Basisbeginselen: Hoe calendula te kweken, een nuttige medicinale plant
mei 6, 2019 4463 Views

Basisbeginselen: Hoe calendula te kweken, een nuttige medicinale plant

Luister naar dit artikel

Preppers weten dat bepaalde bloeiende planten ruimte verdienen in hun eigen moestuin, vooral die met medicinale toepassingen zoals calendula (Calendula officinalis). Het bloeiende kruid heeft felgekleurde gele bloemen die kunnen worden gebruikt om een ​​zere keel te behandelen of koorts te verminderen.

Calendula-planten, ook wel Engelse goudsbloemen of goudsbloemen genoemd, kunnen verschillende tuinplagen afstoten. Ze dragen ook bloemen die elke tuin kunnen opfleuren, van de vroege zomer tot de eerste nachtvorst.

Voorkeursgroeicondities

Calendula’s zijn gemakkelijk te kweken en kunnen zelfs zonder veel zorg gedijen. Deze kruiden moeten worden geplant in de volle zon of halfschaduw. Ze kunnen groeien in de zones 2 tot en met 10.

Calendulas geven de voorkeur aan gemiddelde, goed doorlatende grond en vereisen slechts af en toe een besproeiing. Ze zijn ook aanpasbaar, maar ze geven de voorkeur aan koelere temperaturen.

Calendula-bloemen gaan langer mee in licht beschaduwde gebieden.

Bodemvoorbereiding

Calendula-planten hebben een rijke bodem of potgrond nodig om zich te ontwikkelen. Idealiter moeten calendula’s worden geplant in een geprepareerd tuinbed of een grote container vol met voedingsstoffen dichte potgrond. Je kunt ook oude mest of compost in de grond werken om de toestand van je bodem te verbeteren, minstens een maand voordat je klaar bent om te planten.

Calendula’s vereisen geen speciale grond, maar ze zullen gedijen in de volle zon. Zorg ervoor dat de ruimte waarin u uw calendula’s plant het grootste deel van de dag direct zonlicht ontvangt en niet onder water komt te staan ​​als het regent.

Calendula’s geven de voorkeur aan aarde met een gemiddelde pH van 5,5 tot 7, maar groeien het best in de bodem met een neutrale pH. Als u niet zeker bent van de pH van uw bodem, voert u een basistest uit.

Als uw grond te zuur is, voegt u materialen zoals houtas toe. Voeg bij het aanpassen van de pH van de grond materiaal aan de grond toe voor het planten zodat ze voldoende tijd hebben om te bezinken.

Beginnen met calendula zaden

Calendula-planten zijn het gemakkelijkst te kweken door direct zaaien, maar je kunt ook binnenshuis beginnen als je te maken hebt met wisselvallig weer. Om calendula binnenshuis te starten, zaai ze ten minste acht weken vóór de laatste verwachte vorstdatum. Planten de zaden in losse potten voor eenvoudiger verplanten. Calendula-zaden moeten binnen vijf tot vijftien dagen ontkiemen.

Als je calendulazaden direct in de grond begint te planten, plant ze dan in het vroege voorjaar. De zaden kunnen al in februari worden geplant als je in de buurt van de kust woont.

Stappen:

Plant zaden van minimaal ¼-inch tot ½-inch diep. Je kunt zaden zaaien met een tussenruimte van anderhalve centimeter en ze afdekken met een extra ¼ inch tuingrond.
Water het zaaibed onmiddellijk na het planten van de zaden om het vochtgehalte te verhogen.
Houd het bed de volgende week of zo na het planten vochtig en laat het niet uitdrogen.
Pas op dat je de zaden niet wegspoelt als je water geeft. Voor een gelijkmatige, zachte stroming, gebruikt u een spuitmond met sprinklerverstellingen in plaats van een tuinslang met volledige sterkte.

