten als ze klein zijn om een ​​continue voorraad babygroenten te benutten. Laat anders je bladeren groot worden en oogst een grote opbrengst aan volwassen bladeren.

Erwten
Erwten zijn handig als je een stikstofarme grond hebt, omdat het wat atmosferische stikstof aan de grond vasthecht. Ze waarderen ook epsom-toepassingen (magnesiumsulfaat). Net als bonen, kun je bush-variëteiten van erwten kweken waarvoor geen trellising nodig is. Een variëteit van bush pea die ik met groot succes heb gekweekt, is de tom thumb cultivar. Anders monteert u gewoon een eenvoudig latwerk boven uw pot met inzet of zelfs sterke boomtakken.

Wortels
Wortelen geven de voorkeur aan een losse, zandige grond, dus gebruik extra perliet of wat voor beluchtingscomponent dan ook in uw mix zit. Zodra de wortels een singel beginnen aan te trekken, mag de grond niet te veel uitdrogen, anders riskeer je dat ze barsten. Als je de koppen boven je groeimedium ziet opduiken, zijn ze klaar voor de oogst. Wacht niet te lang of je offert die zoete smaak op voor gewicht. Soms een waardevolle afweging.

Komkommer
Komkommers worden bij voorkeur direct gezaaid en hebben constant water nodig, in tegenstelling tot veel andere groenten die de grond tussen de gietbeurten een beetje uitdrogen. Zorg ervoor dat u het gebladerte niet nat maakt wanneer u water geeft, omdat dit de kans op schimmelziekte zoals echte meeldauw verkleint.

Let op: Door kruisbestuiving wordt het afgeraden meerdere soorten komkommers naast elkaar te kweken. De kwaliteit van fruit zal in de meeste gevallen afnemen wanneer meerdere rassen elkaar kruisen.

Courgette
Courgette is vrij eenvoudig te kweken in een container. Zorg ervoor dat je minimaal een pot van 12 per per plant gebruikt, want die kan behoorlijk groot worden. Een plant wordt alleen zo groot als de container toelaat. Volg de meeldauwpreventietechniek die in de komkommer hierboven wordt genoemd.

Knoflook
Knoflook doet het geweldig in containers en verhoogde bedden. Het geniet van de losse grond en geeft de teler een betere controle over de voedingsstoffen in medium.

Pepers
Het is belangrijk om uw peperplanten te bemesten met een universele meststof of een meststof die speciaal is ontworpen voor paprika’s.

Als u zich aanpast met epsomzout (magnesiumsulfaat), blijven uw typisch magnesiumarme planten gezond en produceren ze een betere opbrengst.

Houd je peperplanten in de zon, want ze groeien het best in de volle zon, bij voorkeur ochtendzon.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 12 beste niet-bederfelijke voedingsmiddelen voor noodgevallen
Next 7 groenten die je in 60 dagen of minder kunt kweken

About author

You might also like