Hoe Kan je Gaatjes Genezen…

Hoe Kan je Gaatjes Genezen…

Luister naar dit artikel

Tijdens een reis naar enkele van de meest afgelegen regio’s en culturen van de wereld, ontdekte Dr. Weston A. Price dat sommige groepen die geen toegang hebben gehad tot de traditionele geneeskunde een extreem lage incidentie hadden van gaatjes in kiezen en tanden. Hij ontdekte dat de culturen die voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten en mineralen waren consumeerden de beste tandheelkundige gezondheid hadden. Sommige van die groepen poetsen niet eens hun tanden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als mensen ondervoed zijn , blijken gebitsproblemen vaak de eerste indicator. De meeste mensen uit de westerse wereld geloven dat de tanden op natuurlijke wijze wegsterven met de leeftijd, zodat iedereen onvermijdelijk gaatjes krijgt. De populaire consensus is dat tanden zichzelf vernietigen. Echter, het dieet van een persoon bepaalt in de eerste plaats zijn tandheelkundige gezondheid.

De mythe dat mensen hebben geen controle hebben over de verslechtering van de tanden is een van de argumenten voor de fluoridering van de watervoorziening, omdat het stilzwijgend wordt betoogd dat de menselijke tanden desintegreren zonder hulp van de chemische industrie.
priceIn werkelijkheid, treden gaatjes en gebitsmisvormingen op als gevolg van ondervoeding, die daadwerkelijk door chemicaliën, zoals geneesmiddelen en fluoride wordt aangewakkerd. Westerse voedingsmiddelen zijn niet alleen deficiënt aan vitaminen en mineralen, maar bevatten chemicaliën die het gebruik van voedingsstoffen in het lichaam beïnvloeden. Tandbederf komt vaker voor bij zwangere en zogende vrouwen, want deze vrouwen hebben grotere voedingsbehoeften.
Met name fluoride trekt calcium en fosfor naar gebieden van het lichaam waar ze normaal niet voorkomen, zoals de pijnappelklier en de bloedvaten, zodat deze mineralen niet goed worden ingezet voor het versterken van de botten. Tanden zijn ook botten. Fluoride kan de genezing van gaatjes voorkomen, omdat het goede minerale gebruik van het menselijk lichaam erdoor wordt verstoort.

Het is zeer opmerkelijk en moet een van de meest uitdagende feiten zijn voor onze moderne beschaving dat zulke primitieve rassen zoals de Aboriginals van Australië, zich hebben gereproduceerd, generatie na generatie door vele eeuwen heen(niemand weet exact hoeveel duizenden jaren), zonder de ontwikkeling van een opvallend aantal onregelmatigheden van de tandbogen. Maar toch, in de volgende generatie nadat deze mensen het voedsel van de blanke man gingen gebruiken, ontwikkelde een groot percentage van de kinderen onregelmatigheden van de tandbogen met opvallende afwijkingen aan het gezicht. De afwijkingspatronen zijn vergelijkbaar met die in blanke culturen.

Gaatjes genezen

Wanneer voorzien van de juiste voeding, kunnen gaatjes genezen. Dit genezingsproces heet remineralisatie, omdat het een proces is waardoor de tanden de mineralen krijgen die nodig zijn om te repareren.

De twee belangrijkste mineralen voor tandheelkundige gezondheid zijn calcium en fosfor. Om calcium goed te gebruiken, heeft het menselijk lichaam ook voldoende hoeveelheden vitamine D uit zonlicht of vis (niet het chemische type gevonden in melk) nodig, en het lichaam moet ook magnesium uit groenten en noten tot zich nemen. Bovendien, zijn de in vet oplosbare vitaminen van onschatbare waarde.

Vet-oplosbare vitamines A, D, E en K zijn ook nodig. Deze vitamines zijn te vinden in boter, eieren, zuivel en vlees. Een gezond dieet dat gaatjes geneest is het tegenovergestelde van de vetarme diëten die het vaakst worden gepromoot door de media, en het ideale dieet doet denken aan het Atkins-dieet.

Fosfor rijk voedsel

vlees
Echte boter (geel-oranje boter is het beste)
Kaas (vooral parmezaan)
haver
pompoenpitten
Zonnebloempitten (bevat vitamine E, magnesium, en andere vetoplosbare vitamines)
Noten (vooral paranoten, cashewnoten en walnoten)
Lijnzaadolie *

*Lijnzaadolie moet worden verwerkt, verpakt en correct worden behandeld om veilig en effectief te zijn.

Producten om te vermijden

Kunstmatige voeding, chemische additieven en farmaceutische producten leiden onveranderlijk tot een onvermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen, en ze leiden tot een verhoogde uitscheiding van nutriënten door toxisch te zijn voor de nuttige bacteriën van het darmkanaal,
Soja moet altijd worden vermeden, omdat de hoge niveaus van fytinezuur dat het bevat de opname vermindert van magnesium, calcium, koper, ijzer en zink. Soja brengt ook de hormonen, die worden veroorzaakt door ondervoeding uit balans. Thee en koffie bevatten natuurlijk voorkomende fluoride, zodat degenen die momenteel gaatjes hebben hun inname moeten beperken tot de gaatjes zijn genezen.

Niet poetsen of pogen om de tanden te reinigen met citroensap, of zuren. Ook moeten schuurmiddelen zoals bicarbonaat niet worden gebruikt tijdens een poging om een gaatje te genezen en dit alles zou alleen af en toe gebruikt mogen worden door mensen met een gezond gebit. De ideale tandpasta zal zowel calcium en fosfor bevatten als ingrediënt, zoals monocalciumfosfaat. Het mag nooit fluoride bevatten.

Antibiotica veroorzaakt tandbederf op meerdere manieren. Ze verminderen de opname van voedingsstoffen door activering van een kunstmatige immuunrespons met hun op schimmel-gebaseerde bio-toxines, zoals de meeste farmaceutische medicijnen doen. Antibiotica vernietigd bovendien de nuttige bacteriën. De mond is gelijk aan het maag/darmkanaal, in zoverre dat er altijd de aanwezigheid is van twee soorten micro-organismen. Candida albicans (of gewoon “candida”) is de gist die suiker fermenteert in het menselijk lichaam. Het is bekend om het eroderen van de tanden met zure afval. Het is ook verantwoordelijk voor een slechte adem en een overvloed aan gezondheidsproblemen. In een voortdurende oorlog met candida zijn goedaardige bacteriën die bekend staat als flora. Flora is veel gemakkelijker om te doden, en wanneer hij sterft, bloeit candida op. Flora wordt gedood door een verscheidenheid van chemicaliën en toxinen, en is het essentieel om het lichaam te helpen bij het verteren van voedsel.

Suikers moeten zoveel mogelijk worden vermeden, en de koolhydraten worden verlaagd tijdens een poging om gaatjes te genezen. Met name fructose veroorzaakt een afname van fosfor, en dat is een van de redenen waarom suiker bijdraagt aan gaatjes.

Gaatjes zullen zeker gebeuren ontstaan wanneer er sprake is van fosfor uitputting, want in tegenstelling tot wat velen denken, zijn de tanden (zoals alles in het menselijk lichaam) altijd in een proces van langzame verwoesting en herstel. Suikers stimuleren gist groei.

Het is niet mogelijk om gaatjes te genezen op een veganistisch dieet, en het zou moeilijk zijn een vegetarisch dieet. De voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede tandheelkundige gezondheid van de botten bestaan niet in voldoende hoeveelheden in plantaardige bronnen. Aanhoudende tandheelkundige problemen zijn de meest voorkomende redenen waarom vegetariërs en veganisten terugkeren naar gezonde voeding.

Wanneer een gaatje is genezen, kleurt het gebied waar het voorheen bestond vaak zwart. Dit is puur cosmetisch, en heeft geen gevolgen voor de gezondheid. De verkleuring is waarschijnlijk permanent. Elke tandarts die het merkt zal het boren, als je dom genoeg om het toe te laten.

Kiespijn Remedies

De remedies die hier worden verstrekt zijn bedoeld om mensen te helpen tijdelijke verlichting van kiespijn pijn te krijgen. Als deze stappen voortdurend worden gebruikt, maar geen moeite wordt gedaan om de gaatjes te genezen, dan kan het uiteindelijk onmogelijk worden om deze nog te genezen. Dit kan leiden tot ernstige complicaties; bijvoorbeeld een herseninfectie.

Kruidnagelolie direct op de de lastige tand aanbrengen staat bekend als zeer effectief. Als kruidnagel olie niet beschikbaar is, kan een pasta worden gemaakt met behulp van gemalen kruidnagel poeder en olijfolie. De pasta kan dan direct op de tand worden aangebracht.

Vanille-extract, dat rechtstreeks op de tanden wordt aangebracht met behulp van een watje. Zorg ervoor dat het echte vanille is, en geen kunstmatige smaakstoffen bevat.

Als de kiespijn is het resultaat van verstandskiezen die doorkomen, kan dit eenvoudig worden verlicht met behulp van op menthol gebaseerde hoest tabletten. Dit kan voldoende zijn om de zwelling en de pijn te verminderen. Lees de ingrediënten in dergelijke producten om uit te sluiten dat er kunstmatige zoetstoffen of andere onaanvaardbare bestanddelen in voorkomen.

Dr. Weston Price’s boek, “Nutrition and Physical Degeneration” is vrij van auteursrechten, en mag vrij worden gedownload van ons archief.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Werkt als Magie: Maak uw bloedvaten en uw darmen schoon met deze volksremedie!
Next Je weet niet wat je mist als je geen komkommer toevoegt aan je water

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit is wat er gebeurt wanneer u water drinkt vlak nadat je uit bed bent gekomen in de ochtend…

Luister naar dit artikel De huidige gezondheidstrend is het drinken van water onmiddellijk na het opstaan uit bed. Wetenschappers hebben de medische waarde hiervan bevestigd dat het gunstig is voor

Natuurlijk genezen

Deze geweldige theesoort helpt bij chronische vermoeidheid en pijn in de gewrichten!

Luister naar dit artikel Ik ben dol op de geur van Tijm. Het heeft daarnaast bewezen geneeskundige krachten en je kan er een hele lekkere thee mee zetten. Wist je

Natuurlijk genezen

Waarom slaap essentieel is tijdens een pandemie

Luister naar dit artikel Met de verspreiding van de coronavirus pandemie zijn er velen die een goede nachtrust hebben voorgesteld als een manier om je immuunsysteem te stimuleren om je