Zorgen voor calendulas

Calendula’s kunnen minimaal 24 inch hoog worden, dus geef ze voldoende ruimte bij het zaaien of verplanten. De planten nemen ongeveer zestig dagen of minder om te rijpen van zaad tot bloem.

Top de planten door gebruikte bloemen af ​​te knijpen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest tijdens het groeiseizoen af ​​en toe met een organische vloeibare bloeimest om hun bloei te vergroten.

Geef de planten water, minstens tweemaal per week, of vaker onder droge omstandigheden. Geef de wortels van de plant direct water en zorg ervoor dat je ongeveer een centimeter vocht per week aanvoelt.

Voeg consistent compost toe aan uw calendula om onkruid te voorkomen en om de planten vocht te behouden. In de hitte van de zomer helpt compost de wortels van calendula koel te houden.

Calendulas stoten plagen af, maar ze kunnen slakken aantrekken. Behandel deze door ze handmatig te verwijderen of gebruik een huismiddeltje als een ondiepe schaal met bier.

Voeg wat compost toe in de zomer om alle voedingsstoffen die je calendulas uitputten te vervangen. Compost is een geweldige meststof omdat het een uitgebalanceerde bron van voedingsstoffen is die geen planten zullen verbranden.

Als je calendulas in je tuin plant om ongedierte uit de buurt van je andere gewassen te houden, kweek ze dan naast groenten zoals worteltjes, snijbiet en tomaten voor bescherming tegen insecten. Calendula’s kunnen ook schadelijke nematoden in de bodem afstoten.

Het medicinale gebruik van calendula

Raadpleeg uw arts voordat u calendula als een huismiddeltje gebruikt om erachter te komen of het zal interageren met andere medicijnen die u op dit moment gebruikt.

Hoewel calendula veilig is voor de meeste mensen, moet u de plant vermijden als u zwanger bent of als u al een allergie heeft voor ambrosia en soortgelijke planten. Calendula kan slaperigheid veroorzaken, dus gebruik het niet samen met een ander medicijn dat u misschien te slaperig maakt. Gebruik het niet als u op het punt staat om een ​​operatie te ondergaan.

Omdat de plant krachtige ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft, wordt calendula vaak gebruikt in balsems, lotions of zalven die rechtstreeks op de huid kunnen worden aangebracht. Calendula-remedies hebben verzachtende en herstellende eigenschappen.

Het medicinale gebruik van calendula omvat:

Het immuunsysteem stimuleren
Het induceren van een menstruatie
Koorts verminderen
Verminderen van pijn en zwelling van wonden zoals beenulcera en loslaten van de lippen
Maagpijn verlichten
Bloedsomloop stimuleren en zweten bevorderen
Behandeling en preventie van aandoeningen zoals spierspasmen, keelpijn en zelfs bepaalde soorten kanker

Bronnen:

TheHomesteadingHippy.com

MedicalHealthGuide.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Controleer je kruidenrek voor deze 10 darm-gezonde kruiden
Next Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen

You might also like

Bouwen en Verbouwen

4 geweldige alternatieve manieren om bleek te gebruiken!

Luister naar dit artikel Bleek is niet alleen meer een schoonmaakmiddel voor je toilet en sanitair. Chloor kun je op zoveel alternatieve manieren gebruiken. Het kan namelijk bacteriën doden, maar

Bouwen en Verbouwen

14 verrassende toepassingen van pindakaas

Luister naar dit artikel Pindakaas is een veelzijdig en heerlijk ingrediënt, dus het is gemakkelijk in te zien waarom zoveel mensen het in hun voorraadkasten bewaren. Als ingrediënt is het

Bouwen en Verbouwen

7 genezende kruiden die super eenvoudig binnen groeien (en hoe je ze kunt laten groeien)

Luister naar dit artikel Afgezien van het verrijken van de smaak van uw maaltijden, bieden kruiden u ook tal van gezondheidsvoordelen. Dit artikel zal 7 heilzame kruiden presenteren die enkele