Het eten van rauwe zuurkool biedt meer gezondheidsvoordelen dan u denkt
maart 8, 2021 1634 Views

Het eten van rauwe zuurkool biedt meer gezondheidsvoordelen dan u denkt

Luister naar dit artikel

Zuurkool, die bekende hotdog-kruiderij, heeft misschien niet de schoonheid van granaatkleurige frambozen of de zoete, verfrissende smaak van tropisch fruit. Maar het laatste wetenschappelijke onderzoek leert ons dat vers gemaakte biologische zuurkool een echt superfood is dat het immuunsysteem stimuleert, de darmgezondheid bevordert en kanker op veel manieren helpt voorkomen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een recent gepubliceerde studie in Critical Reviews in Food Science and Nutrition wees uit dat gefermenteerde voedingsmiddelen zoals rauwe zuurkool chemische verbindingen en nuttige bacteriën bevatten die een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden vanwege hun antikanker-, antimicrobiële en antioxiderende activiteiten.

Hoe voorkomt zuurkool kanker?

Kool, de kruisbloemige groente waarvan zuurkool wordt gemaakt, wordt al gewaardeerd door natuurvoedingsdeskundigen en voedingsdeskundigen vanwege de torenhoge hoeveelheden anticarcinogene bioactieve stoffen. In feite helpen de glucosinolaten in kool de lichaamseigen antioxidanten te activeren, die de lipidenoxidatie en -ontsteking bestrijden die kanker en hartaandoeningen kunnen veroorzaken.

Bovendien produceert het proces van lacto-fermentatie dat betrokken is bij het veranderen van kool in zuurkool, gunstige bacteriën. Het ontketent nog krachtigere ontstekingsremmende kankerbestrijdende stoffen – brengt de gezondheidsvoordelen naar een geheel nieuw niveau en helpt kanker van de prostaat, blaas en borst af te weren.

Dit is de reden waarom rauwe zuurkool kanker helpt af te weren

Volgens de auteur en natuurgeneeskundige Sandor Ellix Katz bewaart het proces van melkzuurgisting niet alleen de voedingsstoffen in voedsel, maar breekt ze ze ook af. Daarom zijn ze nog gezonder en gemakkelijker verteerbaar. Maar wat is melkzuurgisting precies en waarom is het gunstig?

Hoewel de term ietwat technisch klinkt, is het eigenlijk het natuurlijke resultaat van het in lagen aanbrengen van versnipperde kool in water met zout, en vervolgens de bestaande bacteriën op de kool het werk laten doen. Het eindproduct – zuurkool – bevat meer levende probiotische culturen dan yoghurt.

Een resultaat van lacto-fermentatie is het creëren van grote hoeveelheden nuttige lactobacillus-bacteriën, die een vriendelijke flora in het darmkanaal ondersteunen. Een andere is het vrijkomen van isothiocyanaatverbindingen uit bestaand glucosinolaat; deze isothiocyanaten hebben zulke uitgesproken anticarcinogene effecten getoond in cellulaire, laboratorium- en humane studies.

Indrukwekkende wetenschap achter de voordelen van zuurkool

In een artikel uit oktober 2002 in de Journal of Agricultural and Food Chemistry maakten onderzoekers bekend dat ze isothiocyanaten in zuurkool hadden geïsoleerd en dat deze verbindingen kankerbeschermende effecten hadden in dierproeven. Ze voegden eraan toe dat klinisch onderzoek nodig zou zijn om te bepalen of deze effecten zich ook uitstrekken tot mensen.

In de twaalf jaar sinds het artikel werd gepubliceerd, tonen veel onderzoeken naar zuurkool en zuurkoolsap aan dat het het risico op kanker bij mensen verlaagt, met name bij kanker van de borst en de dikke darm.

In een studie die in 2011 in het British Journal of Nutrition werd gepubliceerd, merkten onderzoekers op dat de ontgiftende enzymen in zuurkoolsap een anticarcinogeen effect hebben op nier- en leverkankercellen en voegden eraan toe dat zuurkoolsap de niveaus van glutathion-S-transferase verhoogde – beschouwd als een chemobeschermend middel. .

De probiotische culturen van zuurkool bestrijden kanker op meerdere manieren

In een recensie die in 2006 in de Journal of Applied Microbiology werd gepubliceerd, stelden onderzoekers dat melkzuurbacteriën bepaalde soorten kanker kunnen voorkomen – waaronder darm- en blaaskanker – en categoriseren ze hoe probiotische culturen de ontwikkeling van kankercellen helpen torpederen.

Probiotische culturen ontgiften niet alleen ingenomen kankerverwekkende stoffen en stimuleren het immuunsysteem, maar ze creëren ook een omgeving die vijandig staat tegenover kankerverwekkende stoffen. Concreet creëren ze organische verbindingen – waaronder butyraat – die de tumorgroei remmen en de apoptose of geprogrammeerde celdood van kankercellen stimuleren.

De auteurs theoretiseerden dat probiotische culturen ook bacteriën kunnen onderdrukken die verantwoordelijk zijn voor het omzetten van procarcinogenen in carcinogenen en voegden eraan toe dat lactobacillus zich zou kunnen binden aan mutagene verbindingen in de darm.

Wat is de beste zuurkool om kanker te voorkomen?

Koop alleen zuurkool die vers, rauw, ongepasteuriseerd en biologisch is; u kunt het het beste zoeken in het gekoelde gangpad van lokale markten of boerenmarkten. Vermijd ingeblikte zuurkool, die veel minder voedingsstoffen en probiotische voordelen biedt.

De meeste experts raden aan om 4 tot 5 keer per week minstens 1 en ½ kopje zuurkool te consumeren; Porties met 2 kopjes zijn natuurlijk nog gezonder. Een waarschuwing: rauwe zuurkool produceert raffinose, een trisaccharide dat niet in de darm kan worden afgebroken. Een opgeblazen gevoel en winderigheid kunnen het gevolg zijn, maar zouden moeten afnemen als uw lichaam gewend raakt aan dit gezonde voedsel.

Simpel gezegd, verse lacto-gefermenteerde zuurkool, boordevol kankerbestrijdende stoffen en antioxidanten en rijk aan gezonde voedingsvezels, is een uitstekende voedingskeuze.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Op zoek naar natuurlijke verlichting van eczeem? Deze 6 remedies leveren indrukwekkende resultaten op
Next Nieuwe NASA-satellietgegevens bewijzen dat koolstofdioxide de aarde VERGROENT en de bossen herstelt

You might also like

Natuurlijk genezen

De reden waarom je NOOIT je bananenschil moet weggooien? Ik heb +7 tips op een rijtje gezet. Dit is ZO handig!

Luister naar dit artikel De banaan is met uitstek mijn favoriete fruitsoort. Niet alleen omdat het ontzettend lekker is, het zit ook nog boordevol vitamines en mineralen die goed zijn

Natuurlijk genezen

Groot succes het anti-griep wonder!

Luister naar dit artikel Ik hoor zojuist dat we een griep epidemie kunnen verwachten. Dus kom snel in actie met dit wonder brouwsel. het anti – griep wonder! Wegens groot

Natuurlijk genezen

Ooit last van gevoelloosheid en/of tintelingen? Dit kunnen de 4 oorzaken zijn!

Luister naar dit artikel Iedereen van ons heeft wel eens last van tintelende vingers of zelfs het idee dat je helemaal geen gevoel in de vingers hebt op dat moment.