“Ik stierf voor 2 minuten”: 12-jarig meisje herstelt van COVID na hartfalen
mei 9, 2020 1540 Views

“Ik stierf voor 2 minuten”: 12-jarig meisje herstelt van COVID na hartfalen

Luister naar dit artikel

Tot grote opluchting van ouders over de hele wereld lijken kinderen grotendeels te zijn gespaard bij de COVID-19-pandemie. Ondanks dat 22 procent van de Amerikaanse bevolking is besmet


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


, is slechts 1,7 procent van alle gemelde gevallen van het virus bij kinderen voorgekomen [1].

Van de kinderen bij wie het virus is vastgesteld, ontwikkelde slechts 73 procent koorts, hoest en kortademigheid. Hoewel dat klinkt als een hoog percentage, vergeleken met volwassenen met een percentage van 93 procent van de ernstigere symptomen, doen kinderen het redelijk goed tijdens deze pandemie [1].

Hoewel deze statistieken bemoedigend zijn, vooral voor ouders die zich zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van hun kinderen, zijn er nog steeds enkele kinderen die op de ICU moeten worden opgenomen, en helaas zijn er sommigen overleden.

Een jong meisje dat een ernstig geval van COVID-19 ontwikkelde, slaagde erin het virus te verslaan, zelfs nadat haar hart twee volle minuten stopte.

Het meisje dat weer tot leven kwam

De twaalfjarige Juliet Daly is aan het herstellen na een slopende strijd met COVID-19. De tiener werd drie weken geleden per luchtvracht naar het Ochsner Medical Center in New Orleans gebracht, waar bij haar een zeldzame hartaandoening werd vastgesteld die werd veroorzaakt door een ontsteking.

Juliet had last van hevige buikpijn voordat ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Ondanks dat ze niet de typische symptomen van COVID-19 vertoonden, werd bij Juliet het virus vastgesteld, waarvan artsen denken dat het de hartaandoening heeft veroorzaakt.

“COVID-19 kan het hart infecteren, en het kan ervoor zorgen dat de cellen in het hart ongelukkig zijn en zelfs gaan afsterven”, zegt dr. Jake Kleinmahon, een kindercardioloog bij het Ochsner Medical Center [2].

Juliet beschreef de situatie als “echt slecht” en zei dat ze niet wilde verhuizen of zelfs maar wilde leven – ze wilde gewoon dat het allemaal ophield. Artsen moesten haar aansluiten op een beademingsapparaat, maar zodra ze de ademslang in haar keel stopten, stopte haar hart. Ze moesten twee volledige minuten reanimatie uitvoeren.

‘Ik stierf twee minuten’, zei Juliet [2].

Deskundigen melden nu dat kinderen een andere reeks symptomen lijken te vertonen, en hoewel extreme ziekte bij kinderen zeldzaam is, zien artsen van over de hele wereld meer gevallen van kinderen met inflammatoire aandoeningen en multi-orgaanfalen.

Juliet is gelukkig volledig hersteld en haar moeder Jennifer kon niet opgeluchter zijn.

“Ik ben zo dankbaar dat de doktoren het zo snel hebben kunnen diagnosticeren en haar hebben kunnen laten behandelen”, zei ze [2].

Kinderen en COVID-19

Vroeg onderzoek van de Chinese CDC meldde dat de meeste kinderen bij wie de diagnose COVID-19 was gesteld, asymptomatisch waren of milde symptomen hadden [3]. Volgens de CDC ontwikkelen sommige kinderen echter een ernstige ziekte, en tot dusverre heeft de grootste studie bij kinderen bevestigd dat mannen en baby’s een groter risico lopen op het ontwikkelen van een ernstige ziekte [4].

Uit de studie, uitgevoerd door de Amerikaanse CDC, bleek dat zuigelingen veel sneller in het ziekenhuis werden opgenomen dan andere leeftijdsgroepen.

Een theorie om uit te leggen waarom jonge kinderen niet zo vaak door het virus worden aangetast, is omdat ze niet de neiging hebben om dezelfde agressieve immuunrespons op te wekken als volwassenen. Deze reactie, bekend als een “cytokine storm”, is een intense immuunrespons die onbedoeld de longen aanvalt, waardoor ademen moeilijk wordt. Het is mogelijk dat het immuunsysteem van kinderen niet in staat is om zo’n krachtige immuunrespons op te wekken, wat hen eigenlijk zou kunnen beschermen. Het lijkt erop dat hiermee het rendement afneemt en baby’s lopen mogelijk een hoger risico omdat hun immuunsysteem te zwak is.

“We weten wel dat de immuunreacties van kinderen in de loop van de tijd evolueren”, zegt dr. Yvonne Maldonado, hoogleraar kindergeneeskunde aan de Stanford University School of Medicine en voorzitter van de commissie infectieziekten aan de American Academy of Pediatrics. “Het eerste levensjaar hebben kinderen niet dezelfde robuuste immuunrespons als oudere kinderen en volwassenen.” [5]

Uit het CDC-onderzoek bleek ook dat 57 procent van de betrokken kinderen man was. Mannelijke volwassenen vertoonden ook hogere besmettingspercentages dan vrouwen, maar tot nu toe werd gedacht dat dit kwam omdat mannen doorgaans vaker roken en een slechtere hygiëne hebben.

Omdat mannelijke kinderen vaker worden besmet, suggereert dit echter dat er enkele biologische factoren kunnen zijn die ervoor zorgen dat mannen gevoeliger zijn voor ernstige ziekten [3,6].

Dit onderzoek is nog voorlopig, maar de auteurs bevelen aan dat artsen heel voorzichtig zijn wanneer ze een kind met COVID-19 hebben, vooral zuigelingen en kinderen met reeds bestaande gezondheidsproblemen [6].

Advies voor ouders

Als u de ouders bent van kinderen onder de achttien, let er dan goed op, aangezien hun symptomen anders kunnen zijn dan wat volwassenen ervaren.

Moedig uw kinderen aan om, zoals u normaal zou doen tijdens het koude en griepseizoen, hun handen grondig en regelmatig te wassen. Om ervoor te zorgen dat ze hun handen gedurende de juiste tijd (minstens twintig seconden) wassen, moeten ze liedjes zoals die van het ABC zingen terwijl ze scrubben [7].

Doe je best om veel aangeraakte oppervlakken en veelgebruikte items in je huis regelmatig te desinfecteren, inclusief het speelgoed van je kind. Houd je kinderen zoveel mogelijk thuis, en als je ze toch meeneemt voor een wandeling of fietstocht, zorg er dan voor dat ze de juiste sociale afstand (zes voet of twee meter) aanhouden [7].

Als u denkt dat uw kind enige angst rond het virus ervaart, wees dan open en eerlijk tegen hen. Aangezien u uw kind het beste kent, moet u nadenken over wat ze wel en niet zullen begrijpen, en uw best doen om het gesprek binnen die parameters te houden.

Laat uw kind vrijuit praten en geef hem of haar de gelegenheid om u te vertellen hoe hij/zij zich voelt. Laat weten dat je er bent om ze te steunen en wees niet bang om ze te vertellen wanneer je het antwoord niet weet. Het is echter belangrijk dat we hun uitleggen dat COVID-19 niets te maken heeft met de manier waarop iemand eruitziet, waar hij vandaan komt of welke taal hij spreekt.

Omdat kinderen misschien nog minder goed kunnen begrijpen wat er om hen heen gebeurt, zijn ze misschien nog banger of angstiger. Doe je best om te luisteren en hen te helpen leuke dingen te vinden die ze kunnen doen om hun gedachten af ​​te leiden van het virus [8].

Deze pandemie is voor ons allemaal angstaanjagend en het is net zo belangrijk voor ons om gedurende deze tijd zowel voor onze geestelijke gezondheid als voor onze fysieke gezondheid te zorgen. Dit is net zo belangrijk voor onze kinderen, die mogelijk kwetsbaarder zijn voor angst en misverstanden.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Een pepermunt voor pijn? Pepermuntolie kan de pijn veroorzaakt door het prikkelbare darm syndroom helpen verminderen
Next Hoe CBD-olie de geest en het lichaam beïnvloedt

You might also like

Algemeen

Om DEZE reden worden je witte t-shirts soms geel onder je oksel. EN zo kom je er vanaf!

Luister naar dit artikel Heb je ook vaak dat je witte shirts geel gaan kleuren onder je oksels en schaam je, je er een beetje voor? Ik dacht dat dit

Algemeen

5 geniale onverwachte manieren op eucalyptus olie te gebruiken in het dagelijks leven! Dit is vanaf nu mijn favoriete product!

Luister naar dit artikel Eucalyptus is niet alleen maar de primaire voedselbron voor aandoenlijke kaolo’s. Het is ook een plant met gigantisch veel gezondheidsvoordelen! Van de bladeren van de boom

Algemeen

Sperma-gezichtsmaskers worden nu een ding, schoonheidsexpert zegt dat het veroudering kan vertragen

Luister naar dit artikel Mensen zouden tegenwoordig elke nieuwe trend in mode en cosmetica proberen en zijn tot het uiterste gegaan om een ​​jonger uitziende huid te bereiken, van dure