*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hier is een alarmerend feit: meer dan 90% van de medicijnen kan allergische reacties veroorzaken

Hier is een alarmerend feit: meer dan 90% van de medicijnen kan allergische reacties veroorzaken

Bij een allergische reactie denken veel mensen eerst dat deze verband moet houden met iets dat ze hebben gegeten. Hoewel het waar is dat de voedselallergieën toenemen, is er een andere potentiële boosdoener die veel mensen vaak over het hoofd zien: medicatie.

Een grote reden waarom veel mensen de verbinding niet maken, is omdat ze zich niet bewust zijn dat veel medicijnen inactieve ingrediënten bevatten die problematisch kunnen zijn. Uit een recent onderzoek van onderzoekers uit Massachusetts bleek zelfs dat meer dan 90 procent van de medicijnen allergische reacties bij mensen kan veroorzaken vanwege hun inactieve ingrediënten.

Gezien hun allergische potentieel, vraag je je misschien af ​​waarom fabrikanten deze ingrediënten in de eerste plaats in hun pillen opnemen. Sommige zijn er om ervoor te zorgen dat je lichaam het medicijn gemakkelijker opneemt of de verbinding stabiliseert die wordt gebruikt om het te maken, terwijl anderen worden gebruikt om een ​​medicijn te laten smaken of er beter uit te laten zien.

De formulering van sommige medicijnen bevat ingrediënten die zijn afgeleid van tarweproducten, wat erg problematisch kan zijn voor mensen die allergisch zijn voor gluten. In feite was het een persoon met de ernstige reactie van coeliakie op de zure onderdrukker omeprazol die de studie in de eerste plaats inspireerde.

De onderzoekers ontdekten dat 93 procent van alle medicijnen allergenen bevatten, zoals lactose, pinda-olie en kleurstoffen. Bijna alle onderzochte pillen bevatten ingrediënten die sommige mensen niet kunnen verdragen, zoals lactose, terwijl meer dan de helft ook FODMAP-suikers heeft die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken bij mensen met problemen zoals het prikkelbare darmsyndroom. Voor sommige soorten medicijnen zijn er weinig of geen alternatieven die bepaalde allergie-triggerende inactieve ingrediënten niet bevatten.

Allergische reacties op medicijnen kunnen netelroos, ademhalingsproblemen of anafylaxie zijn, terwijl mensen met intoleranties gastro-intestinale symptomen kunnen ervaren.

Hoewel niet iedereen reden heeft om zich zorgen te maken, is het belangrijk om de lijst met ingrediënten van alle medicijnen die u gebruikt altijd goed door te nemen. Artsen noteren vaak de werkzame stof die ze voorschrijven en de dosering, maar artsen en patiënten besteden zelden zelden veel aandacht aan de andere ingrediënten die het medicijn bevat. Deze ingrediënten kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de fabrikant. Om de omvang van dit probleem te illustreren, wijzen de auteurs erop dat 43 verschillende farmaceutische bedrijven 140 verschillende formuleringen van de schildkliermedicatie levothyroxine maken.

Wees waakzaam als het gaat om de medicijnen die u neemt

Een kleine hoeveelheid zetmeel of lactose vormt mogelijk geen gevaar voor degenen die niet allergisch zijn, maar voor degenen die dat wel zijn, kan het voldoende zijn om een ​​ernstige reactie te veroorzaken. Als u een bekende allergie voor een van deze ingrediënten heeft, is het bijzonder belangrijk om waakzaam te zijn. Vaak maken de chemische namen op de verpakking niet duidelijk welke allergenen bevatten; vraag altijd een arts of apotheker als u twijfelt.

De onderzoekers melden dat meer dan de helft van de meeste pillen uit inactieve ingrediënten bestaat en in sommige gevallen tot 99 procent van de pil als niet-farmaceutisch wordt beschouwd. Het is ook belangrijk om te onthouden dat degenen die meerdere medicijnen gebruiken, aanzienlijke hoeveelheden van deze schijnbaar onschadelijke inactieve ingrediënten kunnen innemen. Onderzoekers zeggen bijvoorbeeld dat een patiënt die 10 voorgeschreven medicijnen per dag gebruikt, gemiddeld 2,8 gram inactieve ingrediënten binnenkrijgt.

De onderzoekers pleiten voor nieuwe regelgeving die fabrikanten zou verplichten om meer gedetailleerde informatie te vermelden over de inactieve ingrediënten in hun pillen. Ze willen ook graag ‘gratis’ versies van medicijnen zien die zijn gemaakt voor mensen met intoleranties en allergieën.

Of je nu allergieën of intoleranties hebt of niet, het is essentieel om te weten wat je in je lichaam stopt, vooral als het gaat om recepten. Onderzoek altijd alle ingrediënten in de medicijnen die u gebruikt en controleer of natuurlijke alternatieven een haalbare optie zijn.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com

ScienceDaily.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Natuurlijk jeuk verlichten
Next Cayennepeper verhoogt de stofwisseling, doodt bacteriën en stopt zelfs het bloeden

About author

You might also like

Algemeen

3 niet onderhandelbare redenen om uw partner te verlaten

Heb je ooit geworsteld met de vraag wanneer het tijd is om een ​​relatie te verlaten? Wordt u geplaagd door twijfel over het feit of u al dan niet een

Artikelen

Gezond leven is niet haalbaar !

De illusie van het gezond zijn is niet meer dan een ongelooflijke hype ! Media en reclame staan er bol van. Een gelukkig leven is een gezond leven. Maar wat

Algemeen

‘Vitamineclaims van ongezonde producten’

In totaal 76 procent van de voedingsmiddelen waarop een vitamineclaim staat, is niet gezond. Dat blijkt uit onderzoek van Foodwatch. Het gaat vooral om producten voor kinderen zoals koekjes, frisdrank,