Voorkom een astma-aanval door deze triggers te vermijden

Voorkom een astma-aanval door deze triggers te vermijden


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Als u astma heeft, bent u niet alleen. In de Verenigde Staten lijdt elke 1 op de 12 mensen aan astma. Wereldwijd zijn er naar schatting 300 miljoen mensen met astma, volgens de American Academy of Allergy Astma & Immunology (AAAAI). Die 300 miljoen mensen over de hele wereld weten hoe beangstigend en plotseling een astma-aanval kan zijn.
Volgens de Centers for Disease Control and Prevention worden astma-aanvallen veroorzaakt door “triggers” die het moeilijk maken voor lucht om in de longen te komen en dus de ademhaling beperken. Wanneer dit gebeurt, wordt een astma-aanval geactiveerd.

Iedereen is anders en heeft daarom verschillende triggers. Om uw symptomen het beste te beheersen, houdt u een dagboek bij met de datum en ernst van een astma-aanval, evenals mogelijke triggers. Vraag jezelf af, in wat voor omgeving was ik? Waar werd ik aan blootgesteld? Wat had ik mogelijk kunnen inhaleren? Het is gemakkelijker om de laatste vragen te beantwoorden als u zowel typische als minder gebruikelijke triggers kent. Lees verder om erachter te komen welke triggers op u van invloed kunnen zijn:

Meest voorkomende triggers

1. huisdieren. Je houdt misschien van je knuffelige vriend, maar pas op dat Health.com de AAAAI-statistiek meldt dat tot 30 procent van de mensen met astma allergisch is voor honden en andere huisdieren. Als je geen afstand kunt doen van je hond of kat, neem dan preventieve maatregelen door hem of haar minstens een keer per week te wassen.

2. Huisstofmijt. Dit is de grote. Health.com meldt dat tot 90 procent van de mensen met allergische astma last heeft van huisstofmijt. De beste manieren om uw blootstelling te verminderen, is door een vacuüm met een HEPA-filter te gebruiken en op allergeenbestendig beddengoed te slapen.

3. Koude lucht. Voor sommige astmapatiënten beperkt koude lucht de luchtwegen. Daarom beveelt Health.com aan een sjaal te dragen die je neus en mond bedekt wanneer je de koude winterlucht trotseert.

4. Plug-in luchtverfrissers. Als je je huis naar herfst ruikt, wil je misschien kiezen voor kokende kaneelstokjes in water, in plaats van een plug-in kamerverfrisser. Volgens Health.com bevatten deze kleine apparaten gevaarlijke ozon en vluchtige organische stoffen (VOS) die de luchtwegen kunnen verwoesten.

Minder besproken triggers

1. Onweersbuien. Het zal je misschien verbazen dat het aantal ziekenhuisopnames voor astma-aanvallen toeneemt na een onweersbui. Allergist en immunoloog Dr. Myron J. Zitt legt uit in Everyday Health, dit komt omdat allergenen in de lucht vrijkomen en zich verspreiden tijdens een onweersbui.

2. Lachen of huilen. Het uiten van intense emoties is een van de beste aspecten van het mens zijn. Maar wees voorzichtig de volgende keer dat je zo hard lacht dat je huilt. Volgens Dr. Zitt is zwaar lachen en intens huilen “een vorm van hyperventilatie, die, net als oefening, de neiging heeft een astmatische reactie te veroorzaken.”

3. Stress. Stress is slecht voor je algehele gezondheid en kan vooral gevaarlijk zijn voor mensen met astma. Everyday Health meldt een massale studie van meer dan 200.000 mensen dat psychologische stress sterk verbonden is met astmasymptomen.

4. Voedingssupplementen. Er zijn veel redenen om hele groenten en fruit te kiezen boven verpakt voedsel. Dr. Zitt waarschuwt dat voedingsadditieven die het woord “sulfiet” bevatten (gebruikt om voedsel te conserveren, te kleuren en te smaken) tot de meest astmatische behoren. Delicatessenvlees rijk aan nitraten, gele kleurstoffen die tartrazine bevatten en MSG zijn andere voedseladditieven die verband houden met astma.

Wat veroorzaakt uw astma? Vertel ons wanneer je dit artikel deelt op sociale media. Je kunt gewoon een leven redden.

Previous Stop hoofdpijn zonder pillen
Next 7 tips over hoe om te gaan met duizeligheid

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit is wat er gebeurt met je lichaam als je 2 bananen per dag eet!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Peuter met pijnlijke aandoening waardoor hij ‘eruitziet als een vis’ is genezen door cannabisolie

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Heb je broze nagels? Vaak last van beenkrampen? Dit is wat je moet weten!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar