Controleer je kruidenrek voor deze 10 darm-gezonde kruiden
mei 6, 2019 4660 Views

Controleer je kruidenrek voor deze 10 darm-gezonde kruiden

Luister naar dit artikel

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals appels en yoghurt, kunnen uw spijsvertering verbeteren. Maar afgezien van deze nuttige voedingsmiddelen, kunnen sommige kruiden zoals kardemom en knoflook spijsverteringsproblemen verlichtenof zelfs verhelpen.

Verhoog uw spijsverteringgezondheid met kruiden

Verschillende studies hebben vastgesteld dat verschillende kruiden de lever stimuleren, waardoor het organisme gal afscheidt met een hoger percentage galzuren. Galzuren zijn cruciaal voor de vertering en opname van vet, dus het is belangrijk dat u voldoende van deze zuren bezit.

Gegevens uit studies hebben ook aangetoond dat sommige kruiden de activiteiten van enzymen zoals amylase, pancreaslipase en protease stimuleren. Deze enzymen ondersteunen een efficiënter spijsverteringsstelsel.

Gebruik meer van de heilzame kruiden in de onderstaande lijst om uw spijsvertering te stimuleren. De meeste van deze kruiden hebben wind afdrijvende eigenschappen, wat betekent dat ze een opgeblazen gevoel en winderigheid verminderen.

Kardemom

Kardemom, die tot de familie Gember behoort, is goed voor je spijsvertering. Afgezien van wind afdrijvende eigenschappen, heeft dit kruid heeft ook krampstillende eigenschappen die de snelheid van maagkrampen remmen.

Neem kardemom als u uw eetlust wilt stimuleren en krampen, gas, indigestie en misselijkheid wilt verminderen. De specerij doodt voedselpathogenen in het spijsverteringskanaal en voorkomt voedselvergiftiging en maagklachten.

Kardemompeulen bevatten limoneen, een stof die vaak voorkomt in schillen van citrusvruchten. Limoneen lost cholesterolrijke galstenen op en verlicht maagzuur en gastro-oesofageale reflux (GERD).

Om kardamom thee te maken, plaats je vier kardemompeulen in twee kopjes water. Laat het mengsel 30 minuten sudderen.

Kaneelschors

Warme kaneelschors voor een milde maar effectieve remedie voor trage spijsvertering. Het wordt ook gebruikt om eetlustverlies, opgeblazen gevoel, dyspeptische klachten en winderigheid aan te pakken.

Korianderzaad/koriander

Korianderzaden leveren koriander op, die beide helpen bij de spijsvertering. Korianderzaad biedt echter meer gezondheidsvoordelen voor uw spijsvertering.

Koriander heeft ook carminative, antispasmodische maageigenschappen. Het kruid kalmeert intestinale spasmen die diarree veroorzaken, en het verbetert de spijsvertering.

Koriander is beschikbaar als hele zaden en in poedervorm. Je kunt koriander gebruiken bij het maken van marinades, bijgerechten en stoofschotels. Koriander kan ook worden toegevoegd aan soepen en smoothies.

Voeg verse koriander toe, wat een verkoelend effect heeft, tot warme en pittige gerechten. Snijd wat koriander fijn en voeg het toe aan een gerecht om de productie van spijsverteringsenzymen te bevorderen.

Komijn

Studies hebben vastgesteld dat komijn de spijsvertering stimuleert en maagzuur verlicht. Het kruid verhoogt de activiteit van spijsverteringsenzymen en versnelt de spijsvertering.

Komijn verhoogt ook de afgifte van gal uit de lever.

Venkelzaad

Venkel triggert de productie van maagsappen. Het heeft ook wind afdrijvende en antispasmodische eigenschappen. De venkelzaadjes worden vaak gebruikt als spijsverteringshulp na het eten en bevatten veel voedingsvezels.

Venkel bevat metabolisch inerte onoplosbare vezels en het verhoogt het grootste deel van het voedsel dat je eet als het door je spijsverteringsstelsel gaat. Dit verlicht obstipatie en de vezel in venkel beschermt je dikke darm.

Fenegriek

Fenegriek is een natuurlijke spijsvertering die gifstoffen uit het lichaam wegspoelt.

Knoflook

Knoflook beschermt de immuniteit van de darmen.

Gember

Gember heeft fenolische verbindingen die gastro-intestinale problemen verlichten. Deze verbindingen stimuleren zowel de gal- als speekselproductie.

Gember vermindert intestinale samentrekkingen door de darmspieren te ontspannen en ervoor te zorgen dat verteerd voedsel gemakkelijker kan passeren. Het zal ook gas en een opgeblazen gevoel verminderen.

Drink ‘s ochtends gemberthee om de spijsvertering te stimuleren. Als alternatief kunt u gember toevoegen aan water, thee of heet water met citroen voor een verfrissend drankje. Gebruik voor het maken van sappen en smoothies gedroogde gember of verse gemberwortel.

Gember heeft een bloedverdunnende werking, dus eet het niet als je al bloedverdunnende medicijnen gebruikt. Gebruik gember niet twee weken voordat u een operatie ondergaat en nog een week na de operatie.

Citroenbalsem

Citroenbalsem helpt bij het verlichten van frequente buikpijn en ongemak. Volgens een kleine studie uit 2010 helpt het consumeren van een sorbet met citroenmelisse om functionele dyspepsie te verlichten.

Kurkuma

Kurkuma is een Indiase specerij die de spijsvertering bevordert en het spijsverteringskanaal verzacht. Het verlicht brandend maagzuur en vermindert winderigheid.

Kurkuma heeft ontstekingsremmende en antibacteriële stoffen die ook maagpijn verlichten.

Gebruik deze kruiden om verschillende gerechten op smaak te brengen en uw algehele spijsvertering te stimuleren.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Vier natuurlijke remedies voor bloedcirculatie
Next Basisbeginselen: Hoe calendula te kweken, een nuttige medicinale plant

You might also like

Natuurlijk genezen

Zoethout is goed en gezond voor je!

Luister naar dit artikel Zoethout je zal het waarschijnlijk wel kennen. Persoonlijk vind ik het erg lekker en geniet er van zonder dat het in drop vorm is. Zoethout staat

Natuurlijk genezen

Eenvoudig Zelfgemaakt spieren balsem Recept

Luister naar dit artikel Spierpijn ervaren na een lange dag op het werk of een inspannende gymsessie is heel gebruikelijk. Je kunt thuis je eigen, natuurlijke spieren balsem inwrijven om

Natuurlijk genezen

Knoflookmelk is het huismiddeltje dat je verlichting geeft van ischias en rugpijn

Luister naar dit artikel Rugpijn is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van handicaps en een op de tien mensen heeft last van een rugprobleem. Daarom geven mensen miljarden euro’s uit om