7 tips over hoe om te gaan met duizeligheid

7 tips over hoe om te gaan met duizeligheid


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Vertigo kan een aantal symptomen beschrijven, waaronder flauwvallen en duizeligheid, onevenwichtigheid (zich uit balans voelen) en het gevoel van beweging wanneer er geen is. Iedereen kan vertigo iets anders ervaren, maar het kan heel verontrustend zijn. Vaak veroorzaakt het misselijkheid die lijkt op bewegingsziekte.

Het meest voorkomende type duizeligheid wordt benigne paroxismale positionele duizeligheid (BPPV) genoemd en het treedt op wanneer er weinig calciumkristallen in uw binnenoor loskomen. Het komt vaker voor bij oudere mensen, maar gelukkig is het ook het gemakkelijkst te behandelen type duizeligheid omdat bepaalde fysieke bewegingen de calciumkristallen kunnen verplaatsen en verlichting kunnen brengen. Vertigo kan ook worden veroorzaakt door problemen met vloeistof en druk in het binnenoor, of ontsteking gerelateerd aan infectie van het binnenoor. Hier zijn acht tips om u te helpen thuis met uw duizeligheid om te gaan.

Lichamelijke oefeningen voor verlichting van BPPV.

1) Epley Manoeuvre. WebMD beschrijft de volgende oefening om duizeligheid aan uw linkerzijde aan te pakken: Leg een kussen op uw bed zodat het kussen op uw rug ligt (in tegenstelling tot onder uw hoofd). Draai je hoofd 45 graden naar links en ga dan snel op je rug liggen zodat je schouders op het kussen liggen en je hoofd op het bed rust, nog steeds in de hoek van 45 graden. Houd die houding dertig seconden vast en draai vervolgens je hoofd naar rechts en houd dertig seconden vast. Draai ten slotte je hele lichaam naar rechts en blijf nog dertig seconden staan. Ga langzaam rechtop zitten als u klaar bent, maar onderneem geen plotselinge activiteit. Herhaal deze manoeuvre drie keer elke nacht voor het slapen gaan. Als uw duizeligheid van rechts komt, keert u de instructies om.

2) Half-Salto of Foster Manoeuvre. WebMD legt uit dat je op de vloer moet knielen en een paar seconden naar het plafond moet kijken, dan je kin moet instoppen en voorover moet buigen totdat je de vloer met je hoofd raakt. Houd dertig seconden vast. Draai uw hoofd in de richting van de aangedane zijde en houd deze dertig seconden vast. Til uw hoofd snel op zodat het op dezelfde hoogte is als uw rug – niet helemaal rechtop en houd het nog dertig seconden vast. Tenslotte, til je hoofd snel helemaal op, maar houd het naar de kant waar je aan werkt. Herhaal indien nodig en sta altijd voorzichtig op.

3) Brandt-Daroff-oefening. Ga op je bed zitten en kantel je hoofd 45 graden van de aangedane zijde. Ga voorzichtig op je aangedane zijde liggen en houd je hoofd in dezelfde positie zodat je neus nu naar boven wijst. Houd dertig seconden vast, ga rechtop zitten en herhaal aan de andere kant. Je kunt deze oefening drie keer achter elkaar oefenen, drie keer per dag, totdat je duizeligheid is verdwenen.

Dieet tips om uw duizeligheid te beheersen

4) Vitamine D. Deze vitamine kan gunstig zijn voor mensen met de diagnose BPPV – praat met uw arts om te zien of uw duizeligheid kan worden veroorzaakt door een vitaminetekort.

5) Gember. Je weet al dat gember veel wordt gebruikt om misselijkheid te bestrijden en het kan dezelfde voordelen hebben voor mensen die aan duizeligheid lijden. Volgens Best Health Mag zijn er onderzoeken die aantonen dat gemberwortel de symptomen aanzienlijk kan verminderen. Je kunt het rauw eten, maar het kan prettiger zijn om een ​​thee te zetten door gemberwortel ongeveer vijf minuten in kokend water te laten trekken. Je kunt eventueel honing toevoegen voor smaak.

6) Gingko biloba. Dit is een van de meest onderzochte kruiden ter wereld, volgens The Alternative Daily, en staat erom bekend dat het de vitale bloedtoevoer naar het hoofd verhoogt. Zorg ervoor dat u een supplement met 24 procent ginkgo-heterosiden of gingkolisiden krijgt en begin dan elke dag met de behandeling met 250 milligram totdat uw duizeligheid verbetert. U kunt de dosering vervolgens verlagen tot ergens tussen de 40 tot 60 milligram per dag om te voorkomen dat deze terugkeert.

7) Hydrateren. Soms zijn de eenvoudigste antwoorden de beste – zorg ervoor dat je voldoende gehydrateerd bent. Remedy My Vertigo legt uit dat zelfs milde uitdroging duizeligheid kan veroorzaken, dus pak een glas water en ga drinken!
Duizeligheid kan leiden tot onaangename misselijkheid en in ernstigere gevallen – met name bij ouderen – kan dit een valgevaar vormen. Neem contact op met uw arts om te proberen de oorzaak van uw duizeligheid vast te stellen en probeer ondertussen deze huismiddeltjes. Beweeg altijd voorzichtig en binnen uw comfortniveaus.

Previous Voorkom een astma-aanval door deze triggers te vermijden
Next Hier is een eenvoudige ademhalingsoefening die uw risico op hartaandoeningen aanzienlijk kan beïnvloeden

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb je last van slapeloosheid? Zet één van deze vijf planten in je kamer voor een betere nachtrust!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Moet je elke nacht opstaan om te plassen? Dit is wat dat kan zeggen over je gezondheid!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

‘Vitamine C’ kan elk virus doden dat bij de mensheid bekend is

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar