Koffie geassocieerd met verbeterde overleving bij patiënten met darmkanker

Koffie geassocieerd met verbeterde overleving bij patiënten met darmkanker

Luister naar dit artikel

Bij een grote groep patiënten met uitgezaaide darmkanker was consumptie van een paar kopjes koffie per dag geassocieerd met een langere overleving en een lager risico op verergering van de kanker, melden onderzoekers van Dana-Farber Cancer Institute en andere organisaties in een nieuwe studie.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De bevindingen, gebaseerd op gegevens van een groot observationeel onderzoek genesteld in een klinische proef, zijn in overeenstemming met eerdere onderzoeken die een verband aantoonden tussen regelmatige koffieconsumptie en verbeterde resultaten bij patiënten met niet-gemetastaseerde colorectale kanker. De studie werd gepubliceerd door JAMA Oncology.

De onderzoekers ontdekten dat bij 1.171 patiënten die werden behandeld voor uitgezaaide colorectale kanker, degenen die aangaven twee tot drie kopjes koffie per dag te drinken, over het algemeen waarschijnlijk langer leefden en meer tijd hadden voordat hun ziekte verergerde, dan degenen die geen koffie dronken. . Deelnemers die grotere hoeveelheden koffie dronken – meer dan vier kopjes per dag – hadden een nog groter voordeel bij deze maatregelen. De voordelen gelden voor zowel cafeïnehoudende als cafeïnevrije koffie.

De bevindingen stelden onderzoekers in staat om een ​​verband vast te stellen, maar geen oorzaak-en-gevolgrelatie, tussen het drinken van koffie en een verminderd risico op kankerprogressie en overlijden onder studiedeelnemers. Als gevolg hiervan biedt de studie op dit moment onvoldoende grond om aan te bevelen dat mensen met gevorderde of uitgezaaide darmkanker dagelijks koffie gaan drinken of hun consumptie van de drank verhogen, zeggen onderzoekers.

“Het is bekend dat verschillende verbindingen in koffie antioxiderende, ontstekingsremmende en andere eigenschappen hebben die mogelijk actief zijn tegen kanker”, zegt Dana-Farber’s Chen Yuan, ScD, de co-eerste auteur van de studie met Christopher Mackintosh, MLA, van de Mayo Clinic School of Medicine. “Epidemiologische studies hebben aangetoond dat een hogere koffie-inname geassocieerd was met een verbeterde overleving bij patiënten met stadium 3-darmkanker, maar de relatie tussen koffieconsumptie en overleving bij patiënten met uitgezaaide vormen van de ziekte is niet bekend.”

De nieuwe studie was gebaseerd op gegevens uit de Alliance/SWOG 80405-studie, een klinische fase III-studie waarin de toevoeging van de geneesmiddelen cetuximab en/of bevacizumab wordt vergeleken met standaardchemotherapie bij patiënten met niet eerder behandelde, lokaal gevorderde of gemetastaseerde colorectale kanker. Als onderdeel van de proef rapporteerden de deelnemers hun inname via de voeding, inclusief koffieconsumptie, op een vragenlijst op het moment van inschrijving. Onderzoekers correleerden deze gegevens met informatie over het beloop van de kanker na behandeling.

Ze ontdekten dat deelnemers die twee tot drie kopjes koffie per dag dronken een kleiner risico hadden op overlijden en op progressie van kanker in vergelijking met degenen die geen koffie dronken. (Gevaar is een maatstaf voor risico.) Degenen die meer dan vier kopjes per dag consumeerden, hadden een nog groter voordeel.

“Hoewel het voorbarig is om een ​​hoge inname van koffie aan te bevelen als mogelijke behandeling voor colorectale kanker, suggereert onze studie dat het drinken van koffie niet schadelijk is en mogelijk gunstig is”, zegt Dana-Farber’s Kimmie Ng, MD, MPH, senior auteur van de studie.

“Deze studie draagt ​​bij aan de grote hoeveelheid literatuur die het belang van voeding en andere beïnvloedbare factoren bij de behandeling van patiënten met colorectale kanker ondersteunt”, voegt Ng toe. “Verder onderzoek is nodig om te bepalen of er inderdaad een causaal verband is tussen koffieconsumptie en verbeterde resultaten bij patiënten met colorectale kanker, en welke verbindingen in koffie precies verantwoordelijk zijn voor dit voordeel.”

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Cacao drinken kan je slimmer maken
Next Nieuws en updates over Naturotheek

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit is het meest krachtige natuurlijk antibioticum ooit! – Doodt alle infecties in het lichaam!

Luister naar dit artikel De basisformule van deze krachtige tonic dateert uit het middeleeuwse Europa, dat wil zeggen, uit de tijd toen de mensen leden onder allerlei ziekten en epidemieën.

Natuurlijk genezen

Als je van bananen houdt, moet je deze 10 schokkende feiten zeker lezen (Nr. 6 is heel belangrijk).

Luister naar dit artikel Bananen zijn wellicht een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde, met een overvloed aan mineralen en vitaminen. Deze heerlijke vruchten hebben een uniek zoete smaak en

Natuurlijk genezen

Cayennepeper: Eerste Hulp bij hartaanval en beroerte (en ook preventief)

Preventief maar ook in acute gevallen Luister naar dit artikel Cayennepeper wordt ook wel de Koning der Specerijen genoemd. De helende eigenschappen van deze specerij zijn enorm. Cayenne kan cruciaal